ביטוח לאומי

LINKING5

New member
ביטוח לאומי

לפני יומיים קיבלתי שוק שהבנתי שביטוח לאומי לוקח 140+ על כל חודש שלא עבדתי השתחררתי לפני שנה ועכשיו אתחיל לעבוד זה אומר שעל כל החודשים האלה יורידו לי עכשיו מהמשכורת הראשונה כסף??? איך אפשר לרכך את המכה? תודה.

814

New member
לא יוורידו מהמשכורת

ישלחו לך מכתב הביתה או שלחו ובו מפורט החוב כמה אתה צריך לשלם

LINKING5

New member
ומית שולחים את זה

כי כבר כמה חודשים ואני לא מקבלת כ-ל-ום

Tu Lus

New member
מה???? שאלה!

אם חודשיים אחרי השחרור התחלתי לעבוד מסודר ועבדתי עשרה חודשים בעבודה מועדפת והתפטרתי לפני חודש. עכשיו שאני לומדת במכינה ייכחו לי כסף מביטוח לאומי כי אני לא עובדת??? אם כן כמה? אם לא אז מתי ? וכמה צריך לעבוד מינימום ימים כדי שזה לא יקרה?

תשובות לכולם

כל חודש שאתם לא עובדים זה 147 שקל. מספיק שעבדתם יום אחד בחודש [במקום מסודר עם תלוש משכורת, לא איזה חלטורה או מקום חאפרי] וזה ירד מהמשכורת. במשכורת זה יורד לפי הכסף שקיבלתם ותקף לכל החודש. למשל אם עבדתם רק יום אחד ירדו כמה שקלים בודדים וזה תקף לכל החודש. אם לא עבדתם, כאמור זה 147 שקל, לא צריך לחכות לבט"ל, גשו לסניף הקרוב עם תלושי משכורת. תראו להם באיזה חודשים עבדתם ובאיזה לא. יתנו לכם איזה מסמך איתו אתם ניגשים לדואר ומשלמים את החוב. אם אתם לא מתכוונים לעבוד בזמן הקרוב תודיעו לבט"ל וישלחו לכם בדואר פנקס תשלומים. כל 3 חודשים הולכים לדואר ומשלמים. תשמרו את כל התלושי משכורת שלכם וכל עדות לכך ששילמתם לביטוח לאומי. ולזאת שלומדת במכינה- כן, את מחויבת לשלם לביטוח לאומי גם כשאת במכינה. מגיל 18 כל אזרח מחויב לשלם לביטוח לאומי, בשירות הצבאי משרד הבטחון משלם בשבילכם, אחרי זה האחריות היא שלכם. ממה שידוע לי כשלומדים באוניברסיטה התשלום הוא מופחת [לא בטוחה שזה תקף ללימודים במכינה].

האמת? לא הבנתי כלום

אני לא מבינה על מה אתם מדברים............אני גם אחרי שחרור...אני בת 21 וחצי..בחיים בחיים לא קיבלתי שום דבר מביטוח לאומי...כלום! השתחררתי לפני 4 חודשים עבדתי במשך חודשיים הייתה לי הפסקה של חודש ומשהו ועכשיו שוב התחלתי לעבוד.. וגם לפני הגיוס...עבדתי כל הזמן אבל היו לי הפסקות בחיים לא קיבלתי שום טופס משום ביטוח לאומי.

אל תחכי לביטוח לאומי תגשי אליהם

הם לא פונים אחרי כל חודש שלא עבדת אלא אחרי זמן מסוים [הרבה זמן בד"כ] שאת צוברת חוב. לפני הגיוס לא שילמת ביטוח לאומי [משלמים מגיל 18, לפני זה המדינה משלמת או ההורים- לא זוכרת מי].

RonenAviram

New member
האם אפשר להגיע

עם תלושי משכורת חסרים? (נגיד עבדתי כמה חודשים רצופים וחסר לי תלוש של אחד החודשים)

תנסה

אם יש לך אפשרות לפנות למקומות בהם עבדת ולהשלים את התלושים החסרים עדיף. אם לא מקווה שבבט"ל ישכילו להבין שזה תלוש חסר ושבאמת עבדת בחודשים האלה.

Charo

New member
גם אני הייתי בסרט הזה

חזרתי מטיול, נחתי עוד כמה חודשים טובים וקפצתי לביטוח לאומי בשביל לקחת טופס מסוים למלגה ללימודים... רק אז גילתי שאני חייב יותר מ1500 שקל.... לא כדאי לחכות עם התשלומים האלה... זה רק הולך וצובר קנסות וריביות

למעלה