ביטוח ישיר

מול

New member
ביטוח ישיר

התקשרתי לחברת ביטוח ישיר לקבלת הצעת מחיר גולמית לגבי ביטוח תכולת דירה. השאלה הראשונה שנשאלה היא "מספר ת.ז. ?" ולאחר שסירבתי בנימוס המוכרן ביקש את שמי ,משפחתי,מקום מגורים בכתובת מדוייקת וכל זאת עוד לפני שקיבלתי הצעה גולמית אחת! סירבתי לענות על כל הפרטים ,נשמע לי חדירה גדולה לפרטיות בשביל דבר פעוט. התקשרתי ל AIG ואישי-ישיר וגם שם חזר אותו סיפור האם מקובל שבשביל הצעה גולמית לחלוטין אתבקש למסור את מספר ת.ז. שלי???????? חשבתי קצת ,והגעתי למסקנה שצריך להיות אתר לחברות הללו ברשת ולאחר חיפוש פשוט גם הגעתי לאתרים שלהם. מסתבר ששם ללא מסירת פרטים כה רבה ניתן לקבל הצעה בפשטות. למה ברשת לא צריך למסור ת.ז. בשביל הצעה?

מוטקה

New member
למול בנוגע לחדירה לפרטיות...

תתפלא זהו קצה קרחון של חדירה לפרטיות...! מאגרי המידע במיקרים רבים מידי פרוצים ולא מעט באשמתנו. כאשר כל אחד אלמוני דורש ברוב חוצפתו פרטים אישיים אינטימיים גם בטלפון ואנשים רבים ברוב נאיביותם שלא לומר.. טיפשותם מוסרים ללא חשד מה הפלא??? לגבי חברות הביטוח הישיר זהו הליך מקובל שנועד לכאורה למנוע התקשרות נוספת שלך באותו נושא וכך הם מנהלים" מעקב" לפי תעודת הזהות ושאר הפרטים שמסרת.. אתה יכול לעשות "תרגיל" ולנסות למסור פרטים שגויים במכוון כמו מספר זהות וכדומה כדי לקבל הצעה ראשונית.. אגב,השיחות כולן מוקלטות ואני מציע מניסיוני שכל מבוטח יקליט ביוזמתו את השיחה עם נציג החברה! לא יאמן אבל אני קיבלתי על אותו רכב בחברת ביטוח ישיר 2 הצעות בהבדל של מאות שקלים! ההקלטה מחייבת את החברה לתת לך את ההצעה כפי שנימסר לך ע"י נציגה. שנה טובה ובטוחה לכולנו ו.. בואו נפסיק להיות תמימים מידי ולעזור לחברות לגייס מידע רב ערך על עצמנו! פשוט לא לשתף פעולה! בברכה,מוטי.

odedg

New member
פרטיות ומאגרי מידע

זה נכון להגביל את המידע שאנו נדרשים לחשוף, כאשר בעצם הצד הדורש לא תמיד, אם בכלל, מתחייב לשמור על הפרטים האלה, ולא לסחור או לעשות שימוש לרעה במיד, אך צריך לזכור שבכמה מקרים ומובנים לפעמים זה מחיר הקידמה והנוחיות שאנו רוצים לבצע הכסא מה שאבותינו נאלצו לכתת רגליהם ולבזבז זמן רב... מה דעתכם?

מול

New member
נכון שיש מחיר מסוים

שמשלמים על שירות בטלפון. אבל יש גם חיסכון ע-נ-ק-י לחברות שמשתמשות בטלפון ואינטרנט למסחר (בעיקר באי-צורך בנדל"ן יקר במיקום מרכזי) לא מקובל עלי מסירת פרטים אישים שלא לצורך ! לא ברשת ולא בטלפון!

רש

New member
מחירים שונים

קשה מאד להבין שקבלת שתי הצעות מחיר שונות לאותו פריט. הכל שם ממוחשב וכנראה שמסרת נתונים מסוימים שונים לצורך הסוואה וזה מה שעשה את ההבדל. אולי אחדש לך שמקום מגורים הוא בעל השפעה לא קטנה על המחיר. על תצא במסקנות לפני שתבין איך וכיצד המחיר נבנה. בעניין המידע האישי על כל אחד מאיתנו אפשר להירגע, המידע שפוך ונמצא בידי כל אחד שמעונין בו גם כאלה שמעולם לא פנינו אליהם. מי שאינו תחמן ונוכל אין לו מה לדאוג, נוהל ההזדהות קיים בכל העולם וכדאי להבין שכך דברים מתנהלים.

מוטקה

New member
ל"רש" עם עובדות לא מתווכחים...

שלום לך, אני יכול להבין שקשה לך להבין ואולי להאמין...אך כל מה שציינתי בנוגע לפערים הבלתי הגיוניים "מהיום למחר" אמת לאמיתה! ואולי הנציג של חברת הביטוח טעה במיקרה הטוב לרעת הלקוח?... את המיקרה הגרוע הידוע גם כשיטת "המצליח טוב לא הצליח לא נורא"...אני משאיר לשיפוט הגולשים. רק עם עובדות לא כדאי להתווכח בתירוצים של.."מי שאינו תחמן ונוכל אין לא מה לדאוג.." יש ועוד איך סיבות רבות לדאגה בנושא בארצנו! ולידיעתך כמי שנוסע לא מעט בעולם זה בפירוש אינו המצב השכיח בחו"ל,להיפך! הדאגה לפרטיות ולשמירת מידע אישי על אנשים מעוגנת בחוק והחברות מקפידות על כך לאין שיעור מאשר בישראל! אבל אם אתה חושב "שאפשר להרגע" ולמסור פרטים חופשי ללא הגבלה זו זכותך... בברכה, מוטי.

רש

New member
למוטי

אין לי ספק שבכל העולם המערבי יש חוקים ונהלים המחייבים שמירה על פרטי הלקוחות ואפילו בישראל יש משהו כזה. אבל, זו תהיה תמימות לחשוב שבכל העולם המתקדם הכל בסדר ורק אצלינו העניין חורק. איך שלא תסתכל על הסיפור ואפילו אם הנתונים שכתבת מדויקים ומבוססים על משהו כמו רמאות, הרי שאין לנו הרבה אפשרויות. האפשרות לנהל חיים נורמאלים מבלי להענות לבקשת פרטים אישיים כמו כרטיס אשראי ממש גובלים בבלתי אפשרי. איך לפי דעתך ראוי לנהל רכישות ותשלומים כאשר אתה חושש מלהזדהות ולתת פרטים כאלה ואחרים.

למעלה