ביטוח חיים

מצב
הנושא נעול.
ביטוח חיים

ביטוח חיים
לפני כשש שנים עשיתי ביטוח חיים אצל חברה שהציעה לי לעשות עבורי את החזרי המס. כשערכתי את העסקה חשבתי שהביטוח חיים הוא חינם, שהכסף יסגר בחסכון לחמש שנים ושיהיה לו מעמד מקביל לקופת גמל מבחינת זיכויי מס. הפקדתי בממוצע 340 שקלים בחודש, וקיבלתי זיכויי מס. לפני כשנה וחצי הסתבר לי שרק ארבעים אחוז מההפקדות נחסכו ורק עליהן קיבלתי זיכויי מס, שהחסכון המצומצם הוא בכלל לחמש עשרה שנה, שעל הביטוח חיים להפתעתי אני משלם. לאור זאת עצרתי את התשלומים. לאחרונה פנתה אלי חברה שאמרה שהיא מסוגלת לשחרר את הכספים שכן הם היו בגין הטעיה ושמכיון שהפסקתי את הביטוח חיים כל הכסף מגיע לי בחזרה. מה שנקרא העסקה מבוטלת בגין אי סדרים. החברה דורשת 30 אחוז מכל היקף העסקה, מינימום של אלף ארבע מאות, כשחמישים אחוז מהתשלומים אליהם יחזרו אלי בצורה של החזר מס. שאלותי הן: 1) האם עפ"י חוקי המס אכן מגיע לי כל הכסף על הביטוח חיים בחזרה מכיון שהפסקתי אותו. 2) במידה ולא מגיע לי כל הכסף האם אפשר לדעת מראש האם מגיע לי לפחות חלק משמעותי מהכספים ששילמתי לביטוח חיים. 3) האם שחרור הכסף מהחסכון, שכן נאמר לי שזה נחסך לחמש שנים, אינו כרוך בהחזרת הזיכויים למס הכנסה. 4) האם אכן תשלומי לחברה אכן מזכים אותי בהחזרי מס

מצב
הנושא נעול.
למעלה