ביטוח הבריאות

Tamisch

New member
ביטוח הבריאות

שלום לכולם,
בעלי מתחיל דוקטורט בסטנפורד ואנחנו נוסעים עוד חודש עם שני ילדינו,
עכשיו קבלנו טפסים למלא לביטוח הבריאות דרך האוניברסיטה שנקרא וידן vaden
התשלום החודשי הוא בערך 400$ לחודש לבעלי ועודבערך 400$ בחודש על הצטרפות שלי ושל שני הילדים
כך שזה בערך 800$ בחודש (מתוכם 200$ מסובסדים דרך המילגה).
האם מישהו מכיר את הביטוח הספציפי הזה בסטנפורד?
האם זה הסדר גודל של הסכומים (כי זה ממש הרבה!!!)?
וכן איך אני יודעת מה לחפש כשאני בוחנת תכנית ביטוח לפי איזה קריטריונים כדאי לבחור?
ובכלל מישהו יכול להמליץ לנו על ביטוח???
סליחה על השאלות המרובות, אשמח גם פשוט להפניות וכו...

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן וברוכה הבאה לפורום,

אני אענה בכלליות כי אני לא בסטנפורד (אבל רבים ממשתתפי הפורום שם או הולכים להיות שם שנה הבאה). כמה דברים:

1. ביטוח בריאות בארה"ב, וטיפול רפואי בכלל, זה דבר יקר. צריך להיערך לכך, ולשנות קצת את צורת המחשבה שאנו רגילים אליה מישראל.

2. לא רק שהביטוח עלול להיות יקר, בהרבה מהביטוחים יש השתתפות עצמית ראשונית, והשתתפות בהוצאות עד לתקרה מסוימת. כלומר, גם כשאתם מבוטחים עדיין יהיו הוצאות על בריאות אם חס וחלילה יקרה משהו.

3. מה שנשמע לי חריג עם הסיפור שלכם זו דווקא העובדה שהביטוח של בעלך לא ממומן במאה אחוז כחלק מהמלגה שלו. תוהה אם כך זה תמיד בסטנפורד, נמתין לראות.

4. תוכניות ביטוח אוניברסיטאות לרוב טובות מאד יחסית לתוכניות ביטוח פרטיות אחרות, והמחיר מסובסד חלקית. אני מעריך על בסיס הנחת היסוד הזו שלא תמצאו תוכנית מקבילה או יותר טובה בזול יותר, ובכל מקרה:

5. אם תרצו לוותר על תוכנית הביטוח של האוניברסיטה תצטרכו כנראה להוכיח שהביטוח שכן בחרתם בו עומד בכיסויים שהאוניברסיטה מציעה. זה בין השאר מכיוון שהויזה שקיבלתם דורשת רמת כיסוי מסוימת. לכן, הקריטריונים שאת צריכה לחפש הם כיסוי שמקביל לפחות לכיסוי שמפורט בחוברת הביטוח ששלחו לכם, או שמופיעה באתר של המשרד לביטוח בריאות של סטנפורד. מניח שכבר גלשתם, אבל כל הפרטים פה:

http://www.stanford.edu/group/vaden/insurance/cardinalcare.html

מקווה שיצוצו הסטודנטים בסטנפורד, ובכל מקרה בהצלחה ונשמח לעזור עוד בהמשך.

Philip Jr

New member
- אנשי סטנפורד נקראים לשרשור בבקשה.

John the Savage

New member
זה יותר זול מאשר אצלינו

על פי מה שכותבים פה:
http://vaden.stanford.edu/insurance/dependent.html

הסכום לבני זוג זה 260 דולר, ו-496 דולר לבן/בת זוג פלוס ילדים. לשם השוואה, אצלי באוניברסיטה הסכום הוא 345$ לחודש עבור בן זוג, ועבור בן זוג פלוס שני ילדים או יותר משלמים כ-750 דולר לחודש(!!). הקטע עם זה שלא מכסים את הביטוח של הדוקטורנט במלואו קצת מוזר לי. תוודאי שוב אם זה נכון.

אבל בכל מקרה, כפי שפיליפ כתב לך, לא תמצאי ביטוח טוב יותר מחוץ לאוניברסיטה. ביטוחים פרטיים לרוב יעלו יותר ויתנו פחות, ואם תמצאי ביטוח זול יותר, סבר להניח שהכיסוי שלו יהיה נמוך בהרבה.

ואגב, Vaden זה לא השם של הביטוח אלא של המרכז הרפואי של האוניברסיטה. השם של תוכנית הביטוח אצליכם הוא Cardinal Care, וחברת הביטוח דרכה הם עובדים נקראת
health Net.

boneguy

New member
וואו, אתם משלמים סכומים מטורפים

ראשית מפתיע שהתשלום שלך לא משולם על ידי האוניברסיטה. אמנם אני פוסט ולא דוקטורנט, אבל אצלנו ההשתתפות של העובד משולמת במלואנ על ידי האוניברסיטה (כלומר, אם הייתי בלי משפחה לא הייתי משלם). על אישתי ושלושת ילדי אני משלם 270 בחודש (כולל שיניים וראיה).

מאוד הפתיעו אותי הסכומים שאתם משלמים.

תבדקי למה בעלך צריך לשלם על עצמו. לפי מה שידוע לי זה לא מקבול (אבל אני לא סגור לגבי דוקטורנטים).

Tamisch

New member
מה זה אצלנו?

אשמח לדעת? האם גם אתה מסטנפורד?
חוץ מזה - לגבי המימון של בעלי: האוניברסיטה מממנת חצי ממה שעולה ביטוח לסטודנטים.

boneguy

New member
ממש לא מסטנפורד... אם כבר ביטוחים

אנחנו מקולורדו.

רק עכשיו (תחילת יולי) העבירו אותנו לתכנית חדשה ולכן אני קצת בקיא בהליך ההרשמה. בעקרון אני מכוסה על ידי האוניברסיטה, כולל ביטוח חיים (מינמאלי, אבל גם זה משהו), ואובדן כושר עבודה (מינימאלי). אני משלם בעיקר על אישתי, והעלות של הילדים הייתה ממש נמוכה.

אם כבר מדברים על תכניות ביטוח, אני מצרף את החוברת שלנו, ואשמח אם מומחי הפורום יכולים להגיד האם מדובר בתכנית סבירה. בעיקר מדאיג אותי הסעיף שאומר שאין גבול ל- out of pocket, ומצד שני בכל סעיף בהמשך הטבלה מצויין No copayment after deductible (100% covered - מה זה אומר?

תודה

Gidi Shemer

New member
הסבר קצר

out of pocket limit מתייחס למצב של co-insurance או copayment בינך ובין חברת הביטוח ומגביל את הסכום המקסימלי שתשלם במשך השנה.

לדוגמא:
אני בעוונותי הפכתי לחבר סגל בשלב מסויים וזה חייב אותי לעבור לביטוח בריאות שונה מזה שהיה לי כפוסטדוק, והביטוח היום הרבה פחות טוב מתקופתי כפוסטדוק (לא קריטי לשרשור, אבל הזדמנות טובה לקטר
).

בתכנית הקיימת, אני נמצא בתכנית 80/20. מה זאת אומרת? על הוצאה מעבר ל deductibles- אני משלם 20 אחוז והביטוח- 80 אחוז. אז מה? האם אאלץ לשלם מאות אלפי דולרים? לא. פה בא ה- out of pocket limit שמגביל את הסכום שאותו אני אצטרך לשלם בשנה. במילים אחרות, נוסחת ה 80/20 מוגבלת ל out of pocket limit.

במקרה שלך, אין 80/20 אלא הכל משולם ע"י הביטוח ולכן אין גם out of pocket limit.

מצבך טוב

Tamisch

New member
תודה לכל המגיבים

האם יש גם מבינכם מגיבים מסטנפורד שעכשיו משלים ביטוח? או כאלו שנמצאים בדרך לשם???

Philip Jr

New member
החדשות הטובות הפוטנציאליות הם

שאם את תקבלי אישור עבודה ותמצאי תעסוקה סביר להניח שתקבלי ביטוח מהעבודה לך ואולי גם לילדים במחיר הרבה יותר זול. זה מה שעומד לקרות עם אשתי, אחרי ששילמנו עליה על שנה אחת בערך 4000 דולר בהוצאות ביטוח לא כולל ביקורי רופא וטיפולים שהיא הייתה צריכה.

d a p h n a

New member
גם אני מופתעת אם האוניברסיטה לא משלמת

את הביטוח עבור בעלך. רוב התכניות הטובות לדוקטורט כוללות תשלום מלא של ביטוח הבריאות עבור הדוקטורנט.

לגבי התשלום לנתמכים, 4800$ לשנה עבור אישה ושני ילדים, לא רק שזה לא יקר, אלא שלמען האמת זה נשמע לי ממש עסקה מעולה. ברוב האוניברסיטאות שאני מכירה רק התשלום עבור בן/בת הזוג הוא משהו כמו 4000$ בשנה.

Tamisch

New member
עשיתי קצת שעורי בית...

ויש לי עוד שאלה:
כנראה שהאוניברסיטה כן משלמת את הביטוח אם אני מבינה נכון, התוכנית שהסטודנטים לוקחים מסובסדת בחצי והאוניברסיטה נותנת את החצי השני כתוספת למלגה... משהו כזה...
אני לא בטוחה שהבנתי את זה נכון, אם יש פה בפורום דוקטורנטים מסטנפורד אשמח לשמוע אם זה באמת נכון????

ודבר שני לגבי הביטוח שלי ושל הילדים זה יוצא קרוב ל-6000$ לשנה, אבל יש שם משהו שמטריד ורציתי לשמוע דעות מלומדות: יש שם מה שנקרא overall annual limit של 100,000$ לבן משפחה לשנה (לא כולל את בעלי כמובן... שאצלו אין הגבלה כזו). זאת אומרת שכל הוצאה מעבר לך היא על חשבוננו.
בנוסף כל אישפוז או טיפולים במקרי חירום הם בהשתתפות עצמית של 20%.
האם זה סביר? האם אלו התנאים שקיימים בדרך כלל???

Gidi Shemer

New member
אני לא סטודנט

אבל נכנסתי למקור ואכן נשמע שזה הגבול שאותו הם ישלמו

או במילים אחרות- אל תשליכו את העוגן הישראלי שלכם.

dixieflatline

New member
אתה מקבל את הביטוח של Cardinal Care?

כי המחיר עבור משפחה אמור לצאת מקסימום 5500$ (והביטוח שלך חינם). לגבי תקרת הוצאה שנתית, לא ראיתי דבר כזה בתנאי הפוליסה, איפה מצאת את זה?

למעלה