ביטוח בריאות

ביטוח בריאות

טוב, הגיע הזמן לנטוש את דיוויד שילד ולעבור לביטוח מקומי. רופא כבר יש לנו, אז זו לא הבעיה. השאלה היא האם יש בכלל הבדלים בין החברות השונות? מחירים? תנאים? (הריון, לידה, שיניים, חדרי מיון, תרופות וכו' ). עד כה בדקתי רק עם אגיס (אחיס...) ואני תוהה אם יש טעם להמשיך. יש המלצות על משהו ספציפי?

במחיר הבסיס אין כמעט הבדל

לעומת זאת בבטוח המשלים יש הבדלים גדולים וחבילות שונות. יש הרבה אתרים להשוואה ואחד מהם: http://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx?refer=adwordszorg29-5&gclid=CMCDmYOAvpgCFQ48QwodMVIIbg הכי חשוב זה לראות מה יתאים לכם בדיוק לפי מצבכם הרפואי (טיפולים מיוחדים, פיזיוטרפיה ועוד..) ולפי זה לבחור את החברה והחבילה שנותנת את המקסימום. לי יש את CZ ואני מרוצה מהם. כיסוי טוב וטיפול מהיר בהחזרים.

שני דברים חשובים ששכחתי:

כדאי לבדוק אם למקום העבודה יש הסכם עם אחת מהחברות (collective verzekering) דבר שיתבטא בהנחה של 5-10%. דבר שני בהתאם להכנסה שלכם יתכן ותהיו זכאים להחזר ממס הכנסה על ההוצאה לבטוח הרפואי (Zorgtoeslag) ואת זה תוכלי לבדוק באתר של מ"ה.

מלפפiן

New member
משתעמם בהולנד צודק, אם בעלך יעבוד

בחברה הולנדית, כמעט בטוח שתהיה שם הצעה לביטוח יותר זול (כי הם עושים ביטוח קולקטיבי לכל עובדי החברה ובני משפחתם), בדרך כלל זה משהו כמו 10% הפרש מהמחיר הרשמי. בנוסף לכך, אבל אל תתפסי אותי במילה כי אני לא ממש מבינה בעניינים ביטוחיים/פיננסים, אבל עד כמה שזכור לי, ניתן לעבור לחברת ביטוח אחרת רק בסוף השנה, כלומר אם עכשיו את סוגרת עם מישהו ואחרי חודש תמצאי חברה אחרת עם הסכם יותר טוב, אז תוכלי לעבור אליהם רק בדצמבר הבא. אז כדאי לבדוק את זה מראש.

לא ידעתי שאי אפשר לעבור!

זה מידע חשוב מאוד. אבל אני חייבת ביטוח כי הביטוח שלנו נגמר ב-15.2 מצד שני יתכן שבקיץ שוב נעבור מדינה, ואז מה? אני לא יכולה לצאת מהביטוח ההולנדי?

מלפפiן

New member
אויש, אני ממש לא יודעת, שוב, המידע הזה

הוא בערבון מוגבל וכדאי שתבדקי את זה מול חברת הביטוח, אני רק זוכרת שבדצמבר ההולנדי שלי אמר משהו על מעבר אפשרי לחברת ביטוח אחרת ושאנחנו יכולים לעשות את זה עד 31 לדצמבר. האמת, לא זוכרת ממש מה הוא אמר, אני אשאל אותו היום בערב כשהוא יחזור מהעבודה. כל זה כמובן בקשר למעבר בין חברות פה בהולנד, בקשר ליציאה מהביטוח עקב מעבר למדינה אחרת, לא יודעת, אבל לא נראה לי הגיוני שלא יהיה אפשר לבטל ביטוח עקב הגירה. וחוצמזה מזה הדיבורים האלה פתאום שוב על הגירה? אתם מתכננים לנטוש אותנו?

לא בטוח כלום עדיין

אבל מכיוון שבהולנד השכר המוצע הוא בדיוק חצי ממה שמציעים בגרמניה (לעומת זאת המחייה בהולנד יקרה הרבה יותר....), יש סיכוי שנאלץ לעבור חזרה לדויטשלנד בקיץ. ממש אין לי כח לעבור שוב, ובעיקר כואב לי הלב על הילדות, כי כל כך טוב להן בבית הספר, אבל אמסטלפיין מקום יקר- כידוע, וחייבים שכר טוב כדי שנוכל להמשיך לגור כאן. (ואולי איזה מעסיק הולנדי נדיב ברגעים אלו ממש קורא את קורות החיים וישלח מייל לכיוון שלנו? מי יודע )

מלפפiן

New member
וואלה? לא ידעתי שבגרמניה השכר יותר גבוה, זה

שהמחייה יותר יקרה פה זה ידוע, אבל עדיין צפיפות האוכלוסיה פה היא בלתי אפשרית (או אולי דווקא בגלל זה רמת המחיה יקרה), וכן, אמסטלפיין מקופ יקר, בטח כמדובר על השכרה, חשבתם אולי לעבור לגור במקום אחר? אמנם מבחינת קהילה יהודית וביה"ס לילדים אמסטפיין היא מושלמת, אבל אם מוכנים להתפשר... דרך אגב במה בעלך עוסק?

אם כבר עוברים מהאזור ומוותרים על בי"ס

היהודי , אז מבחינתי כבר אפשר באמת לחזור לגרמניה, כי היתרון העיקרי פה זה בית הספר. בעלי עובד בתחום הERP ואכן המשכורות בתחום מגוחכות בהולנד ועצומות בגרמניה. מצחיק מה ששעתיים נסיעה עושות למשכורת...

מלפפiן

New member
טוב, שאלתי את ההולנדי והוא גם לא זוכר

מה החוקים במעברים בין חברות ביטוח, אבל הכי פשוט יהי פשוט להתקשר לאחת החברות ולשאול אותם. ובקשר לשכר, לא יודעת בתחום הERP, אבל ההולנדי אומר שההבדל הוא שבמו"מ על תנאי שכר ההולנדים הם יותר כמו ישראלים, המעסיקים מתחילים עם הצעה נמוכה ואז צריך להתחיל להתמקח, ואילו המעסיקים הגרמנים הם יותר ישר ולעניין, פשוט נותנים את המחיר שהם מוכנים לשלם וזהו...

../images/Emo6.gif

אולי בתחום שונה, כבר נוכחנו לדעת שההבדלי השכר בתחום הספציפי הזה הם באמת תהומיים. בכל מקרה תודה רבה על הנסיון לעזור! שלחתי אתמול מיילים לכמה חברות ביטוח, נראה מי מהן תענה בכלל

למעלה