ביטוחים

saar32

New member
ביטוחים

אהלן ראיתי כאן ומקומות אחרים דיונים על הביטוח שצריך להיות למורה דרך/מדריך/מוביל. מה הופך להיות מישהו למדריך/מוביל הטיול? אם אני דואג שחברים יבואו איתי לטיול, אני הנהג ולרוב גם מחזיק את המפה, זה הופך אותי למוביל? תיאורתית, אם אחד מהם שובר את הרגל הוא יכול לתבוע אותי? גם כן חברים.... סער

pinzo01

New member
עקרונית אתה אחראי

אך תמיד יש מקום לפרשנות משפטית ברגע שיש מישהו הגובה תשלום עבור ההדרכה /הובלת הטיול הוא באופן אוטומטי הופך להיות אחראי וגם כאן קיימים תנאים, מורה דרך מוסמך עם רשיון בתוקף! ברגע שאין לך את ההכשרה המתאימה , התביעה יכולה לומר לך שאתה "פושע " מכיון שהובלת אנשים ללא כל הסמכה וללא כל תעודה /רשיון ומכאן הדרך להשוואה בינך לבין נהג ללא רשיון קצרה ...... כל זמן שהדברים עוברים בשלום לכאורה לא קיימת בעייה אך ברגע שמעורבים עורכי דין /תביעה אתה בבעיה רצינית כמדומני שחברות הביטוח לא יבטחו אותך ברגע שאין לך רשיון הדרכה

saar32

New member
אבסורד שאין מה לעשות נגדו?

כמובן שאין אף אחד שמקבל כסף. השאלה מה קובע את היותי המוביל. סער

pinzo01

New member
אירגון -קביעת המסלול -

כל מיני פרטים קטנים שבבית המשפט הופכים מזניחים למשמעותיים הכל לפי יכולת העו"ד מטעמו של התובע ........ ולצערי הייתי נוכח כעד מומחה מטעמה של התביעה /או הגנה בבתי משפט הצעתי לך במקום לסבך את העניינים קח לך מדריך מוסמך כולל ביטוח אמנם זה יעלה כמה שקלים אך התחושה וההרגשה וההדרכה יתנו לך פיצוי לגבי האבסורד אני לא חושב כמוך ,תאר לך נהג, מוסכניק שמתקן לך את הבלמים ברכב ללא תעודת מומחה או אם נקצין מנתח ללא רשיון ???? לא מקובל עליך נכון,כך גם בנושא הזה

saar32

New member
יום הדרכה עולה מאות שקלים

ברור לי היתרון שבטיול עם מדריך. מצד שני, העלות גדולה עלי.

כלפי החוק אתה אחראי

אתה המוביל, אתה היוזם ואתה זה שמחזיק את המפה. הטיעון הוא ש"סמכו עליך" ולכן אתה אחראי, גם אם לא גבית תשלום. כמו שאמר ידידי פינצ'ו, ברגע שמעורבים עוכרי דין, יש תביעה ואתה עלול לשלם. אני כמדריך גלישת מצוקים מוסמך, לוקח איתי לעיתים חברים לטיולי גלישת מצוקים, וכמובן לא גובה תשלום (חברים או לא???). אני לוקח על עצמי סיכון לא קטן. אספר לך סיפור אמיתי בקיצור: זוג חברים חברים הזמינו לליל ששי כמה חברים לביתם. אחת החברות מעדה ושברה את רגלה. כרגע עומדת מול זוג החברים תביעה. גם כן חברים (אם חברים כאלו לא צריך שונאים), ולך תדע מה עובר לבן אדם בראש...

saar32

New member
והביטוח שלך לא בתוקף?

או שאתה רוכש פוליסה ספציפית לטיול שאתה מוציא בתשלום?

בפעילות שאני גובה תשלום

אני משתמש בביטוח של חבר - בעל חברה לפעילות אתגרית, ומשלם לו על בסיס יומי. לפעילויות בתשלום, אינני יוצא לעולם ללא ביטוח

ארגנת? אתה אחראי! אבל יש בימ"ש!

מי שמארגן, מי שממליץ, מי שמזמין - אחראי כלפי מי שנענו להזמנתו. מי שמזמין חברים מהפורום לצאת איתו לטיול - אחראי לטיול. אתה אחראי גם אם אתה משלם לחברים שלך תמורת זה שהם באים איתך, מתוקף זה שאת ארגנת. לכן צריכה להיות לך המומחיות לכך, הידע והיכולת לבצע את מה שאתה מציע. נכון, בית משפט לא בהכרח ימצא אותך אשם, אבל אתה תהיה חשוף לתביעה.

למעלה