ביטוחים - עזרה

• פותח הנושא y36o
  • פורסם בתאריך

y36o

New member
ביטוחים - עזרה

שלום רב
אני מאובחן בפיברומאלגיה מזה כשלש שנים.
לאחרונה ביקשתי להרחיב את ביטוח אובדן הכושר וביטוח החיים.
לצערי קיבלתי תשובה שלילית.
כפי הידוע פיברומאלגיה אינה גורמת למקרי מוות, גם בנושא אובדן הכושר גם אם נכון הדבר לגבי פיברו אינו נכון לדבי מחלות אחרות, שכן פיברו אינו גורם להתפרצות מחלות אחרות.
אני מבקש לערער לחברת הביטוח על ההחלטה. בכדי להגיש את הערעור אני מחפש חומרים, מחקרים וחוות דעת בנושאים שלהלן:
1. אין קשר ביו פיברו למוות, פיברו אינה מחלה שגורמת למוות בשום צורה.
2. אין קשר בין פיברו להתפרצות מחלות כלומר פיברו אינה גורמת להתפרצות מחלות אחרות.

אשמח לעזרתכם

בברכה

חיה קרן

New member
אבל פיברו גורמת לאבדן כושר השתכרות מוכר במל"ל

לכן מה שאתה מחפש לא בדיוק יעזור.
בגדול אתה צודק, אבל היות ופיברו היא מחלה לא ממש ברורה ולא ממש "שטנצית" יש קושי רב עם לבטח את החולים בה.
אני גם לא בטוחה לגבי הסעיף השני שלך, כי אולי אין קשר או מעשה בין התפרצות של מחלות "סופניות" לנוכחות הפיברו, אין היום מספיק מידע שיסתור את זה- הדברים האלו בנויים על שבלונות מאוד ברורות, ומה שלא נכנס בהן לא יעבור אישור.

אולי אפשר לנסות להכניס החרגה לפוליסה, שתסייג פגיעה בכושר השתכרות בעקבות הפיברו, וזה אולי מאוד גדול- אבל לגבי ביטוח החיים תמיד ימצא הסוכן ו/או עורך הדין שילחם להוכיח שגם המוות הכי לא קשור [למשל, חלילה, נפילה מהמרפסת תוך כדי ניקוי חלונות]
*כן* קשור.
לצערי אני מדברת גם בתור לקוחה וגם בתור מישהי שבאה מעולם הביטוח כך ששוב אני צריכה להשמיע את התגובה הפסימית והיא שבשורה תחתונה-
חולי פיברו לא עומדים בדרישות הפוליסות הקיימות בארץ.

אני כותבת את מה שאני יודעת על סמך הנסיון שלי לקבל פגישה עם סוכני ביטוח, קולגות של המשפחה או זרים, נסיון שלא צלח ברגע שהושמעו עובדות המצב הקיים וכן את מה שאני זוכרת מהחיים בתוך ענף הביטוח.

אם המצב שונה בחו"ל, ואם כן תיתקל במידע או חומר כתוב, אנחנו יותר מנשמח לשמוע על כך, וגם לשמוע ממך אם ואיך הצלחת.

בהצלחה, ורק בריאות!

היי

אני משיבה מהכיוון הרפואי ולא מהכיוון הביטוחי:
כמו שחיה אמרה, פיברו בהחלט עלולה להוביל לאובדן כושר עבודה, לצערנו.

אבל אין קשר ישיר בין פיברו לתמותה.
בנושא הזה בוודאי אפשר למצוא מקורות רפואיים.

אפשר לחפש מידע רפואי גם את בשאלה אם פיברו מעלה סיכון למחלות אחרות.

למעלה