ביו אינפורמטיקה

adam777

New member
ביו אינפורמטיקה

שלום לכולם. הייתי מעונין לדעת מהן אפשרויות התעסוקה בתחום הנ"ל הקיימות כיום בארץ. כמו כן, מבין המוסדות המעניקים תואר בתחום - התואר של איזה מוסד הוא "הנחשב ביותר"? תודה מראש.

adam777

New member
לגבי השאלה הראשונה.

ומה לגביי אפשרויות התעסוקה בתחום? לגבי תואר B.sc כמובן.

ביואינפורמטיקה

יש בקוש, הן מהצד האקדמי והן מהתעשייה, לכוח אדם מיומן בתחום זה.המיתון השפיע כמובן גם בתחום זה כמו בתחומים אחרים בכיוון של צמצום הביקושים.

adam777

New member
בעקבות שיחה...

בעקבות שיחה ד"ר מהתחום, הובהר לי שלפחות בטכניון, התואר שמקבלים בסופו של דבר הוא B.Sc "מוסמך למדעים במדעי המחשב עם התמקדות בביואינפורמטיקה". ממה שהבנתי, מבחינת הלימודים של מדעי המחשב נטו, בוגרי המסלול לומדים בערך 70% תכנים של מדעי המחשב ו30% תכנים של ביולוגיה וכד'. כלומר, בוגרי המסלול יוצאים עם ידע של בערך 90% מהידע שמקבל בוגר של המסלול התלת שנתי הכללי של מדעי המחשב (מבחינת התחום של מדעי המחשב ה"טהור"). כמובן שזו אינו מדד מדויק אבל אלו סדרי הגודל. למיטב ידיעתי, לבוגרי המסלול אין, כיום, יותר מדי עבודה בתחום והם בד"כ משתלבים אחרי תואר ראשון כבוגרי מדעי המחשב "רגילים". השאלה שלי היא, האם מעסיק שבוחן קורות חיים של בוגר המסלול, למטרת עבודה "רגילה" של בוגר מדמ"ח יתחשב בעובדה שהמסלול נחשב יחסית יוקרתי או שיסתכל רק על העובדה שמבחינת הנתונים היבשים אותו בוגר עשה בפועל פחות קורסים "טהורים" של מדמ"ח. שאלה נוספת - אני יודע שהתואר מאושר על ידי המל"ג באופן מושלם והרמטי, אך רציתי לדעת אם ערכו מקביל, לדוגמא, לתואר שמקבל בוגר המסלול של הנדסת תוכנה בטכניון, כלומר, שניהם מקבלים B.Sc, ואני יודע שהתואר בהנדסת תוכנה נחשב כ"שקול למהנדס" - מה לגבי התואר הנ"ל? תודה רבה.

למעלה