ביות חתולת רחוב

Ron Belaish

New member
ביות חתולת רחוב

שלום לכולם
אני כבר כמעט 3 שנים מאכיל חתולת רחוב שמסתובבת ליד הבית שלי (בית קרקע).
שרק עברתי לשם היא הייתה מאוד רזה ומאוד מפחידה (חתולה שחורה עם עניים ירוקות שממש רזה ברמה שרואים את השלד והגולגולת) ומרחמים הייתי נותן לה אוכל...
אחרי כמה זמן הבנתי שכל פעם שאני נותן לה אוכל באים חתולים אחרים ומבריחים אותה ולכן נהייה מנהג שאני יושב כמה מטרים ממנה ו"מגן" עליה בזמן שהיא אוכלת..
בהתחלה נתתי לה שאריות בשר אבל אחרי כמה זמן פשוט קניתי שק אוכל ואני נותן לה ממנו..
כיום היא נראת הרבה יותר טוב ,הרבה יותר מלאה ובאה על הבסיס קבוע (בוקר וערב) ואפילו לפעמים יושבת ליד החלון או דלת הרשת ומייללת..

הבעייה היא שהיא מאוד מאוד מאוד פחדנית , גם עכשיו שכבר 3 שנים אני מאכיל אותה באופן יומי היא עדיין לא נותנת לי להתקרב עליה, ניסיתי לשים את האוכל קרוב אלי אבל היא אוכלת ומשגיחה עלי קרוב וכל תזוזה קטנה בורחת.... אם אני מנסה להושיט יד לאט לאט היא הולכת אחורה...
אני רוצה לנסות לביית אותה, להכניס אותה בפנים בעיקר כי אני יודע שבחוץ יש כמה חתולות שבאופן קבוע תוקפות אותה ומנסות לקחת לה אוכל כל פעם שאני מביא לה,
מה אני יכול לעשות כדי שהיא "תתחמם" עלי ?
האם זה מקרה אבוד או שיש מצב שהיא תכנס פנימה?

Ron Belaish

New member
בנוסף

מישהי אמרה לי שאין טעם לנסות כי החתולה מבוגרת מידי ויכול להיות שהיא עברה חוויות לא טובות עם בני אדם ואני צריך להסתפק במצב כמו שהוא ,,, האם זה יכול להיות נכון?

דרורפפ

New member
אין לי ניסיון רב עם חתולים

אין לי ניסיון רב עם חתולים, אבל באופן כללי אני חושב שתמיד עדיף לנסות - מאשר לוותר מראש.

1. אתה מאכיל אותה ברחוב או בחצר שלך?
2. אתה מעוניין להשאיר אותה סגורה בבית כל הזמן? או לאפשר לה גם וגם?

אני מנחש שעד כה היית נותן לה את האוכל במקום קבוע- אני הייתי מנסה ללמד אותה 'סימן'- להניח את המזון שלה במקומות שונים בחצר, וכל פעם לחזור על אותו הסימן. כדי לזרז את התהליך אולי אפשר לפצל לה את הארוחות למספר נקודות, וכך לחזור על הסימן מספר פעמים בהאכלה.

לאחר תקופה קצרה הייתי מרגיל אותה לאכול בקרבת הכניסה לבית- כשהוא 'פתוח לרווחה'- מבלי הנוכחות שלך. עד שהייתי פשוט מניח לה את המזון בתוך הבית, ומקווה שבעזרת הסימן היא תבין שהיא מוזמנת להיכנס.

בנוסף, אם תצליח לגרום לה לשחק איתך, אולי בהתחלה עם אוכל שהיא מאוד אוהבת, ואחר כך אולי עם כדור/חוט/חבל או כל דבר שהיא תתעניין בו, זה גם יעזור לגרום לה להרגיש יותר בנוח איתך.

עוד רעיון: אם יש פעילויות שקטות שאתה יכול לבצע בזמן שהיא אוכלת/נוכחת בחצר שלך, כגון לקרוא ספר בסמוך אליה, אולי גם זה יעזור.

וכמובן לא לשכוח את הצורך בארגז חול...

Ron Belaish

New member
לדרורפפ

אני מאכיל אותה בחצר שלי
ואני מעוניין לאפשר לה גם בחוץ וגם בפנים כלומר אם היא תעדיף להשאר בפנים סבבה אבל אני לא רוצה "לכלוא" אותה..
&nbsp
יש סימן קטן ,פעם הייתי מצקצק בלשון כדי שתבוא ועכשיו אם אני עושה את זה היא ישר מסתכלת עלי ומחפשת אוכל..
בזמן שהיא אוכלת אני מבצע פעולות אחרות אני לא יושב ומסתכל עליה בדרך כלל בבוקר אני שותה את הקפה של הבוקר לפני שאני יוצא לעבודה ואז היא בדרך כלל באה וגם בערב אני יושב בחצר עם סיגריה או משהו והיא אז באה..
&nbsp
קורה לפעמים שהיא נכנסת לחצר ורק יושבת שם ואם היא רואה אותה היא מיללת כדי שאביא לה אוכל...
לא יודע אם זה רלוונטי אבל הרבה פעמים היא לא רק אוכלת והולכת היא גם יושבת בצל ונחה בחצר שלי כנראה היא מרגישה בנוח שם (עד שמופיע חתול אחר ונטפל אליה כי הם יודעים שאני מביא לה אז הם מבריחים אותה כדי לחפש אוכל)

דרורפפ

New member
אני קצת מופתע

אני קצת מופתע מכך שלפי מה שאתה מתאר אתה מקור המזון היחיד/עיקרי שלה, ושהיא מייללת/קוראת לך, מרגישה בנוח להתקרב לפתחים של הבית שלך, וגם מכך שהיא מרגישה בנוח לרבוץ בחצר שלך, ולמרות כל זאת- לא מאפשרת לך להתקרב אליה.

הניסיון הקצר שיש לי עם חתולים בוגרים בחצר שלי- הם לא מתקרבים לפתחים של הבית (רק אחת יוצאת דופן ומרשה לעצמה), ורק חתולה אחת מייללת וזה רק כשאני נותן לה אוכל- היא לא תקרא לי. ולמרות זאת, החתולים הקבועים יאפשרו לי להתקרב אליהם לטווח אפס כשאני לוקח מהם את המזון. (החתולים שאינם קבועים לא יתקרבו אלי גם כשאני נותן להם מזון בשרי)

אני הייתי מנסה 'לשחק' איתה כמה שיותר, גם אם המשחק הוא באופן מתן האוכל שלה- לנסות לתקשר איתה כמה שיותר וכמה שיותר 'קרוב', כמובן מבלי תנועות מהירות/מיוחדות, ואני חושב שעדיף שתהיה על הקרקע, הגורים שיש לי בחצר מתקרבים אלי רק כשאני קרוב לקרקע יושב/שוכב- ונרתעים כשאני עומד.

אני חושב (מנחש) שכל עוד היא נרתעת מקרבתך- היא לא תיכנס/תישאר בבית שלך.

Bogen2

New member
היא תשמח לאכול בפנים ולהיות מוגנת

גם אם לא תמהר לתת לגעת בה...
יכול פשוט לנסות .
ותמיד רצוי להשאיר מנות נפרדות גם לחתולים האחרים, כך ייתנו לה לאכול את המנה שלה בשקט....

דרורפפ

New member
לי אישית יש ניסיון שלילי עם האכלת חתולים בחצר הבית

לי אישית יש ניסיון שלילי עם האכלת חתולים בחצר הבית- זה הזמין חתולים זרים ויצר נקודת חיכוך. אני חושב שעדיף להשתמש בנקודות האכלה קיימות כדי להאכיל חתולים באופן כללי, ואם אין אחת כזו אז ליצור נקודה חדשה עם דגש על מיקום נוח לחתולים ולשכנים.

האומנם ישנה אפשרות שמתן מספר מנות נפרדות לחתולים נוספים יאפשר לחתולה לאכול בשקט, אבל גם האפשרות שהחתולים האחרים ירגישו בנוח לרבוץ בחצר שלך- יכולה לגרום לחתולה להימנע מלהגיע לחצר כדי לא להתעמת איתם.

למעלה