ביופידבק

ביופידבק

בוקר טוב, הבן שלי, 16, התחיל ליטול ריטלין וקשה לו עם זה מעבר לחוסר תיאבון ולשאר התופעות המוכרות (בחילות, יובש בפה וכו') הוא מרגיש "ירוד" (ככה הגדיר את זה) גם חבריו מעירים לו שהוא "מנותק" "לא בענין" - מה שאני מכנה אפאטי. מאחר שאני מגיעה הביתה בארבע, כשהוא כבר מתחיל לחזור לעצמו, אני לא יכולה להתעלם מתחושת התסכול. אני רוצה לציין שבשנה שעברה כשכבר אובחן התחיל ליטול ריטלין, אח"כ קונצרטה ולבסוף התייאש וסירב בכל תוקף להמשיך. השנה, לאור הבגרויות בפתח, הבין שחייב להמשיך, והוא לוקח בקביעות, ומצליח יפה בלימודים ובבחינות, אבל מרגיש קצת "דאון" וקשה לי עם התחושה הזו שלו. שמעתי מחברה על הטיפול האלטרנטיבי הזה - ביופידבק וחשוב לי לדעת אם הוא הוכיח את עצמו, זו שנה חשובה והבטחתי לו לבדוק חלופות רציניות שלא יפגעו בלימודיו. תודה

05 מיכל

New member
כדאי לבדוק מינון

אפטיות יכולה להיות סימפטום של מינון-טעון-תיקון. בד"כ זה אומר שהמינון קצת נמוך, אבל בכל מקרה צריכים להתייעץ עם רופא לגבי שינויי מינון.

לא חשבתי על מינון נמוך

הוא בן 16, שוקל 54 ק"ג ונוטל ריטלין SR20 אני אבדוק שוב עם הרופאה תודה וחג שמח.

zivadina

New member
טיפולים שעוזרים

קודם כל, המינון בהחלט נמוך. לשם השוואה, הילדים שלי נטלו החל מגיל 10 מינון של 2SR בבת אחת. הסבר: המינון המומלץ הוא 0.3-0.7 מ"ג ריטלין רגיל על כל 1 ק"ג משקל גוף. ריטלין SR הוא מנה של 8 (!!!) מ"ג למשך 8 שעות. עכשיו תחשבי כמה מ"ג נופלים על כל ק"ג של משקל הגוף אצל הבן שלך.... ועוד מידע: קונצרטה 36 זאת מנה של 10 מ"ג למשך 12 שעות. כלומר, בהתאמת המינון, חשוב מאוד לדעת לעשות המרה לריטלין "רגיל", שהוא קנה המידה לקביעת גודל המנה. כדאי מאוד לחזור לרופא המטפל ולשקול אתו עדכון של המינון. יש גם תשובות מועילות בייעוץ הנוכחי של ד"ר מנור. בנוגע לנוירופידבק: זהו טיפול שהוכיח את עצמו מבחינה מדעית, והחסרון היחיד שלו שהוא מצריך לפחות 40 טיפולים אצל מומחה. את מוזמנת לפנות דרך הקישור המצורף לד"ר ענת ברנע, מומחית עולמית לטיפולי נוירופידבק, ולהוועץ בה לגבי טיפולים אצלה או אצל מומחים בסביבתכם. כמו כן, היא עורכת כרגע מחקר על תורשתיות ה-ADHD, וייתכן שתוכלו להשתתף במחקר ולתרום להתפתחות המידע המדעי בנושא. נשמח לקרוא עדכונים.

ביופדבק - ניסיון אישי

הבן שלי מטופל בביו פידבק. לדבריו הטיפול עוזר אבל מעצבן נורא. מכיוון שיש לי ילדה שמטופלת ברטלין אני יכולה להגיד בפה מלא שאילו יכולתי לתת גם לבני רטלין הייתי מוותרת בשמחה על הביופדבק רק שהרטלין לא מתאים לבן שלי... וכך מחוסר ברירה אנחנו מטפלים בביו פידבק+שיצ'ו היעילות מאד מאד איטית ודורשת תרגול עקבי גם בבית. בעצמי עברתי טיפולי בביו פדבק ולא הועיל לי בכלל. בהצלחה דפנה

תודה על התגובה

ננסה שוב לשנות את המינון, על פי ההמלצה שקיבלתי כאן. ואולי נמשיך לחפש חלופות. אני באמת רוצה לתת לו להרגיש תחושת שליטה על חייו ועל עתידו וזו הסיבה שממשיכה לחפש חלופות הוא כבר לא ילד, עוד מעט בן 16 ויודע שלא ייקח ריטלין לעד ואני מרגישה שמחובתי להאיר לו את כל החלופות/תוספות אפשריות מישהי שמעה על אימון אישי?? זה עוזר?? תודה ושבוע טוב.

למעלה