ביופידבק

ביופידבק

חברה שלום, אתמול במוסף רק בריאות של ידיעות אחרונות פורסם מאמר על כאבי ראש. הכניסו גם את מוטיב הביופידבק והם מגדירים אותו כך משוב אלקטרוני ש'מחנך' את המטופל להירגע.עם תרגול מצליחים חלק מהחולים לפהפחית את עוצמת המיגרנות וכאבי ראש מסויימים. במקרה דנן אפשר להחליף פה את המילה מיגרנה בטיקים. נשאלת השאלה אם צריך לחנך האם זה בכלל הפקטיבי לטוראט. בלית ברירה אנחנו יודעים שהתסמונת קיימת אז למה לחנך דבר העלול להגביר את תחושת חוסר הבטחון של הילד.להבליט את השונות שלו. אנחנו הרי בדעה שקו המחשבה של הילד היא "נורמלית" לחלוטין. מטרתנו הרי להראות שזה דבר רגיל ולא מתרגשים מזה יתר על המידה ואפשר להמשיך לחיות עם זה. מצפה לתגובתכם משה

עד כמה שהבנתי זה 'מאמן' לא 'מחנך'.

עד כמה שהבנתי זה מיכשור שעוזר לאמן את האדם בהפיכת פעילויות חצי רצוניות וכמעט רצוניות לפעולות רצוניות. זה מאמן אנשים, למשל, לשלוט בלחץ הדם שלהם. בפורום ADHD לקויות וזכויות מכירים קצת את הנושא. בטח יש להם איזה קישורית בנושא.

השגיא

New member
משה../images/Emo26.gif

א. יש סיבה שאתה לא ישן בשעות כאלה? ב. לגבי הביופידבק, ובכלל שיטות שיכולות לעזור. ברור שהכי חשוב לחזק את בטחונו האישי של הילד, אבל אם יש שיטה או מכשיר שיכולים לעזור, למה לא? זו שאלה שניתן לשאול לגבי כל תחום בחיים. עד כמה אנחנו מקבלים את עצמינו כפי שהננו ומהיכן צריך להתחיל לשנות? והתשובה כמובן טמונה בשיר תפילה שאומצה ע"י הנגמלים מסמים כמוטו. (סלחו לי אם הציטוט איננו מדויק, השיר הולחן ומושר ע"י שולי נתן): "אלוהים תן לי את הכח לשנות את..... (-אינני זוכרת את הנוסח), ואת השלווה לקבל את מה שלא ניתן לשנות, ואת האומץ להבדיל בין אלו לאלו". אם לא היינו מנסים להשתפר ובמקרה הזה להתרפא, הרי שאיננו שונים מבהמות... גלית

השגיא

New member
עדו לא התכוונתי אליך

התכוונתי למשה וזה היה בהומור. אותך אני מכירה מפורומים אחרים...... (בהם אני בעיקר קוראת ולא משתתפת) גלית

היי עידו

כתבת שאתה לומד בשיקגו, אפשר לשאול - מה אתה לומד ? משהו בתחום חינוך/טיפול ? ליז

אישתי עושה פוסט דוקטורט בביוכימיה,

אני מלווה את הילד כל היום ממרפא למרפא ובסתיו אתחיל ללמוד טכנולוגיה מסייעת לעקיפת לקויות שונות לתואר שני.

אני מתאים לאנשים מוצרים שעוקפים

את הסימפטומים של ליקויי הלמידה שלהם. עבדתי בזה בארץ אחרי שלמדתי את המקצוע על הבשר שלי ולא בתוכנית לימודים רישמית. היו לי הצלחות מקצועיות כמו פרסום ספר שנכנס לרשימת הקריאה של קורס בנושא במכללת סמינר הקיבוצים. בשוויץ לא יכולתי לעבוד במקצוע כי בשוויץ אין לקויי למידה כשם שבמצרים אין הומוסקסואלים. בארה''ב אני מקווה ללמוד את המקצוע יותר לעומק ויותר לרוחב בתוכנית לתואר שני.

אתה מוזמן להביט בכרטיס שלי.

לחץ על שמי. אגב, 'עדו בן צבי' ו-'עדו בן צבי1' שניהם שמות משתמש שלי. יש לי שני שמות משתמש כי לא תמיד מתחשק לי שהשם שלי יצא בצבע כחול בפורומים שאני משתתף בניהולם.

שביק

New member
משה היקר שלום

ביופידבק זהו מכשיר משוב אלקטרוני אשר מטרתו ללמד את המטופל להירגע, ולראות על הצג, כל פעם שיש מתח, כיצד הסקאלה עולה, וכשהמתח יורד הסקאלה יורדת, וכל אלו בטכניקות שונות של אותו מכשיר משוב. לא בכל המקרים או המצבים זה עוזר. ידוע שלמיגרנות למשל זה אמור לעזור. פחות, ואולי בכלל לא לאו.סי.די. בעבר נאמרו הדברים במפורש ע"י המטפלים ששיטת טיפול זאת אינה יעילה לטוראט. היא יכולה להיות יעילה במקרים אחרים. ואל תישכח, משה, את הדבר הכי חשוב: הילדים שלנו הם הכי נורמלים שיש, והכי חכמים, רגישים וטובי לב שיש. ומי אומר מי יותר "נורמלי"? הם נורמלים בלי מרכאות ועם +++ רבים (פלוסים). כל טוב .

ביופדבק

בת שבע זה מה שכתבתי שהילדים שלנו נורמלים ואין שום צורך לשנות אותם.נקודה משה!

הלנה

New member
אבל אם אפשר לעזור? למה לא?

ביופידבק אמור לעזור שנושא של שליטה עצמית, שאצל חלק מילדנו הוא מאד בעייתי. אז נכון שהוא לא יפסיק את הטיקים או את ה- OCD, אבל יש סיכוי שהוא יעזור להם להרגיע את עצמם. נכון שזה דורש הרבה מהמטופל, אבל היה כאן בחור שהעיד על עצמו שזה מאד עזר לו ואני בטוחה שיש גם אחרים. אנחנו מנסים את הטיפול כרגע. לפי מה שאתה כותב, בעצם לא צריך לעשות שום דבר ולתת להם לזרום? אני לא מסכימה איתך, אם אפשר לעזור באמצעות טיפולים, תרופות, תזונה ומה שלא יהיה, אז למה לא? או שאולי לא הבנתי את כוונתך. לילה טוב

גם אדם נורמלי צריך להתפתח.

הבן שלי לקויי תקשורת (PDD NOS, בספקטרום האוטיסטי). התיאוריה שלפיה הוא מטופל טוענת שמכיוון שילד מתקשר קודם כל עם הוריו, על ההורים של ילד לקויי תקשורת לשפר גם את היכולות התקשורתיות של עצמם. וכך, אני ואישתי מקבלים טיפול יחד עם הילד לבעיה פתולוגית רק שלו. האמן לי שהטיפול הזה מאוד תורם לנו גם בלי קשר אליו. הפכנו לאנשים שמתקשרים טוב יותר עם כולם. מה רע בזה? למה לא להתפתח?

כדאי להדגיש גם את העזרה של הטיפול

לאנשים בריאים. כשם שמדיטציה נועדה בראש ובראשונה לבריאים, כך גם הביופידבק נועד להם. זה שלסוגים מסוימים של מוגבלים, כמוני למשל, זה יכול לעזור יותר, זה לא העיקר.

jon boy

New member
עדן?

אמרתה מוגבלים כמוך מה המוגבלות שלך עדיין לא היבנתי?האומנם אתה איש מדע וזה מעודד אבל המדע שלך עדיין לא מוכח במאה אחוז על תיסמונת טוראט הכוונה לביופידבק ביופידבק היא שיטה תירגול דרך מחשב אל המוח אבלהיא לא נישארת בתוכנו כי הריי חיינו מישתנים מיום ליום ואז צריך לרוץ למחשב מהר..מענינת מאוד השיטה האחרת שלך לגביי קשב וריכוז מה היא תן כיוון ברור בייייי

למעלה