ביופידבק ביתי?

ציפולי

New member
ביופידבק ביתי?

שלום שלום,

בני מדבר בקול רם ולא מותאם, ואני מחפשת דרך לעזור לו לעקב אחרי הקול של עצמו באמצעות משוב במחשב.
יש לנו מיקרופון ואוזניות. אני מחפשת תוכנה או קישור או רעיון איך להראות לילד על המחשב את עוצמת הקול שלו.
אולי הוא ישיג יותר נקודות באיזה משחק אם ידבר בקול שקט יותר, או משהו כזה
בטוח מישהו חשב על זה ועשה כבר משהו... לא?

תודה

אריה127

New member
בזמנו יצרתי קשר

עם העמותה הקשורה לגמגום.
יש להם מכשיר שאדם המגמגם שומע את עצמו באיחור של חלקיקי שניה. מסתבר שזה מאוד עוזר לגמגום. חשבתי שזה יכול להיות כלי לפיתוח מותאמות בדיבור.
הפנו אותי למומחה שלהם, בעל תואר ד"ר העוסק בתחום.
דעתו הייתה שזה רעיון מעניין, אך לדעתו לא יעזור.
הוא הסביר לי מדוע (איני זוכר את ההסבר, משהו שקשור בערוצים הקוליים והשמיעתיים) ושכנע אותי.

הטיפול שלנו בנושא היה ארוך: בהתחלת הדיבור השתמשנו בהמון אפקט, וכאשר ראינו את הבעיה של הקול הרם וחוסר המותאמות הורדנו אפקט שיחקנו המון משחקים שבהם הוא היה צריך להתאים את עוצמת הקול למקום/עניין. דיברנו מרחוק ומקרוב במקום רועש/שקט וכו/ והדגמנו האם שומעים או לא.

ציפולי

New member
אריה, תודה

מה שם המכשיר שאתה מזכיר, וגם האם הטיפול שלכם בנושא, האם האפקט וההתאמות, הניב תוצאות?
תודה רבה :)

אריה127

New member
תשובת קלינאי התקשורת מתחום הגמגום

מצאתי את התגובה שנשלחה אלי: (התשובה היא מלפני שנתיים...)

מנכ"ל אמב"י העביר אלי את שאלתך. אני קלינאי תקשורת העוסק בתחום הגמגום, ואנסה לענות בקצרה.

אני לא מכיר מחקרים המדווחים על התרומה של שימוש במכשיר זה על התפתחות או רכישת השפה בקרב ילדים עם PDD, לכן לא אוכל לייעץ לך כך או אחרת.
למרות הקישור ההגיוני שעשית בין שני התחומים, אני חושש שמכשיר זה לא יהיה בעל ערך עבורכם, כיוון המכשיר יוצר עיכוב בהשצמעת הסיגנל האודיטורי בקנה מידה של עשרות עד מאוד מילישניות, במטרה לסייע להפקת דיבור של אנשים עם גמגום. לעומת זאת, אצל ילדים עם PDD הבעייה האפשרית של הסינכרון הערוצים התחושתיים אינה מתרחשת (אם היא מתרחשת) באותו קנה מידה, ולכן יתכן שמכשיר זה יפריע לו, יותר מאשר יסייע.
מצד שני, כאמור - אני לא מכיר מחקרים שערכו ניסויים בתחום זה, ולכן כל עיצה שאני יכול לתת מבוססת על "תחושה" קלינית בלבד, ולא על עדות מדעית מוסדרת.

בכל מקרה, אני מאחל לכם הצלחה,

ד"ר עופר אמיר
קלינאי תקשורת

אריה127

New member
מצד שני..

התוכנית ההתנהגותית הצליחה בצורה מושלמת.
אחת התוכניות "הכפיות" כל המשפחה שיחקה בזה.
היה צורך בהרבה עבודה, והדגמה.
כפי שכתבתי ממרחקים שונים שינוי ברעש וכד'.
בהצלחה

TikvaBonneh

New member
אם יש כזו תוכנה

אז קלינאיות תקשורת מנוסות יכירו. אני אשאל את קלינאית התקשורת שלנו.
בכלל לא בטוח שמישהו עשה את זה.

1אילת2

New member
אנחנו קנינו מיקרופון שמודד עצמת קול (מד רעש

או משהו כזה)
קיוויתי שהוא ישחק בזה קצת, וילמד לווסת. הוא לא רצה.

אני מדברת בקול רם ולא מותאם

הרבה פעמים במשך כל החיים שלי. אפשר לחיות עם זה

התופעה נובעת מבעיית קשב, ברגע שאני מרוכזת מאוד במה שאני רוצה להגיד, אני מאבדת את הקשב עם איך אני אומרת את זה ואז הקול שלי עולה בלי שאני בכלל שמה לב לזה.
חברים טובים שמכירים אותי פשוט עושים לי "שששש.." כשהקול שלי עולה ואז אני חוזרת לקשב ולשליטה בקול. אם הוא ישמע את עצמו זה באמת יעזור לו להוריד את הקול כי יחזיר אותו לקשב, אבל לדעתי זה לא יעזור במצבים דומים ביום יום.
אבל יכול להיות שאני טועה ויש הסברים נוספים לקול רם ולא מותאם.

TikvaBonneh

New member
כן, גם הילדים שלי

אבל זה נראה לי בעיה קטנה לעומת שאר הקשיים שלהם, לכן לא התעמקתי.

גם ילדים שלי אותו דבר

אבל בגלל שאני חיה עם זה כל החיים זה פשוט לא נראה לי בעיה שכדאי להשקיע בה מאמצים (יש לילדים קשיים יותר רציניים מזה)

זה לא שאני לחוצה

פשוט אני רוצה להגיד משהו שחשוב לי ולכן מתרכזת מאוד איך להגיד את זה בצורה משכנעת (מתכננת את המשפטים בראש לפני שאומרת אותם בקול) וזה לוקח לי את כל הקשב.

TikvaBonneh

New member
אנחנו כתבנו תכנית

לילד שלנו שמקליטה לו והוא שומע את עצמו קצת אחרי. אבל אם את רוצה אותה את צריכה להתקין MATLAB.
אנחנו השתמשנו בזה לשיפור ההגייה.
יש גם אפליקציות למגמגמים לאנדרואיד, DAF וFAF, אבל לא השתמשנו בהם, כי הדיליי קצר מידי.

TikvaBonneh

New member
מצאתי אפליקצייה כזו !!!

לא ניסיתי אותה, היא ניראת מתאימה למה שאת צריכה, והיא חינמית נראה לי. באתר SPEECH4GOOD.COM

dina199

New member
גם אחי ואבי מדברים הקול לא מותאם .

הקירות רועדים
.
הלוואי והיה משהו לעשות עם זה .

dina199

New member
לא. כי אלה שני אנשים מבוגרים

שמכחישים כל קיום של בעיה כלשהיא.
לדעתם הבעיה היא בשמיעה שלי. מבחינתם הם מדברים בטון הנכון ושומעים טלויזיה או רדיו (מאוד חזק) בעוצמה נכונה.

למעלה