ביום______ ?????

raffigs

New member
ביום______ ?????

כשצריך לכתוב ששמעון מאשר שקיבל מאת ראובן סך 10.000 $ ביום________. אבל הסכום לא ניתן לו ביום אחד אלא ניתן בתשלומים כל שבוע-שבועיים במהלך 4 שנים (למשל במהלך 1991 עד 1995) כך שהסכום שניתן הוא 10.000 $ אבל לא ביום אחד. איך ממלאים את השורה הריקה של מאשר שקיבל מאת ראובן סך 10.000 $ ביום________. ?

שאלה דומה

שאלה דומה נשאלה בפורום לפני כמה ימים. אם מדובר במסמך שגם שמעון וגם ראובן חותמים עליו אז אין בעיה. מספיק לציין ששמעון קיבל בתאריכים שונים סכומים השווים ל- 10000$. אם זה לצורך הגשת תביעה צריך לכתוב כל תאריך ותאריך ואם הנתבע יכחיש, צריך יהיה גם להוכיח את הנטען.

raffigs

New member
זה לצורך כתיבת

הסכם שבו שמעון מאשר שקיבל כבר את מלא התמורה. לפי מה שהבנתי אז במקרה הזה אפשר לכתוב "שמעון מאשר שקיבל מראובן סך של 10.000 $ בתאריכים שונים". לא צריך את ה"ביום__" נכון ? לא צריך אותו נכון ? אז זה בסדר לכתוב רק "שמעון מאשר שקיבל מראובן סך של 10.000 $ בתאריכים שונים". - זה מספיק ולא צריך לפרט את הימים. נכון ?

אם שמעון

מאשר שקיבל את מלוא התמורה ואין לו יותר תביעות ו/או טענות - אז כן. אפשר להוסיף שהוא קיבל את התמורה במהלך השנים ....

raffigs

New member
בנעליהם או אחריהם ?

סורי, יש לי שאלה קטנטנה נוספת. אם רוצים לכתוב שהם מתחייבים לוותר על כל טענה ו/או תביעה שיש להם ולבאים אחריהם(אני מתכוון ליורשים שלהם). אז אפשר להשתמש במילה "בנעליהם" ? ו" לבאים בנעליהם" ? או שעדיף "לבאים אחריהם" ?

raffigs

New member
ארכז את השאלות:

אני מרכז את השאלה בצורה מסודרת: 1. זה בסדר שכותבים במבוא את הצהרות הרצון של המוכר למכור והקונה לקונה ולא בתוכן עצמו ? - כתבתי "הואיל ומר שמעון מעונין לרכוש___" אבל בתוכן לא הזכרתי שוב את רצונו. זה בסדר ? 2. כתבתי בתוכן שמעון מאשר שקיבל ממר ראובן סך של 10.000 $ במהלך השנים 1991 עד 1995 בתמורה לתמונה המהווה מלוא ערכה של התמונה ומתחייב כי לא תהיה לו כל דרישה כספית נוספת כלשהי עבורה ומוותר על כל כל תביעות ו/או טענות ו/או דרישות שיש לו ולבאים בנעליו" אבל המילה "בנעליו" אני לא יודע אם זה בסדר שכתבתי "בנעליו או שהייתי צריך לכתוב "לבאים אחריו". מה כדאי לכתוב "לבאים אחריו" או שיותר צריך לכתוב "לבאים בנעליו" ?

הפורום הזה

לא מיועד לניסוח מסמכים משפטיים. לשם כך יש לפנות לעו"ד, לספר לו את כל הסיפור, לאפשר לו לבחון את המצב המשפטי ואת ההשלכות העשויות להיות למסמך.

raffigs

New member
אפילו ?

אפילו שעל 2 השאלות שלי אפשר לענות בכן ולא ? ואפילו שאני לא מסתמך על הפורום ומודע לכללי הפורום שאין להסתמך? הנה 2 השאלות שאפשר לענות לי עליהן רק בכן ולא: 1. זה בסדר שכותבים במבוא את הצהרות הרצון של המוכר למכור והקונה לקנות ולא בתוכן עצמו ? - כתבתי "הואיל ומר שמעון מעונין לרכוש___" אבל בתוכן לא הזכרתי שוב את רצונו. זה בסדר ? אגב, כמובן שהסעיף הראשון שכתבתי בתוכן הוא ש"המבוא הוא חלק בלתי נפרד מתוכן החוזה". אבל זה בסדר שכל המרכיבים של הצעה נמצאים במבוא ?? זאת אומרת אצלי זהות הנכס כתובה במבוא, זהות הצדדים, המחיר, הצהרת הרצונות (גמירות דעת) ובעצם כל המרכיבים ע"פ קפולסקי נמצאים במבוא ולא בתוכן. זה בסדר ?? 2. כתבתי בתוכן "שמעון מאשר שקיבל ממר ראובן סך של 10.000 $ במהלך השנים 1991 עד 1995 בתמורה לתמונה המהווה מלוא ערכה של התמונה ומתחייב כי לא תהיה לו כל דרישה כספית נוספת כלשהי עבורה ומוותר על כל תביעות ו/או טענות ו/או דרישות שיש לו ולבאים בנעליו" אבל המילה "בנעליו" אני לא יודע אם זה בסדר שכתבתי "בנעליו או שהייתי צריך לכתוב "לבאים אחריו". מה כדאי לכתוב "לבאים אחריו" או שיותר צריך לכתוב "לבאים בנעליו" ?

raffigs

New member
מבין.

אבל זה לא מוריד את הערכתי לתשובות שכבר ענית לי. לכן אני מדגיש תודה לך על התשובות שנתת לי. זה שעכשיו אני יודע את התשובות ולחוץ בקשר לשאלות הנוכחיות לא צריך למחוק לך את התשובה שנתת לי לשאלה הקודמת. תודה. אני מקווה שאם אשאל שאלה שלא קשורה להסכם שאני כותב מתישהו בימים הקרובים, שלא תחשבי בטעות שזה קשור להסכם הזה ותפסלי אותי מראש באופן גורף בטעות מתוך מחשבה שהיא קשורה להסכם שאני כותב עכשיו. (אני גומר אותו היום).

למעלה