ביום השואה הזה

ביום השואה הזה

יש יהודים ששימשו כ"קאפוים" במחנות,וממש התעללו באחיהם למחנות. אני מכיר ניצולי שואה האומרים שאילו נתקלו בהם כיום-היו חונקים אותם במו ידיהם. וישנה המדינה שבדרך-ארצנו,שאמנם לא היתה מדינה אבל היה לה כבר אז הכח לדרוש מהבריטים פעולה. התעטפו בארץ בשתיקה מביכה בנושא שכן היה ידוע.אחרי זה טענו שלא האמינו לשמועות. בשני המקרים יש מעין קשר של שתיקה וחוסר רצון לפתוח תיבות פנדורה. אני חושב שהגיע זמן לדבר על זה.אני חושב שכדאי שידעו כולם מה היה.

גל ים..

New member
לא נוכל לשפוט אותם לעולם..

אי אפשר להשוות או בכלל לנסות להתחיל להשוות את מה שהיה אז כדי שנוכל אולי להעמיד את האנשים הללו לדין ועל מה בעצם? האם תוכל לשפוט אישה שרצתה להביא פת לחם לבן שלה והיתה מוכנה לעשות הכל כדי שבנה לא ימות ברעב? האם תוכל לשפוט אדם "שמכר" מידע לנאצים תמורת חייו שלו,ובמקרה הטוב לפעמים גם הוא בעצמו הלך למשרפות. אל תשפוט אדם עד שתעמוד במקומו אמרו חז'ל ואת זה אסור לנו לשכוח ובעיקר אנו מחוייבים לשנן. קשה להסביר במילים פשוטות תחושות ולו גם הקשות ביותר כלפי אלו ששיתפו פעולה עם הקלגסים הנאצים וחלילה שלא יובן מדבריי שאני מסנגרת עליהם,אך בהחלט לא ניתן אפילו לחשוב מה היה שם ואיך זה ניראה אז ומה אנשים היו מוכנים לעשות כדי לשרוד. מי שמכיר וזוכר ושמע את הסיפורים של אז,על ילדים שחיו בארון או במרתף או בדיר חזירים מסוגל להבין את המשמעות לחיות,לשרוד להישאר אדם גם כשנדמה שהפכת לחיה. אז לבוא היום אחרי שישים שנה ולפתוח את הפצעים והצלקות והמורסות הכואבות האלו ולהאשים,ניראה לי מעט כואב ובעיקר מעיק.

גאיה111

New member
תופעה מזעזעת.

אני חושבת שזאת תופעה מ-ז-ע-ז-ע-ת לא מקבלת את הטיעון שאי אפשר לשפוט אותם.

גאיה111

New member
להתחלחל

מאחר שלא כולם נהגו כך וגם בין הקאפויים היו כאלה והיו גם אחרים סימן, שאפשר היה לשמור על צלם אנוש נוכח הסיפורים האלה לא נותר אלה להתחלחל אי אפשר לשפוט, זה נכון בנקודה של "הליכה כצאן לטבח" יש דעה כי היהודים הלכו כצאן לטבח בנקודה זאת אני סבורה כי אין לדון אדם עד שתגיע למקומו ואולם, בנושא הקאפויים זו שאלה אחרת

גל ים..

New member
מוכנה תמיד להקשיב אך יותר מאוחר..

אהיה על המחשב לקראת השעה 10 בלילה ביי בנתיים

nizanm

New member
אכן צריך לדבר על זה.

וצריך לחקור את זה, כדי להסיק מסקנות הסטוריות וללמוד לקחים . הלקחים צריכים להילמד במערכת החינוך ביום השואה. לא הייתי תולה תקוות בהשפעה על המדיניות הנאצית או על המערכה העולמית בפילצוצים כמו ישוב זניח.

גל ים..

New member
ניצןןןןןןןןןןןןן ../images/Emo24.gif

שולם עלייכם,בטח צריך לדבר אבל היום זה לא היום בשבילי להתווכח אני עייפה מידיי,אפשר להעביר את זה ליום אחר אשמח מאוד..

nizanm

New member
גל ים !!!!!!!!!!

עליכם השלום. כשזה כן יהיה היום בשבילך - תתוכחי. בוקר טוב יהודים.

גל ים..

New member
היום זה אחלה יום בשביל להתווכח

יום השואה הסתיים,אפשר לדבר בשקט בלי להתלהם,ובעיקר לנסות ולהבין מה גרם למרקי אחרי 61 שנים פתאום להעיר דובים מקברם ומתים משנתם??????? בוקר טוב ישראל

אסור לשכוח מה שק.צטניק אמר בעדותו

במשפט אייכמן - שזו היתה פלנטה אחרת עם חוקים משלה... אל לנו לשפוט אותם. לא היינו במקומם! כשבקרתי בבית הקברות היהודי בוורשה, נעצרנו על יד קברו של יהודי שנרצח על ידי המחתרת היהודית. סופר לי שהוא הצטרף למשטרת הגטו לאחר שאשתו נכנסה להריון לאחר 15 שנות נישואים, וזו היתה דרכו היחידה להציל אותה ואת התינוק. דרך נוראה להציל? בהחלט. ולמרות זאת אינני שופטת אותו. קטונתי. מי שלא עמד במקומם האיום איננו ראוי להיות השופט. ומי שחושב שזו זכותו איננו אלא מתחסד צדקן.

אחת הקלישאות השגורות ביותר

זו האמירה: אל תשפוט אדם עד שתעמוד במקומו. זהו בעצם מתן לגיטימציה לדברים הגרועים מכל. ואני מעדיף: במקום שאין איש-השתדל להיות איש.

ושוב -

קרא לאט ואולי תבין מהר, כתבתי שאין לגיטימציה ואפילו גדולים וחכמים ממך טענו שזו היתה פלנטה אחרת. קל מאוד לצאת בססמאות נבובות כשלך ואני חוזרת קטונת מלשפוט!

shy-1

New member
רק בחורה יהירה יכולה להאשים

את בן גוריון במירור חייהם של תריסר עולות חדשות מתימן, עינויים(או ידיעה על העינוי ושתיקה), ובכלל לדעת אותה אהבלה, מה כבר עשה בן גוריון חוץ משהקים את המדינה?

למעלה