ביולוגיה/כימיה

wiwital

New member
ביולוגיה/כימיה

אני מקווה שזה המקום המתאים... אני בכיתה י' עכשיו, וזה זמן ממש קריטי כי אני כבר חייבת להחליט לגבי המגמות שאני רוצה ללמוד. אני ממש לא יודעת על ללמוד כימיה או ביולוגיה, מישהו יודע איזה מיהם קשה יותר, ובכלל מה יותר ישתלם לי בעתיד? מתכננת ללכת בכיוון הביוטכנולוגיה נכון לעכשיו. יש דבר אחד שאני יודעת וזה שכימיה מקנה 25 נקודות בונוס בכניסה לאוניברסיטה וביולוגיה 15. ממש מקווה שתוכלו לעזור לי . תודה מראש.

H20

New member
אם אי אפשר ללמוד את שניהם

(מה שהרבה בתי-ספר מעודדים לעשות) , לדעתי עדיף ללמוד כימיה. ידע בסיסי בכימיה יכול להקל בהתחלה באוניברסיטה. ידע בביולוגיה יותר קל להשלים. אגב, מאין המידע הזה לגבי האפליה בבונוסים? באיזו אוניברסיטה מדובר?

wiwital

New member
אין לי מושג...

כשהסבירו לנו על המגמות בבית הספר אז אמרו לנו את כל הדבר הזה בקשר לבונוסים. אני חושבת שמדובר על כל האוניברסיטות ולא על אוניברסיטה מיוחדת. ותודה!

H20

New member
כדאי לקחת את הדברים של מרכזי

המגמות בערבון מוגבל
אם רוצים לדעת משהו בקשר לתנאי קבלה- כדאי מאוד לבדוק באתר של האוניברסיטה (וגם לזכור כמובן שזה נכון להיום).

Golgi

New member
זה ממש לא נכון

גם אני כשלמדתי בתיכון התפלאתי עד כמה לחלק מהמורים אין שמץ של מושג בנושא של בונוסים וקבלה לאוניברסיטה. האמת הוא כזה. לציון מעל 60 בכל המקצועות ברמה של 5 יחידות המפורטות בחוברת המידע של אוניברסיטאות (לצורך עניינו גם כימיה וגם ביולוגיה) יש להוסיף בונוס של 20 נקודות. בדקתי באוניברסיטת תל-אביב, לדעתי זה נכון לכל האוניברסיטאות למעט טכניון, אבל שווה לבדוק יותר פרטנית. בטכניון החישוב הוא קצת אחר. שם לא מוסיפים בונוסים, אלא מכפילים את הציון במקדם מסוים. עבור כימיה וביולוגיה זה 1.25. כלומר, אם ציון שלך הוא 100, תקבל תוספת של 25 נקודות (סה"כ), אבל אם ציון שלך 60, תקבל תוספת של 15 נקודות בלבד. מבחינת הרקע הדרוש ללימודי ביולוגיה/ביוטכנולוגיה אני יכול להגיד דבר כזה: שניהם מאוד רצויים. את ביולוגיה אולי יותר קל להשלים לבד, אבל מצד שני באוניברסיטה מתקיים קורס הכנה בכימיה בקיץ שמאפשר להשלים את הפרקים הרלוונטים מכימיה (למי שלא למד בבית ספר) ובביולוגיה בד"כ אין קורסי הכנה כאלה. וממש רצוי שיהיה לך רקע בביולוגיה, כי רוב הסטודנטים למדו זאת בתיכון והמרצים מתייחסים כאילו שכולם יודעים את הדברים הבסיסיים. אבל ההחלטה צריכה להיות שלך.

Golgi

New member
לא ממש...התייחסות התה לבונוסים ולא

למה שכתבת...סליחה

כימיה

מבין השנים כימיה עדיף במבט לטווח ארוך.בגרות בביולוגיה לא נדרשת בשום חוג לימודים (אפילו לא בביולוגיה). בגרות בכימיה חשובה או הכרחית במספר תחומים ובינהם רוקחות, רפואה, ביולוגיה ועוד. כימיה אינה מקנה בונוס גדול יותר מביולוגיה בחישוב ממוצע הבגרות. באשר לקושי, זה אינדיבידואלי.

בונוס על מקצועות מורחבים

המקצוע תוספת לבחינה בהיקף של 4 יח'ל תוספת לבחינה בהיקף של 5 יח'ל אנגלית 12.5 25 מתמטיקה 12.5 25 כל מקצוע אחר 10.0 20

למעלה