ביוגרפיה על Joy Division

turrican

New member
ביוגרפיה על Joy Division

הביוגרפיה באדיבות אורן מוקד מהאתר מומה (לשעבר) רק למי שלא יודע להקת ג´וי דיוויז´ן היו להקת האם של ניו אורדר שעם מות קרטיס הקימו את הלהקה החדשה ב-81. מומלץ לקרא על הלהקה שהייתה עוד לפני כל הגדולים מהשמונים. הלהקה הוקמה ביולי 1976 על ידי הגיטריסט ברנרד אלברכט והבסיסט פיטר הוק, שפגשו זה את זה בהופעתם הראשונה של הסקס פיסטולס במנצ´סטר. הם צירפו להרכב את הזמר איאן קרטיס ואת המתופף סטיב בראת´רדייל, וללהקה שהקימו קראו Stiff Kittens. תוך כמה חודשים הוחלף שם ההרכב ל-Warsaw, ובמאי 1977 קיימה הלהקה את הופעתה הראשונה במנצ´סטר, כלהקת-החימום של הבאזקוקס. באוגוסט 1977 הוחלף בראת´רדייל במתופף סטיבן מוריס. הלהקה הקליטה כמה הקלטות דוגמה ראשוניות, ובתחילת 1978 החליפה את שמה לג´וי דיוויז´ן, כדי למנוע בלבול בינה לבין להקת הפאנק Warsaw Pakt. במאי אותה שנה הקליטה הלהקה את מה שהיה אמור להיות אלבומה הראשון. ההקלטות הושפעו מהאנרגיה הראשונית של מהפכת הפאנק, אבל חשפו את האווירה המופנמת וחדורת-הייאוש שהשתלטה על הצליל של הלהקה בשנים הבאות. האלבום נגנז עקב אי שביעות רצונה של הלהקה מהמיקס הסופי שלו, ובמקומו ב-1978 יצא האי.פי. An Ideal for Living, שכלל ארבעה מן השירים שהוקלטו עוד בקיץ 1977. עטיפת האלבום, שכללה דימויים בעלי קונוטציות גרמניות מובהקות, עוררה שערורייה באנגליה, בייחוד לאור העובדה שגם שם הלהקה היה שאוב מעולם הדימויים הנאצי (במלחמת-העולם השנייה, "חטיבות השמחה" היה הכינוי שניתן לקבוצות אסירים במחנות-ריכוז שאולצו להעניק שירותי-מין לחיילים הגרמנים). את אלבומה המלא הראשון, Unknown Pleasures, הוציאה הלהקה רק ב-1979. האלבום יצא בחברת "פקטורי" העצמאית ממנצ´סטר, אחרי שהלהקה דחתה הצעות מפתות מחברות-התקליטים הגדולות וורנר ואר.סי.איי. Unknown Pleasures הציג את ג´וי דיוויז´ן לראשונה כלהקת פוסט-פאנק מגובשת שהתנתקה סופית מהצליל המקורי של הפאנק. יחסית לאלבום שיצא בחברת-תקליטים עצמאית, זכה האלבום להצלחה מרשימה באנגליה. הסינגל “Transmission”, שיצא ביולי 1979, הפך ללהיט מועדונים מחתרתי, וסיבובי-ההופעות האינטנסיביים של הלהקה ברחבי אנגליה חיזקו את מעמדה כאחד ההרכבים הבולטים בזירת הפוסט-פאנק המתפתחת. בתחילת 1980, על-אף התקפי-האפילפסיה שפקדו את קרטיס לעתים תכופות, יצאה הלהקה לסיבוב-ההופעות הראשון שלה באירופה, ומייד אחר-כך הקליטה את אלבומה השני, Closer. אולם קרטיס לא הרשה לעצמו לחזות ביציאת האלבום: ב-18 במאי 1980, יומיים לפני שג´וי דיוויז´ן היו אמורים לצאת לסיבוב ההופעות הראשון שלהם בארה"ב, התאבד קרטיס בתלייה, והלהקה התפרקה. דווקא אחרי התפרקותה זכתה ג´וי דיוויז´ן להצלחותיה המרשימות ביותר. הסינגל “Love Will Tear Us Apart”, שיצא עוד באפריל 1980, זכה להוצאה מחודשת אחרי מותו של קרטיס והפך ללהיט. האלבום Closer, שיצא באוגוסט 1980, נמכר ברבע מיליון עותקים באנגליה, והגיע למקום הששי במצעד האלבומים הבריטי. בינואר 1981 הקימו שלושת חברי הלהקה הנותרים את הרכב הגל החדש האלקטרוני ניו אורדר, עם אלברכט (שהחליף את שמו לברנרד סאמנר) כזמר. ב-1981 יצא גם Still, אלבום כפול של ג´וי דיוויז´ן, שכלל, בנוסף להקלטות דמו וקטעים נדירים, את תיעוד הופעתה האחרונה של הלהקה ממאי 1980. האלבום הגיע למקום החמישי במצעד הבריטי, ואילו אלבום-האוסף Substance, שיצא ב-1988, הגיע למקום השביעי. ב-1994 יצא לראשונה באופן רשמי האלבום הגנוז של ג´וי דיוויז´ן מ-1978, תחת השם Warsaw, וב-1999 יצאה הקופסא Heart and Soul – סיכום מלא ומקיף של כל הקלטות האולפן של הלהקה.

pimpf

New member
לא היה לי מושג!

אז בעצם New Order הם Joy Division ??? אני מכירה את Love Will Tear Us Apart שאני מאוד אוהבת, חוץ מזה- לא כ"כ... יש עוד שיר שהוא יחסית מוכר?? חפי. (ונראה לי שאני פורשת לישון
)

pimpf

New member
מקפיצה ../images/Emo105.gif

המלצות?? משו?? זה בכלל יקפוץ??

turrican

New member
כמה המלצות לשירים של Joy

יש את הסינגל הישן : Transmission שלמעשה היה הלהיט הראשון של הלהקה. הלהיט Atmosphere שהופיע גם בפס קול של Trainsppoting . Dead Souls , Digital , Autosuggestion רובם ככולם מופיעים באלבום האוסף שלהם Substance שיצא ב-1988 . שמתי לך קישור לאלבום שלהם .

למעלה