ביואינפורמטיקה- לאן?

double X

New member
ביואינפורמטיקה- לאן?

(הכותרת יצאה לי קצת בומבסטית...) אני מסיימת השנה תואר ראשון במדעי המחשב וביואינפורמטיקה (במכללה האקדמית ת"א-יפו). מרוצה מאוד מהבחירה במקצוע ומהלימודים בכלל, אבל תוהה לגבי המשך הדרך. מצד אחד- אני יכולה להסתדר מצויין עם משרה כלשהי בהיי-טק עם התואר הראשון שיהיה לי (טפו טפו טפו) והכל טוב ויפה (למעשה- ללא ניצול של תחום הביואינפורמטיקה שלמדתי). מצד שני- במהלך הלימודים התאהבתי לגמרי בכל התחום של ביולוגיה וגנטיקה, וג'וק גדול בראש מפנטז על תואר שני בתחומים האלה. זה מעשי בכלל? (אסיים כנראה עם ממוצע 85 לתואר). ישנה אפשרות בכלל לקבלה לתואר שני בגנטיקה (או תחום דומה) עם תואר ראשון במדעי המחשב וביואינפורמטיקה? לא אכפת לי לעשות אינספור השלמות כל עוד זה אפשרי. סוג של חלום.

Golgi

New member
בעיקרון כן, אבל...

אם את רוצה להמשיך לתואר בגנטיקה בעבודה "רטובה", כלומר בעבודת המעבדה, זה יהיה אולי קשה ותצטרכי לעשות השלמות (אבל אפשרי, לדעתי). אבל את בהחלט יכולה להמשיך בכיוון של ביואינפורמטיקה ולהצטרף לאיזשהו מחקר בתחום הביולוגיה בכלל והגנטיקה בפרט, שחוקר את התחול מהיבט הזה, למשל, בחקר הגנום, צ'יפים וכו'. הרקע שלך לתחום הזה יכול להיות די מתאים. יש מעבדות כאלה כמאט בכל האוניברסיטאות (במסגרת מחלקות ומסלולי לימוד שונים). יש מסלול ביואינפורמטיקה במכון ויצמן (אבל עםממוצע 85 ממכללה יהיה מאוד קשה להתקבל), יש מסלול בביולוגיה חישובית בבר-אילן (אבל הוא בשלבי האישור של מל"ג) ונראה לי שיש מסלול כזה בטכניון (לא בטוח). באוניברסיטת תל-אביב יש מסלול ביואינפורמטיקה רק לתואר ראשון, אבל בהחלט יש מעבדות שעוסקות בתחום הביואינפורמטיקה (למשל, מעבדה של דר' ניר בן-טל, מעבדה של דר' פופקו ואולי עוד). בהצלחה.

noabm

New member
כן

במעבדות גדולות יש צורך באנשים עם רקע כשלך... ומנסיון- ממוצע 85 יכול להספיק בהחלט לזימון לראיון במכון ויצמן!

Golgi

New member
כן, אם מדובר בתואר אוניברסיטאי...

אבל עדיין, שווה לנסות בכל מקרה.

double X

New member
האופציה השניה שחשבתי עליה

היא לעשות תואר ראשון נוסף בביולוגיה ולהמשיך משם. אבל זה נראה לי בזבוז משווע של זמן ובעיקר כסף, מה גם שאני לא בטוחה שאני מתלהבת מהרעיון (אחרת כנראה שהייתי הולכת ללמוד ביולוגיה מלכתחילה). להגיע לרמה של מחקר "רטוב" אני יודעת שזה בעייתי (כי הידע הביולוגי שלי הוא תיאורטי בלבד). התחום של ביואינפורמטיקה דוקא מאוד קורץ לי, אבל במצב של התעשייה הזו בארץ, ניתן לעסוק בזה בפועל רק מתואר שני והלאה. תואר שני בביואינפורמטיקה הוא גם אפשרות, קצת פחות קורצת אמנם (וניתנת במעט מוסדות...), אבל אולי רלוונטית יותר עבורי. מכיוון שיש לי עוד שנת לימודים אחת לפחות לפניי, ועוד תוכניות לטיול גדול אח"כ, הרבה דברים יכולים להשתנות בזמן הזה ועוד הרבה דלתות להיפתח. אם למישהו יש עוד מה להוסיף מנסיונו, אני אשמח לדעת. בינתיים, תודה למי שהגיב :) (אגב ניר בן-טל וטל פופקו - שניהם מרצים בקורסים של ביו' במכללה... טוב לדעת שיש למי להתחנף :)

Golgi

New member
ממש אין טעם לעשות תואר בביולוגיה

זה פשוט לא נדרש. מקסימום תצטרכי לעשות שנת השלמות, אם תרצי לעסוק בעבודה "רטובה" וגם זה לא בטוח. הרי רוב העבודה המעשית בכל מקרה לומדים רק בתואר שני. ולגבי צורך בתואר שני - בכל תחום של ביולוגיה זו דרישה כמאט הכרחית כדי לעסוק בעבודה רצינית. ורצוי גם תואר שלישי.

למעלה