ביה"ס כותרת

adykacen

New member
ביה"ס כותרת

שלום אני מתחיל ללמוד בסמסטר ב' סוציולוגיה ואנרתרופולוגיה באונברסיטת ת"א. קראתי שיש לי אפשרות ללמוד בכותרת על חשבון שיעורי חובה רציתי לדעת איפה אפשר לקבל עוד חומר על ביה"ס כותרת? השאלה השניה שלי היא אאיך אני נרשם לכותרת במעמד ההרשמה לאונברסיטה או שאני נרשם לכותרת בנפרד? או שאני מתחיל ללמוד ואז נרשם בברכה עדי קיסן

כותרת

מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 עתונאות כותרת, בי"ס לעתונאות ולתקשורת, ת"א כתובת: ברודצקי 17 רמת אביב תל-אביב 69051 טלפון:03/6427003 מועד הרשמה מועד תחילת לימודים גובה שכר הלימוד משך הלימודים שעות לימוד דרישות מוקדמות תעודה בסיום תנאי קבלה תוכנית לימודים מועד הרשמה: מפברואר. המסלולים: 1.עם האונ' הפתוחה. 2.עם אונ' ת"א. 3.מסלול עצמאי. מועד תחילת הלימודים: פרטים במוסד. משך הלימודים: שלוש שנים שעות לימוד: בשעות היום. דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה תעודה בסיום: תעודת גמר תנאי קבלה: ראו בהמשך בסעיף תוכנית הלימודים. תוכנית לימודים: בית הספר מפעיל שלושה מסלולי לימוד: א. לימודים ב"כותרת" בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה. (שלוש שנים וחצי) שכר לימוד לתשס"ג: 12,790 ש"ח לכותרת + תשלום נפרד לאוניברסיטה הפתוחה. תנאי קבלה: תעודת בגרות ו/או בעלי 24 נקודות זכות של האוניברסיטה הפתוחה. נושאי לימוד: איסוף מידע וכתיבת חדשות, מערכת חדשות ממוחשבת, סדנת רדיו, סדנת טלויזיה, סוגיות בעתונאות - תאוריה ומציאות, דיני תקשורת, הציונות ומדינת ישראל, סדנת טלויזיה, יסודות תרבות המערב, סדנת שיכתוב, תורת הריאיון, תקשורת וכלכלה, אתיקה עיתונאית, סדנה בהפקת עיתון, אמצעי תקשורת בחברה החרדית, עיצוב וצילום, דוברות, תקשורת ורטוריקה ועוד. בתום ארבעה סמסטרים תעודה מקצועית. בתום שבעה סמסטרים תואר ראשון במדעי החברה (עם התמקדות בתקשורת) או החברה והרוח. (לימודים עם האוניברסיטה הפתוחה). ב. לימודים ב"כותרת" ולימודים באוניברסיטת תל-אביב. (3 שנים). שכר לימוד לתשס"ג: 7,850 ש"ח + תשלום נפרד לאוניברסיטת ת"א. תנאי קבלה: מועמדים העומדים בתנאי הקבלה של החוגים המקיימים מסלול מתואם עם כותרת. בעת פרסום החוברת: החוג לתקשורת, החוג למדעי המדינה מורחב, החוג לסוצילוגיה ואנתרופולוגיה מורחב, לימודי B.A כללי ולימודים בינתחומיים בפקולטה לאמנויות. מידע מפורט ניתן לקבל במזכירות כותרת. התוכנית המוצעת נועדה למועמדים הרואים את עתידם בעולם אמצעי התקשורת. הלימודים כרוכים בתוספת של כ - 46 שעות סמסטרליות לשעות ההוראה העיונית באוניבסיטה, וכן בתשלום נפרד לכותרת. השיעורים מתקיימים בקבוצות קטנות, לרוב בסדנאות של העתונות המודפסת, הרדיו, והטלויזיה. נושאי לימוד: שיטות באיסוף מידע וכתיבת חדשות, יסודות הכתבה, מערכת חדשות ממוחשבת, סדנת שיכתוב, אתיקה עתונאית, עתונות חוקרת, כתיבה מגזינית, דוברות, כתבות שטח, תקשורת ובטחון לאומי ועוד. ג. מסלול דו-שנתי (עצמאי של כותרת): שכר לימוד לתשס"ג: 13,820 ש"ח. תנאי קבלה: בעלי השכלה אקדמית. במקרים חריגים יוכלו לגשת לבחינות הכניסה גם בוגרי בית ספר תיכוניים שציוניהם בתעודת הבגרות גבוהים. תכנית ההוראה זהה במהותה לתכנית של המסלול הדו-שנתי המשותף לכותרת ולאונ' הפתוחה, למעט השיעורים העיוניים. לרשות הסטודנטים עומד ציוד ממוחשב ואלקטורני בסדנאות הכתיבה, העריכה, שידורי הרדיו ושידורי הטלויזיה. הלומדים יוכלו להשתלם, לפי בחירתם, בלימודי רדיו או בלימודי טלויזיה. לימודי עתונאות כתובה מחייבים את כולם. נושאי לימוד: מערכת חדשות ממוחשבת, איסוף מידע וכתיבת חדשות, יסודות הכתבה ושיכתוב, תקשורת ופוליטיקה, תקשורת במזרח התיכון, סדנת רדיו, סדנת טלויזיה, סיקור בטחוני, כתבות שטח, כתיבה מגזינית והפקת מגזין, עיצוב גרפי, סדנה בהפקת עיתון/דסק החדשות, העתון האלקטרוני ועוד. לפרטים נוספים: אתר באינטרנט: www.koteret.co.il נכון ל- 2/2003

למעלה