בידוד פס לד

kermit5

New member
בידוד פס לד

שאלה קצת דחופה - אני מתקין פס לד בתוך פרופיל צמוד תקרה. ההספק של פס הלד הוא 45 וואט למטר. יש לי שם 2.5 מטר. האם יש צורך מבחינת החימום של הפס לבודד עם אלומיניום בדווקא, או גם קרטון עבה מותר?
ואם אסור קרטון, אלו חומרים קלים ונגישים יהיו טובים כמשטח ? תודה

רשר

Well-known member
מנהל
כל בידוד טרמי או חשמלי תלוי בתנאי המקום

ויכולת פיזור החום, לכן אם רצונך בתשובה הסבר במה מדובר

kermit5

New member
מדובר בפרופיל תקרה

ברוחב 6 ס"מ, שהוא סגור (ב'חלון') כך שאין ללד הרבה דרך לנשום. אבל זה על התקרה, בגובה 2.5 מטר לפחות. על התקרה עצמה יש את השנאי, ואני רוצה להעביר את הפס לד כמה ס"מ משם, חלק על פסי אלומיניום, השאלה אם כדי 'לרצף' שהפס יהיה יפה אפשר לעשות כל מיני מילויים של קרטון או פלסטיק או דברים אחרים.

kermit5

New member
ממש פשוט

יש תקרה, בגובה של יותר מ-2.5 מטר. יש עליה פרופיל אלומיניום של משהו כמו 6 על 6 על 6. ה'תחתית' שלו הוא חלון או פרספקס דרכו מי שיושב למטה רואה את האור. על התקרה מוצמד השנאי של הלדים. בהדבקה. בערך ס"מ אחד ממנו (מתחתיו) יכול לעבור פס לכל אורך הפרופיל שעליו (כלומר מתחתיו) אני יכול להדביק את פס הלדים.

שאלתי היא האם צריך דווקא אלומיניום או שגם פלסטיק ואפילו קרטון טוב. כפי שאמרתי, ההספק הוא 45 וואט למטר.

רשר

Well-known member
מנהל
האם ה"ווט" זו צריכת החשמל או שזו תפוקת האור?

אם זו צריכת החשמל עדיף להמשיך עם אלומיניום שמפזר חום טוב מאוד,
אם זה אור שווה ערך לנורת ליבון בהספק 45W הרי החום מאוד נמוך (יחס 1:10) ואין כל צורך באלומיניום,

kermit5

New member
צריכת החשמל

אני גם חיברתי את הפס לשנאי בלי להדביק אותו, רק כדי לנסות, ואחרי אולי חצי דקה-דקה שזה עבד, נגעתי בו והוא היה די חם. כך שהצריכה לא אפסית. אני מבין ממך שלא כדאי לשחק עם קרטון לצריכה כזאת. תודה

למעלה