בידוד חברתי

mais194

New member
בידוד חברתי

שלום מיכל אני סוניא ויש לי שלושה ילדים הגדול בן 12 שנים ושתי בנות 10 ו5 שנים. הבעייה צצה רק לפני זמן קצר אולי בחודשיים האחרונות. בני הוא יליד דצמבר שנת 1998 והוא הכי קטן בכיתה. יש לו ציונים טובים מאוד. היה פעיל חברתית וכל הזמן הזמין חברים והם הזמינו אותו אך לאחרונה אני מרגישה שהוא מתרחק מחבריו או שהם מתרחקים ממנו. הוא במצב נפשי מאוד קשה . אני ואבא שלו מנסים לדעת אני משוחחת איתו הרבה. והקשר שלי איתו טוב . אך בקושי אני מוציאה ממנו דבר . בזמן האחרון אחותו מדווחת לי שהוא יושב בהפסקות לבד. וגם כשחוזרים מבית הספר גם כן חוזר לבד. הוא בכיתה יושב לבד. באחד מהשיחות הוא סיפר לי על כך ולהגיד לך את האמת לי זה היה קשה מאוד. נכנסתי לחדרי ופרצתי בבכי. ( כמובן לא בפניו) . ביום חמישי יש לי פגישה עם המחנכת. למרות שזו סוף שנה אבל אני רוצה לדעת מה יש. שאלה שניינ איך אני יכולה להעלות לו את הבטחון העצמי שלו. שמעתי שיש רכיבה טיפולית על סוסים או שחייה טיפולית נא תעזרי לי. אלפי תודות לך.

ואולי מאפיין גיל? הצעות אופרטיביות...

שלום רב, מה שאת מתארת מאפיין מתבגרים. למשל, הם שומרים על פרטיות, חווים מצבי רוח משתנים, עוברים תהליכי שינוי פיזיים ונפשיים. מה את יכולה לעשות? א. להעביר לו מסר של קבלה וכבוד , לבחירות החדשות שלו. ב. הילד צריך לדעת שאת זמינה ונוכחת אם וכאשר הוא ירצה לדבר איתך. ג. לסמוך עליו שהוא יכול להסתדר (הרי הוא ילד בטוח בעצמו ובעל כישורים חברתיים מוכחים ) ד. לשתף אותו - בעולמך הפנימי, איך את היית בגילו? מה עובר עלייך בימים אלה (בלי קשר אליו) מה ראית? מה שמעת? על מה את חושבת? איך את מרגישה? חברי אותו אלייך ביוזמתך. במקום לפנות אליו בשאלות חוקרות תהיי מודל לשיתוף. ה. התייעצי איתו. ו. העצימי ועודדי אותו. שקפי לו את הכוחות והיכולות שלו. ז. אפשרי לי אופציות לבחירה . וכן, מגיעה הקיץ ותוכלי להציע לו רכיבה על סוסים, שחייה וכיו"ב . בררי בקרבת אזור מגורייך איזה אופציות קיימות. בהצלחה, עינת גבע.

למעלה