בידוד גג רעפים

• פותח הנושא Aitz
  • פורסם בתאריך

Aitz

New member
בידוד גג רעפים

הי , מה לדעתכם עדיף כחומר בידוד בגג רעפים : 1.צמר זכוכית ( 4-6 אינץ' ) 2. BTI 450 3.SnowWhite 800 מדובר על גג רעפים עם תשתית קורות עץ חשופה . שאר המפרט כולל לטות וקונטרה לטות , תרמופויל / היפר-פולינום ( מה יותר טוב ?) . ושאלה נוספת האם קשירת רעפים 100% בהיקף ו-30% ביתר הגג מספיקה ? תודה

בינא

Member
בידוד הגג - מה נכון? מה מתאים? מה אסור!

0) הכי מתאים - פנל מבודד המצורף בתמונה. 1) אם אין כסף לזה, לך על צמר הזכוכית שהוא גם מונע שריפה, גם עמיד בפני מזיקים, גם לא מתכלה וגם מבודד טוב מכל חומר אחר...פרט לפנל. 2) BTI 450 אפשרי אבל לא יותר טוב. 3) SnowWhite 800 או עם כל מספר אחר - בשום אופן לא! כי אין לו תקן נגד שריפה. 4) תרמופויל / היפר-פולינום ...שניהם לא שווים את הכסף ואף יוצרים בעיה כשהחום נכלא בין גג הרעפים לתקרת הבטון. 5) קשירת רעפים 100% בהיקף ו-30% ביתר הגג מספיקה כי זה התקן.

Aitz

New member
גג מעץ

בינא תודה , מאוד מעריך את דעתך . האם יש משמעות להעדר תקן שריפה ל- Snowhite אם הגג עשוי מתשתית עץ ( בכל מקרה הכל ישרף אם ידלק ניצוץ... לא עלינו ) אני יודע שעדיף להיות בטוחים כמה שיותר אבל האם יש לזה עדין משמעות מכרעת לדעתך ?

gevayu

New member
בינא, מה בעניין בידוד של גג חשוף?

הכוונה לגג רעפים שמבפנים אין תקרה אלא תקרת עץ הצמודה ואלכסונית לרעפים שממעל. מה מידת התרמיות והאטימות של הדבר הזה?

בינא

Member
בידוד גג רעפים עם שלד עץ והגנה נגד שריפה

ה- Snowhite נדלק בשריפה ולכן מסוכן. בגלל עובדה זו אין לו תקן אבל בגלל שהוא יכול להפך למסוכן (כי הוא כן נדלק מניצוץ), מאוד מומלץ לא להשתמש בו, למרות מחירו הנמוך... את צמר הזכוכית (רצוי עם פויל אלומיניום או לפחות פויל נייר בחלק התחתון) מתקינים לפני הנחת הרעפים בצמוד ללטות מלמטה, תוך שימוש בסרטי פלדה בתחתית הצמר, כדי לתת לו תמיכה. היכן שיש רעפי איוורור פותחים חורים בצמר. אם הגג דו-שיפועי חייבים להיות 2 פתחים מחופים בתריס קבוע עם רשתות נגד ציפורים, כדי לאפשר זרימת אוויר בתוך הגג. במקרה כזה ניתן לבצע את צמר הזכוכית על התקרה במקום בהצמדה לגג הרעפים 0חוסך גם כסף. אם הגג 4 שיפועי או יותר, יש להתקין רעפי איוורור בכמות גדולה יותר בכל 4 השיפועים ויש להצמיד את הצמר לרעפים. יתרון הצמדת הצמר לרעפים מתבטא בהאטת התחממות הגג בגלל התחממות הרעפים ולכן התקררות מהירה יותר בלילה. גג רעפים עם קונסטרוקציה מעץ לא נדלק מניצוץ אלא משריפה חזקה חיצונית (כמו ביערות הכרמל למשל לפני כמה שנים). בכל מקרה ניתן לבצע מריחה של חומרים מעכבי שריפה על עמודי העץ שמחזיקים את הקונסטרוקציה וזה מהווה ביטוח לא רע נגד שריפה.

בינא

Member
בידוד גג "חשוף" עם ציפוי עץ צמוד לרעפים

ללא ספק יותר בעייתי כי כמות האוויר הכלוא קטנה ביותר וכמות האוויר הכלוא היא זו שנותנת את הבידוד. במקרה של גג קיים, בהשקעה לא קטנה, ניתן להוריד את הרעפים, להוסיף פאנלים ולהחזיר את הרעפים על לאטות עץ ירוק או אמוגות פח/פלדה, ללא כל פגיעה בשלד או בציפוי של העץ. אם אין בכלל בידוד ורוצים להוסיף לגג כזה בעלות נמוכה יחסית, יש לפרק את גג הרעפים, להוסיף צמר שיונח על ציפוי העץ המתגלה עם פירוק הרעפים ולהחזיר את הרעפים חזרה למקום ורצוי על שכבת לאטות נוספת כדי להגדיל את המרחק של הרעפים מהצמר. חשוב גם לא לבטן את הרוכבים אלא רק להשתמש בתפסי רוכבים המיועדים לכך, אותם ניתן לרכוש אצל הספקים.

בינא

Member
גג "חשוף" שעדיין לא נבנה

מומלץ לבודד מראש עם פאנלים ולבצע על קונסטרוקציה מפלדה מצורפת תמונה להמחשה.

avi5199

New member
דווקא יש לי נסיון טוב מאד עם יריעת פולינום

גם זול, ומסתבר שגם מספיק יעיל. חלל הגג נשאר נעים גם בימים מאד חמים. הקוסטרוקציה שאצלי עשויה מפלדה ולא מעץ , הרעפים מחרס, מתחתם יריעה נגד אבק ויריעת פולינום ( ביצוע פלגג גמלא).

לינאי

New member
האם זה פרקטי מבחינת בידוד הגג להניח צמר ...

ישירות על תקרת הבית - ולא בצמוד לרעפים ? מדובר על תקרת גבס עם תשתית עץ. מה העלות המשוערת לכ - 100 מ"ר ?

בינא

Member
כל בידוד נוסף הוא פרקטי

רק לא ברור מה מצבך? לא שמו בידוד כשהרכיבו את הגבס..??? חובה היה לשים בידוד בעובי 2" צמר זכוכית מעל תקרת הגבס. הנחת הבידוד בצמוד לרעפים כיש כבר תקרת גבס היא בלתי אפשרית כי לא ניתן/אסור לדרוך על פרופילי הגבס, לכן האפשרות היחידה להוסיף בידוד במצב זה הוא להניח אותו על הגבס. ככל שהבידוד קרוב יותר למקור החום, הוא יהיה יעיל יותר במניעת כניסתו, מה שאומר שבידוד צמוד לרעפים יהיה יעיל יותר מבידוד על גבס, אבל במקרה כזה מומלץ להניח גם וגם. הבידוד שעל הגבס עובד בחורף כדי למנוע בריחת חום לחלל הגג ועובד בקיץ למניעת חדירת החום פנימה (החום שבכל זאת קיים בחלל הגג. הבידוד הצמוד לרעפים יודע למנוע/לעכב לזמן רב יותר, רק את כניסת החום לתוך חלל הגג ובחורף הוא עוזר במניעת חדירת הקור לחלל הגג.

בינא

Member
עם כל הכבוד - אין לך בסיס להשוואה

"פלגג" מבצעים גגות טובים מאוד, אבל אם היית שם בידוד יותר כבד הייתה מרגיש, ללא ספק את ההבדל. בנוסף - מי שרק הולך לבנות, גם עם "פלגג", וישים פאנלים, יחסוך 2/3 מהקונסטרוקציה שלהם וזה כמעט עלות הפאנלים...

לינאי

New member
בינא - ברשותך עוד שאלה או שתיים ../images/Emo13.gif ...

אני אפרט טיפה יותר: הבית די ישן, כאמור התקרה היא תקרת גבס, כאשר מעליה קיימות קורות עץ לאורך כל הגג. אין בכלל צמר על אותה תקרה. כיום אני שוכר את הבית (לטווח ארוך) ולאור מה שקרה לי בחורף שעבר, שכל החום ברח לי החוצה מהגג, אני מעוניין לדעת אם העלות בהנחת צמר על התקרה תהיה שווה את החסכון בבזבוז האנרגייה שיש לי כיום ? בזבוז האנרגייה מדבר על תנור נפט עם ארובה + מזגן שבקושי הצליחו לחמם את הבית ... יש לי פתח לגג ולא תהיה בעיה לעלות דרכו את גלילי הצמר, אודה אם יש לך השערה מה העלות ל 100 מ"ר. תודה !

בינא

Member
תשובות...כמעט על כל השאלות

1) תנור ארובה זה בזבוז של 2/3 מהאנרגיה (בקלוריות) לפחות, שמחממים את כדור הארץ...* * המלצתי - אתה רוצה לחסוך? בטל את התנור הזה קודם כל. 2) לא כתבת היכן בארץ* ממוקם הבית שלך, לכן קשה להמליץ בנושא החימום ע"י המזגן, פרט לזאת: > חימום עם מזגן גורם להרבה אנשים כאבי ראש כי הוא מוציא את הלחות מהאוויר ומיבש את מה שנשאר, לכן חימום מסוג זה יעיל יותר באיזורים רטובים/לחים ליד הים שם הלחות ממילא מאוד גבוהה. > החימום היעיל ביותר הוא חימום שמגיע מגובה הרצפה וגורם לסירקולציה של אוויר בחלל המחומם. > תקרות גבוהות יאספו אילהן את החום ויעבירו אותו החוצה דרך הרעפים (כמו במקרה שלך), מהר יותר מכושר החימום של מכשיר כלשהו. > הקור מורגש אצלנו מהרגלים ולכן אפילו אם חם בראש הגוף עדיין ירגיש שקר לו ומכאן נובעת גם בעיית כאבי הראש בחימום של מזגן. 3) אם יש לך אפשרות להיכנס לגג ולהניח מעל תקרת הגבס גלילי בידוד צמר זכוכית הייתי ממליץ להניח כאלה מהסוג שיש להם פויל אלומיניום ולהניח את הפויל כלפי מעלה! 4) המחיר הוא פונקציה של העבודה יותר מאשר של עלות החומר, לכן רק בעל מקצוע מתחום הגבס ו/או הבידוד שיגיע למבנה, יעלה לגג ויראה במה העבודה כרוכה ויוכל לתת לך הצעת מחיר. (לא לשכוח להכניס בעלויות תיקונים של גבס/שפכטל/צבע למקרה של "נפילה, דרך הגבס או פגיעה בתקרה תוך כדי הנחת הבידוד* * אם תכתוב לי לדוא"ל הרשום מטה בחתימה, היכן המבנה, אולי אוכל להמליץ לך על כמה בעלי מקצוע בתחום להזמינם לבית כדי לתת לך הצעת מחיר...

avi5199

New member
מה שנכון נכון, אתה צודק, אין לי בסיס להשוואה

וגם ברור שככל שהבידוד עבה יותר הוא יעיל יותר... אצלי התקרה מאיטונג, ומעל זה הגג, היתי חייב רעפי חרס מסוג מרסי לפי התב"ע. פלגג המליצו לי על הפולינום. היות וחלל הגג נשאר בטמפרטורה נוחה גם בימים חמים מאד, והתקרה גם מהצד החיצוני שלה נשארת קרירה למגע , נראה לי שהבידוד מספיק טוב .

למעלה