בידוד גג רעפים

qwer1304

New member
בידוד גג רעפים

שלום! קראתי את ה-threads הקודמים בנושא בפורום. נשארה לי שאלה אחת פתוחה: אני רוצה לבודד את חלל הגג הן מפני חום (בקיץ) והן מפני קור (בחורף). הבנתי שיש שתי אלטרנטיבות: 1.רעפי אוורור + יצירת תעלות אוורור ע"י צמר זכוכית תלוי מתחת לגג, או 2.יריעות רדיד אלומיניום כגון BTI המוצמדות לרעפים אני מבין שאופציה 1 נותנת פתרון לפינוי החום מחלל הגג, אך נראה לי שאינה אפקטיבית לחסימת הקור. האם אופציית BTI יעילה באותה מידה כמו אופציית רעפי אוורור לפינוי החום? האם ניתן לשלב רעפי אוורור ו-BTI? האם ניתן וכדאי להוסיף וויספרקולר (וונטה) או בריזר ל-BTI? תודה, דוד

avi5199

New member
אצלי שמו יריעות אלומיניום בלי רעפי אוורור

מתחת לרעפים הם שמים יריעה נגד אבק ומתחתיה יריעת אלומיניום ( יריעה כפולה עם בועות) . עליתי לחלל הגג בימי הקיץ הלוהטים ובשעות הכי חמות, וחלל הגג נשאר קריר ונעים. מה קורה בחורף עוד לא בדקתי, אבל התקרה אצלי עשויה מאיטונג שהוא גם מבודד. .

qwer1304

New member
ובהמשך ...

תודה אבי! בהמשך לתשובתך: 1.איזה חומר שמו אצלך? תרמו אייר של פזקר או משהו אחר? 2. אם היית מרוצה מהעבודה - תוכל להמליץ על הגגן? (אני מרעננה) תודה, דוד

avi5199

New member
אני מאד מרוצה מהגג ומהחברה שהתקינה אותו.

את הגג עשו חברת פלגג, הם בונים בכל הארץ ממוקמים בקיבוץ געש, ויש להם סניף בגמלא, 09-9588780 ,09-9584064, 04-6731601 ,050-7453393 , שלד הגג עשוי מפלדה שזה יותר טוב מעץ, ובאותו מחיר כמו גג מעץ. היריעה נקראת פולינום , היריעה עשויה משתי שכבת של נייר כסף בתוך פוליאתלן עם בועות.

הפתרון העדיף לבידוד גג רעפים

הוא לכסות את הגג מתחת לרעפים בדיקטים 16 מ"מ . זה לא זול אבל פותר את בעית האבק והבידוד כאחד . יש גם אפשרות להתזת פוליאוריטן מוקצף . אני לא הייתי מוותר על שיכבת קלקר או יריעות צמר סלעים על הרצפה של הגג . בידוד האלומיניום לא שווה הרבה ונטה רק תכניס אויר מבחוץ פנימה כך שהטמפ' החיצונית תשרור גם בתוך הגג .

avi5199

New member
למה אתה אומר שבידוד האלומיניום לא שווה הרבה ?

מנסיון שלי הבידוד של יריעת פולינום הוא מעולה, מעל היריעת הפולינום מתקינים ממילא שמיכה נגד אבק. ואז לא נכנס אבק ולא צריך שום דיקטים. תמיד אפשר להוסיף אחר כך שמיכות צמר סלעים וקלקרים מעל התיקרה, אבל לדעתי זה יהיה מיותר.

אטיוד5

Active member
אתה יכול להוסיף משהו

בענין היריעה/שמיכה נגד אבק? ממה היא עשויה?

avi5199

New member
לא יודע מה זה אבל

זה נראה כמו שמיכה דקה מבד לא ארוג נראה כמו כמו השמיכה הגאוטכנית ששמו בין האיטום והחצץ מתחת לריצוף במרפסות.

אם אני לא טועה אתה עדיין לא גר בבית

שתגור תראה בעצמך שזה לא מספק לשים יריעות פולינום . לשים אחר כך קלקר או צמר סלעים זה לא יתבצע . מה שלא עושים מלכתחילה לא יעשה לאחר מכן .

avi5199

New member
לפני חודש ישבתי בבוידם מתחת לרעפים ביום חמסין

הרעפים להטו מחום , כך שאי אפשר היה לגעת בהם, ומתחת לגג היה קריר ונעים. לא יכול להיות שמצב זה ישתנה רק בגלל שעברתי לגור שם . לא מסכים שמה שלא נעשה בשלב הבניה לא יעשה בעתיד, אבל אם לא צריך, אז בטוח שלא יעשה . חלל הגג ריק, יש שם רק דוד שמש, ולהניח כמה שמיכות על הרצפה אין שום בעיה בכל עת. אין לי נתונים על מקדם הבידוד של יריעת הפולינום, וגם לא מספיק להשוות את מקדם הבידוד, כי צריך להביא בחשבון גם את האפקט של החזרת קרינה, שלא קיימת בקלקר ובצמר זכוכית, ההתרשמות שלי היא שיריעת הפולינום מבודדת מעולה, ולא צריך יותר מזה.

למעלה