ביגור הבעל"ט

עמית ו

New member
ביגור הבעל"ט

כן אנשים, אני יודע. כבר פרסמתי הודעה כאן והיא שקעה בתהומות הנשייה. להקפיץ אותה אני לא מצליח. פתרון? לכתוב אותה מחדש! אז ככה - כמו שאתם יודעים, יש בביגור הנוכחי שבת. למרבה הצער, זה מונע מהשחקנים הדתיים להשתתף בכמעט חצי מהכנס. מה עושים? מקטרים! וחוץ מזה? מחכים שמישהו ימצא פתרון! אז זהו, שמישהו מצא פתרון, הוא אפילו טרח ושלח שאלה לרב כדי לקבל אישור. בביגור הנוכחי תתקיים שבת כהלכתה שבת שתורכב בעיקר מאווירה קהילתית ושבתית, אבל יהיו בה גם פעילויות מ"ת רגילות (משחקים, הרצאות והפעלות) כל מה שאתם צריכים לעשות כדי שהשבת הזו תתקיים הוא - להירשם!!! דרכי הרשמה לשבת בביגור - טלפון- 025337724 ואם מישהו תהה - כן, ההרשמה היא אצלי. עמית ורטהימר. ולא, זה לא חלק מההרשמה לביגור. זו הרשמה לקומונת שבת כדי שהדתיים יוכלו להיות בשבת בביגור. נ.ב. מסתבר ששכחתי לציין את המובן מאליו - ההרשמה היא לדתיים ולאנשים שרוצים לשמור שבת בביגור, האחרים לא צריכים את זה.

תהייה קלה

אוקיי, אז אני מהחילוניות הנודעות לשמצה (וטוב שכך), אבל בחודשים האחרונים הועלו על-ידי אדם שהיה קרוב אליי בזמנו, טענות בנוגע לשבת-ביגור. מסתבר שבשבת אין קונים-מוכרים, מה שאומר שגם אוכל למכירה בדוכנים, או מכירת ספרים/מוצרים/וואטאבר, יהיה בעיה. איך ביגור הולך להתמודד עם שבת כהלכתה?

snift

New member
אני מתאר לעצמי שמסביב יהיה חילול

שבת, אך מי שירצה יוכל שלא לחלל את השבת ובכל זאת לשחק וליהנות.

עמית ו

New member
אוקי, אז ככה.

הפתרון שלנו הוא פשוט - אתם תמשיכו לעשות לכם כיף בביגור בשבת (אם כי אני בהחלט אעריך את זה אם תנמיכו את המוזיקה קצת) ואנחנו נסתגר לנו לבד בלי חילול שבת. אנחנו לא נבוא לבקר אתכם, אבל אתם יותר ממוזמנים לבוא לבקר אותנו. ביגור עצמו לא יקיים שבת כהלכתה - המבנה הארגוני שלו לא מאפשר כזה דבר. מה שכן אפשרי הוא לדאוג לאפשרות של שמירת שבת בתוך ביגור. לארגן את זה זה כאב ראש רציני, אבל אחד שהמארגנים בטובם הסכימו לקבל עליהם אם אני ארכז את העניין ואארגן אותו.

ogmios

New member
אני היחיד שלא רואה כאן כלום

חוץ מהמון סימני שאלה?

naring

New member
אני מניח שהוא כותב מפלאפון...

CHEZKI16, תכתוב הודעות ממחשב רגיל או שתשנה את הקידוד איכשהוא. אוקי?

רגע אחד...

ז"א שאני לא יכול לצפות לאף שחקן דתי אצלי במשחק בשישי בלילה? או שמא לשחק מ"ת זה בסדר? (אני באמת שואל, אני חילוני ואין לי מושג מה נחשב עבודה ומה לא). ומה בדבר בנים-בנות? מותר לשחק בקבוצה בהרכב מעורב? ומה בדבר משחקי תפקידים שכוללים דמויות נשיות לא צנועות (שחקניות לארפים עם מחשופים, בקיצור)? והאוכל במזנון? יהיה כשר? או שכל אחד יוכל לבחור? השאלות האלה רציניות, אני באמת לא יודע מה התשובות.

ogmios

New member
כמו תמיד - מאד תלוי את מי אתה שואל

יש כאלה שמקפידים יותר בנושא X ופחות בY ויש שלהיפך. לגבי משחק אחרי כניסת השבת - כתיבה (כמו לדוגמא על דפי דמויות) בכל מקרה אסורה, אבל יכול להיות שיהיו כאלה שגם יפריע להם רק לשחק. לגבי התכנים - מאד מאד משתנה מאדם לאדם. הכרתי פעם זוג דתי נשוי שהריצו בצוותא קמפיין סייברפאנק מדהים אבל סירבו בכל תוקף לשבת בקמפיין הפנטזיה שלי כי "הקונספט של אלים מרובים גובל בכפירה" (או משהו בסנגון. לא סגור על הניסוח המדויק). (הכותב הינו אפיקורס גמור וגאה. כל מה שנכתב כאן נכתב מנסיון אישי בלבד. אין הכותב מתיימר לייצג ציבור זה או אחר)

עמית ו

New member
תשובות.

לא, אתה לא יכול לצפות לראות אף שחקן דתי במשחק שלך בשבת. למרות שאין שום בעייה הלכתית לשחק בשבת (אם לא כותבים וכד') יש בעייתיות מסויימת עם מערכת המחשוב אליה כל המשחקים מקושרים. בנים-בנות. מותר בהחלט לשחק בקבוצה בהרכב מעורב. דמויות לא צנועות? שום איסור שידוע לי עליו. האוכל במזנון? אין לי מושג. האוכל שיימכר בשבת בטח לא יהיה כשר, ואם זה אותו אחד שימכור גם בשאר הזמן אז האוכל לא יהיה כשר.

snift

New member
למה שלא ישחקו בשבת ?

אין שום בעיה לשחק בשבת. אם יש בעייתיות עם מערכת המחשב, אז אפשר להפיק את כל הדברים הרלוונטיים כבר ביום שישי. ב"דמויות לא צנועות" הכוונה היתה ללארפ, שבו פיזית הבחורות מתלבשות כמו הדמויות.

ogmios

New member
תוכן במשחקים

בשבת האחרונה יצא לי להיות שותף למשחק Vampire: the Masquerade שכלל סצינת אונס שהפכה במהרה לסצינת "אכילה". בלי שום כוונה לזלזל, קשה לי לתאר שחקן דתי יושב בסצינה שכזו.

Philodox

New member
ומה הקשר?

מה בחורים דתיים יותר רגישים מחילוניים, או שעצם זה שאדם הוא חילוני - אז הוא מוסרי פחות ויכול להתמודד עם סצנות אונס ביתר קלות?

עמית ו

New member
מה שהוא אמר (ל"ת)

כן, אני יודע. דרך מאוד נבזית להקפיץ את העץ. מצד שני, אני מעדיף לשמור את העץ הזה למעלה ולא לפתוח אחד חדש.

עמית ו

New member
ובכן... (גם לאוגמיוס)

בשבת אין בעייה לשחק, בשבת בכנס יש כמה בעיות לשחק. בעיות טכניות מעיקרן. (למשל - אסור לי שאתה תירשם למשחק שלי אחרי כניסת שבת, אסור לי שייעזרו במערכת הקשר כדי לעזור לי, ועוד) לכן הפתרון האפשרי היחיד הוא לקיים מערכת קטנה יותר של משחקים ופעילויות שינותקו ממערכת המחשוב לפני כניסת שבת. בנוגע ללארפים - כמו שאמרתי, אין שום איסור. עד כמה אני, כאדם דתי, ארגיש נוח? שאלה מצויינת. תוכל למצוא דתיים שלא יסכימו להתקרב לכזה דבר עם מקל של קילומטר, ודתיים שישמחו להשתתף בלארפ שכזה. אוגמיוס, או שלא הבנתי אותך, או שאתה טועה. אתה מדבר על משחק שולחני בו מתוארת סצינה שמעורבים בה מין, אלימות, וערפדים? כל עוד אתה לא גולש לסייברסקס עם המנחה וטורח לפרט מה קורה שם בכל שנייה נתונה - לא תצליח להטריד אותי. אם אתה כן גולש לתיאור מפורט ומדוקדק... אני בהחלט אחליף כמה צבעים, אבל אני מאמין שגם שאר השחקנים.

עמית ו

New member
הקפצה!

הייתי מוכן להישבע שהיום הקפצתי את העץ הזה? לא? איך הוא שקע כל כך מהר? אני די בטוח שהיה תוכן גם בהודעת ההקפצה הקודמת. איך זה שקע כל כך מהר? אאאאאאאאאההההההה... להירשם אצלי. היום!

ניסיון

תכשיטים:טבעת, שרשרת, כתר, שרביט, שעון, סיכה, מדליון, צמיד, עגילים, משקפיים. אבני חן ודומיהם:יהלום, פנינים, שוהם, אודם, נופך, אופאל, ברקת, פטדה, לשם, שבו, אחלמה, תרשיש, ישפה, טופז, קריסטל, בדולח, איזמרגד, שנהבים, עורות ובדים יקרים: תכלת, ארגמן, תולעת שני, משי, שש משזר, עורות- נמר, ברדלס, טיגריס, ראמים, איילים מאודמים,(אל תשאלו מה כל אלה זה מהתנך) דובים, דרקון, נמר לבן, פיל, פיל לבן(רק בגלל הצבע), דם דרקון, דם חדקרן, פלזמת פגעסוסים הדגש|תבלינים ובשמים: צרי, ציפורן, חלבונה, מור, קציעה, כרכם, זעפרן, קינמון, גרינג'ר, תה, קפה. שונות: דשן, שיש, גרניט, צמר, מטילי זהב, כסף, טונגסטן, טיטניום, תוכי מאולף,אלמוג,

למעלה