ביגוד בישראמן

tzvikac

New member
ביגוד בישראמן

שלום, רציתי לבדוק ממי שכבר היה בישראמן האם יש טיפים מיוחדים ללבוש ברכיבה/ריצה בישראמן. בהנחה שמזג האוויר שם רגיל לעונה ולא קיצוני.

תודה

marathoner

New member
ביגוד

אני השתתפתי בחצי לפני שנתיים.
היו רוחות חזקות אבל לא מאוד קר.
בשחייה - חליפה
ברכיבה - טייטס ארוך ומעליו מכנסי רכיבה, חולצה ארוכה ומעליה חולצת רכיבה - בסוף היה לי קצת חם
בריצה - קצר
מאוד הפחידו אותי בגלל הקור הגדול שהיה שנה לפני כן, אבל בשנה שהייתי לא היה קר

tzvikac

New member
חליפה

תודה
האם לדעתך חובה חליפה או שאפשרי גם בלי?
הטמפרטורה היא 22 מעלות זה קצת גבולי.

marathoner

New member
לדעתי מאוד כדאי

לי היה ממש קר לפני שנתיים והחליפה היתה ממש במקום.
אל תשכח שנכנסים למים בחושך כך שאין שמש שמחממת.
לדעתי אם זאת הפעם הראשונה שלך באילת אז תדאג לחליפה.
אני יודע שלפני שלוש שנים היו אנשים שנכנסו בלי חליפה, קפאו במים ואח״כ פרשו בגלל היפותרמיה

moshik171

New member
מה זה רגיל?

היי
לאמר ישראמן ומזג אויר רגיל זו סתירה בגוף המשפט.
השתתפתי בשנה שעברה שהיה יחסית חם והשתתפתי שנתיים קודם כשהיה מאד קר.
כשהיה מאד קר לבשתי הכל כולל מעיל ניילון מלא והיה לי קר.
שנה שעברה אני לא זוכר מה לבשתי
בהצלחה בכל מקרה.
מושיק

Yrubanenko

New member
ביגוד בישראמן

זו שאלה מאד טריקית. השתתפתי בכמה וכמה והתשובה הכי טובה לדעתי היא לבוא מוכן לכל האפשרויות.
צריך לזכור דבר אחד מאד מרכזי. מזג האויר על החוף ולמעלה בהרים שונה לחלוטין. על החוף יכול להיות נעים וחמים ובהרים מקפיא. בנוסף הטיפוס לנטפים היא קטע בפני עצמו שבו הגוף מתחמם לאחר מכן יש קטעים יותר מהירים עם רוחות חזקות ורוחות צד שיכולות להיות מקפיאות ולכן בעיניי השיטה הכי טובה היא לבוא מוכן לשיטת הבצל עם ביגוד שאתה יכול לקלף ולכסות את עצמך לפי הצורך.
&nbsp
אם אתה לא מתוכנן על פודיום, לצאת מהמים להתלבש במכנסי רכיבה עם שרוולי רגליים שניתן להוריד, בחלק העליון: בייס לייר חולצת תרמית ארוכה ומעליה חולצת רכיבה ובכיס האחורי חליפת רוח דקה שיכולה להתקפל לכיס. כיסוי לראש וכפפות ארוכות. במידה ויש בוודאות מזר אויר נח ולא קר, יוצאים עם בגדים קצרים בהתאמה אבל עדיין מומלץ לקחת מעיל רוח בכיס האחורי.
מניסיון אישי כשקר , אז קר זוועות למעלה והצורך בחימום הגוף שואב ממך כל טיפת אנרגיה.

tzvikac

New member
חליפת שחייה

תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני עדיין מתלבט מעט לגבי החליפה (בעיקר משיקולי תקציב). הטמפרטורה של המים צפויה להיות 22 מעלות. טמפרטורה קרה לכניסה עם הילדים בשבת בבוקר אבל לאחר חימום מתאימה לשחייה לדעתי גם ללא חליפה, או עם חולצה תרמית לכל היותר. מה דעתך?

המון תודה

למעלה