ביבי מלך ישראל...

רגל שם

New member
טוב, אז סיכום ביניים...

חוץ מזה שמיקום המדינה אין תכנון לטווח ארוך, לכן, במסגרת ראשי הממשלות שהיו לנו, הדרך היחידה לשפוט אותם היא בטווח הקצר.

moshe010

New member
בכל הנוגע לכלכלה משנתו מיושמת מ2003

בעת שהיה שר האוצר וכולם מודים שמאז הכלכלה שלנו פורחת בפרט ביחס לארה״ב ואירופה וזה כבר הרבה יותר מ4 שנים

מי הם ה"כולם" מודים שמאז הכלכלה פורחת

לידיעתך בתקופת רבין ובתקופת ברק הכלכלה פרחה פי כמה. עד היום שמעתי כל כך מעט דעות מקצועיות המייחסות את הפריחה לבנימין נתניהו. המציאות הרבה יותר מורכבת מראש ממשלה כזה או אחר.

doodinke

New member
נתחיל מהסוף

ביבי ניצל את גלעד שליט ואת הזכיה בנובל לצורך תעמולה אישית, בטקס השנה לאסון הכרמל הוא כבר הגזים. בחרת להתרכז במדיניות חוץ, שהיא עוד תעמולה ימנית אופיינית. כל העולם שונא אותנו, רוצים להרוג אותנו, אז תמתינו עם העובדה שאין לכם מה לאכול. היום אנחנו מבודדים מאי פעם, על זה אפשר להתווכח. אבל אי אפשר להתווכח שבפעם הראשונה מאז 67 הייתה הקפאה בבנייה בהתנחליות. הימין באופן מסורתי מדגיש את העניין הבטחוני ומעוור את בוחריו על הקורה מבית. פעם ראשונה שיהודים נכנסו לבסיס צבאי ועשו שם פוגרום, קיצוניים חרדים מרימים ראש ועושים טרור חברתי. אין לי כח להסביר למה זה אשמת הממשלה, אני בטוח שתבין לבד. במקרו המצב הכלכלי סביר, במציאות האנשים לא גומרים את החודש. פערים הולכים וגדלים בין עשירים לעניים. חברות הקבלן פורחות ומשתלטות על שירותים ציבוריים שחייבים להיות באחריות המדינה, חינוך, בריאות ורווחה. יש לנו את הממשלה המנופחת ביותר שהייתה פה אי פעם. והכי גרוע שהחרדים מחזיקים את ביבי בביצים. פשוט מלך הביבי שלך. ואני ממש לא "סמולני". אפילו רחוק מכך.

אגס 10

New member
נתניהו לא טוב לחרדים !

מי שמסתכל במבט אובייקטיבי על השלושים שנה האחרונים החרדים קיבלו מהשמאל או המרכז הרבה יותר משקיבלו מנתניהו והליכוד בעוד שכשנתניהו בשלטון החרדים מותקפים על כל מה שהם מקבלים ואילו כשהמרכז או השמאל בשלטון מחליקים הכל בשקט,למען השלום ושלטון השמאל. סתם כך,היום כל המדינה רועשת למה מכרו את בית שמש לחרדים,אבל שוכחים שמי שעשה את זה היה ממשלת רבין או למשל מדברים כולם על חיוב לימודי הליבה בישיבות ובתלמודי התורה,אבל מי שהעביר את החוק הפוטר אותם מלימודי הליבה היתה ממשלת אולמרט וליבני,ולא ממשלת נתניהו. ויש עוד הרבה דוגמאות לכך. ודווקא היחיד אבל היחיד שהעז לקום ולחתוך לחרדים בקיצבאות הכי שמנות שהיו להם אי פעם היה נתניהו לא העבודה ולא קדימה! כשתקום מפלגת השלטון שתתחייב לא להכניס את החרדים לקואליציה תוכל לבוא בטענות לנתניהו על מה שהוא נותן לחרדים אבל א"א לתבוע ממנו להיות הפרייאר היחיד שלא נותן לחרדים כאשר כל המפלגות האחרות עושות אותו דבר עם החרדים.

היידה ביבי

אין לי כבר כוח להסביר למה המצב לא טוב. עצוב לי לראות גישה כל כך שטחית של: בואו נשים זין על מי שמעיז לבקר אותנו. אני מסכים שחלק מאנשי התקשורת אינם הוגנים כלפי ביבי ומאשימים אותו במה שהוא לא אשם (כמו למשל אסון הכרמל) ולא יודעים לפרגן לו על הדברים הטובים אבל ביבי אינו מנהיג ואינו יודע לנהל. מעדויות של אנשים שישבו בישיבות ממשלה שמעתי שהבלגן בישיבות האלה חוגג. הלשכה שלו היא על הפנים, הנתונים המוצגים בעייתיים והדיונים שטחיים ולא מסודרים. לא מעט אנשים מתגעגעים לדיונים שניהל אולמרט ובוודאי לימי רבין. מנסיוני האישי בכל הקשור להחלטות הממשלה בנושא המסתננים אני יכול להעיד שכל התהליך בעייתי, מבולבל ומתחמק מקבלת החלטות. למען ההגינות אציין שממשלתו לפחות התחילה לנקוט פעולות בנושא ובעיקר לבנות את הגדר (אומנם באיחור של שנה) בעוד ממשלת אולמרט הזניחה את הנושא. לגבי המצב הכלכלי המשתפר צריך לנפץ בלון גדול אחד: חסידיו השוטים של ביבי טוענים שרק מדיניותו הכלכלית בשנותיו כשר אוצר הצילה את המשק וזה מאד לא מדוייק. אין ספק שהוא נקט כמה צעדים חשובים ובעיקר קיצוץ קצבאות הילדים (אותו השיג רק בזכות מפגת שינוי), אבל שוכחים עובדה פשוטה מאד: ביבי קיבל את תפקידו אחרי שנתיים של ירידה בתמ"ג שנבעה בעיקר מהמצב הביטחוני הקשה. בערך עם כניסתו לתפקיד החל שיפור משמעותי במצב הביטחוני ומס' הפיגועים ירד מאד. זוהי הסיבה בעיקרית לעלייה בצמיחה. הגידול בצמיחה בשנים 2004-2006 היה תיקון של הנסיגה הגדולה בשנים הקודמות (להזכירכם שבשנת 2000 עם כהונתו של ברק הייתה צמיחה של קרוב ל- 10%) בשנים 2006-2009 הייתה צמיחה שהייתה תוצאה של השיפור במצבנו המדיני כתוצאה מההתנתקות מעזה וגם תוצאה של מדיניות נכונה של ממשלת אולמרט שגם התמודדה נכון עם המשבר הכלכלי העולמי ב- 2008. גם ההתאוששות ב- 2009 הייתה רובה תולדה של מדיניות ממשלת אולמרט ושל חוזק המשק הישראלי ובעיקר החשיפה המצומצמת מאד של הבנקים הישראליים למשבר העולמי. צריך לזכור שמדיניות כלכלית של ממשלה משפיעה על המשק רק כחצי שנה עד שנה אחרי כניסתה לתפקיד ולכן את ממשלת ביבי צריך לבחון על ביצועיה בשנים 2010-11 ואלה אכן ביצועים כלכליים טובים. עם זאת, למדיניות הקפיטליזם החזירי יש מחירים קשים מבחינה חברתית וביבי בבסיסו חסיד של מדיניות זו ולכן חיזק מגמות שליליות בתחום הזה. . אפשר לאמר לזכותו של ביבי שיש כמה השגים כלכליים חברתיים שהוא אחראי להם וביניהם הסכמי השכר המצויינים עם 2 ארגוני המורים שנחתמו בתקופתו וגם הסכם השכר של הרופאים. לצערי, הסכם השכר עם העובדים הסוציאליים לא הביא בשורה חדשה ותיקן רק חלק מהעיוותים. אינני חסיד של הורדת המסים שהוא אחראי לה כולל ירידת המסים הצפויה בשנה הקרובה. כתבתי כאן כרב לא פעם שאינני מבין מדוע אנשים המרויחים 15 אלף ש"ח ומעלה צריכים להנות מתנה בשווי של 800 עד 5,000 ש"ח בחודש לעומת המצב שהיה לפני 8 שנים ובוודאי לא ברור לי בשביל מה נתנו השנה עוד הקלה בשווי 120 ש"ח בחודש לבעלי שכר זה. בכסף הזה היה ניתן לפתור לא מעט בעיות נקודתיות של השכבות המוחלשות. גם נכונותו לאמץ את מסקנות ועדת טרטנברג ראויה להערכה, אבל כהרגלו הוא הולך רק על הפתרונות הקלים כמו מתן נקודות זיכוי לאבות ומתחמק כנראה מישום רוב הפיתרונות המוצעים בגלל שלא היה לו האומץ לקצץ בביזבוזים האינסופיים של מערכת הביטחון. ולסיום הנושא המדיני דתי - כבר 44 שנים אנחנו משלים עצמנו שהזמן פועל לטובתנו וזו שטות מוחלטת. אין לי אלא לחזור על הדברים של ישעיהו ליבוביץ: הכיבוש משחית! ממשלת נתניהו מנצחת על אורגיה של חקיקת חוקים אנטי דמוקרטיים שמרחיקים את ישראל מההגדרה "הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" ממשלת נתניהו עוצמת עין ומאפשרת ליהדות הקיצונית, בין אם זו החרד"לניקית או החרדית, לקבוע עובדות אלימות בשטח ולסחוף אותנו מבלי שנרגיש למודל האיראני של מדינת הלכה שונאת זרים. לסיכום: אין הצדקה לקטילה מוחלטת שלו (ובוודאי לא להערות אישיות משפחתיות נלוזות) וצריך לתת לו קרדיט על מס' השגים, אבל הדרך הכוללת, החולשה שלו מול מפירי חוק ונכונותו לפגוע בדמוקרטיה צריכות להדאיג כל מי שעוד מאמין שיש סיכוי לקיום דמוקרטיה מערבית ליברלית בישראל 2020. אני אישית כבר לא כל כך מאמין שהסיכוי עדיין קיים ואין לי ספק שכל מי שיצביע ביבי או כל מנהיג ימני אחר, יקרב את סופנו המר והנמהר.

sceptic1

New member

uri80

New member
אוי בחייך בני. מצחיק לראות עד כמה התפיסה

הפוליטית שלך מעוותת את מסקנותיך. מצד אחד ביקורת על כך שהדיונים בנושא המסתננים "מבולבלים" בניגוד לאלה "המסודרים" של אולמרט, אך מצד שני זו בעיה מאחר ונראה שאותם דיונים מבולבלים הם אלו שהחלו להזיז משהו בניגוד לאותם "דיונים מסודרים" כביכול שרק הפריחו מגדלים באויר. אין הרבה מדינות מערביות שעברו את המשבר בצורה בה אנחנו עברנו אותו, ועם כל הכבוד לאולמרט שאכן שמר על המסגרת התקציבית (ובמדינה שלנו לצערי זה אכן הישג), את הקרדיט ראוי לתת לנתניהו שלא רק שמר אלא גם יזם והוביל אותן ובמחיר פוליטי כבד. (אכן, בעזרת שינוי) צמיחה כתוצאה מההתנתקות מעזה? שיפור מצבנו הפוליטי? איזה שיפור? הרי השכם והערב אתה מואשם על כך שאתה צר על החמודים הללו ו"מרעיב אותם". נו בחייך, כאן אתה בכלל מדבר על אשליות שאינן עומדות במבחן המציאות. ההתנתקות מעזה בהחלט הובילה להרבה דברים, בעיקר ליצירת ישות קיצונית עוינת נוספת ומחומשת שתסכן את ישראל בכל מלחמה עתידית ותגבה עוד אינספור קורבנות. מלבד כמובן אינספור ימי המילואים ואובדן התוצר שנגרם אישית לעבדך הנאמן ולרבים כמוהו. צריך להיות ממש מנותק כדי לא להבין שההתנתקות בצורה בה נעשתה היתה אסון אמיתי לישראל ושטות מוחלטת.

די להפחדות

די להפחדות ולפרנויות. אני יודע שזה בגנים היהודיים שלנו לפחד ולחרוד מקול עלה נידף, אבל תתאמצו להירגע. הכל בסדר. אנחנו עדיין דמוקרטיה מצוינת. קצת צעדים לחיזוק הלאום ומניעת מזוכיזם של קיצוניים שמאלנים אינם נוראיים כל כך.. אתה קורא לזה שטחיות, אבל אני חושב שהטון והכבוד אינו חשוב רק בשביל האגו, הוא משדר לעצמנו ולכולם את האמונה בצדקת הדרך ואת הנחרצות, וזה משפיע גם על ההתנהלות של שני הצדדים. מסכים שבפן המנהיגותי הוא לא משהו ונופל מאולמרט. אבל היא הנותנת, הוא למד איך לעבוד בלי לפזר סיסמאות גדולות ובלי לעשות צעדים מפוצצים. הוא למד שבמציאות שלנו צריך לדעת ללכת בין הטיפות ולעבוד בשקט. והוא עושה את זה מצויין. [אתה עצמך בתוך דבריך ציינת 'בשם ההגינות' הרבה דברים טובים שהתקדמו]. עובדה שהוא מצליח לייצר יציבות ולשרוד משברים מכל הסוגים. בכלכלה אני לא מבין, אבל אומרים שהוא כשר אוצר וכראש ממשלה אחראי למצב הכלכלי הטוב. אתה משיג על העניין? יכול להיות, אני לא עוסק בזה.

uri80

New member
מה לוקחים כדי "לחזק את הלאום"? כפית חיזוקית

של הדס זה עוזר?

easy way

New member
like לרוב

לא להאמין שאני חי באותה מדינה של שאר המגיבים..

למעלה