ביבי מלך ישראל...

ביבי מלך ישראל...

בעקבות ידידה 'סמולנית' שלא מפסיקה ללכלך על הממשלה ובעיקר בגלל השיעמום שלי, החלטתי לכתוב כמה מילים בשבחה של הממשלה הנוכחית. אז ככה. אני חושב שהממשלה הנוכחית היא אחת השפויות והטובות שהיו לנו. יש בממשלה יציבות ומשילות, יש בה איזון [מחד ליברמן ומאידך ברק בגין ומרידור. גם ליברמן לא כזה מטומטם כמו שהוא נראה, בשיחות אחד על אחד הוא בנאדם אינטלגנט ופרגמטי], ובעיקר ביבי, בוגר ומנוסה מתמיד, מנצח על כולם בצורה יעילה. כשהייתי חרדי באופן טבעי הייתי ימני. אתם יודעים, תנ"ך, 'העם הנבחר', 'גאולה' ושאר ירקות. כישצאתי בשאלה הלכתי שמאלה. אמרתי לעצמי, אני, הערבים, כל בני האדם [ואפילו בעלי החיים] זכאים לחיים טובים, אין לי עדיפות על אף אחד אחר. קידשתי את הסבל של בני אדם באשר הם . כיום חזרתי למרכז הפרגמטי. לתפיסתי כיום, להיות שמאלני זה לא פחות מ'גלותיות'. להמשיך להצדיק את האויב למען ה'אמת' וה'צדק האוניברסלי' זו נאיביות והרכנת ראש בפני היריב. כך למעשה התנהגנו בכל שנותינו בגלות; שמרנו על ערכים ו'רוח' והגשנו את הלחי למכים. הגיע הזמן שנשים 'זין' על העולם ונדאג לעצמנו. להשרדותנו. קצת אינסטינקטים חייתיים של השרדות לא יזיקו לנו. בהקשר הזה לאחרונה אני מרוצה מביבי והממשלה הנוכחית יותר ויותר. יש כבוד. יש עמידה על צרכים וערכים. לא עוד אמירת אמן על כל מילה של מנהיג אמריקאי/אירופאי מושתן. ארדואן מתחנן שנתנצל? שיפרוש לדוקים. מריבה עם אובמה? סרקוזי קורה לך שקרן? אז מה, זין עליהם. [את הכסף הקונגרס בכל מקרה יעביר]. ליברמן נוזף בשרי החוץ של צרפת-אנגליה-גרמניה! אתם לא רלוונטיים, הטיח. במקום להתנצל הוא תוקף, ההגנה הכי טובה היא ההתקפה. אבל מצד שני כשצריך להתפשר ולהיות פרגמטי המששלה יודעת. ראו ערך מצרים, הממשלה התנצלה כמה וכמה פעמים על הרג השוטרים. ובכלל, ביבי משחקותה 'פרס' לאחרונה. הוא 'מתרגש' מדברים יפים [שחרור שליט, זכיה בפרס נובל, פריצת דרך מדעית של מדען אילם). הוא אפילו לבש עניבה של קוואזי-גביש! אני חושב שביבי מודל 2011 הוא המנהיג האולטמטיבי. רגוע, מנוסה ורגיש... [ולא, אני לא בקטע של גברים. אם כבר בקטע של יונית לוי...:)]. אז חברוס, תתחילו לשלוף ציפורניים ויאללה לעבודה...

uri80

New member
האמת שיחסית לציפיות הלא גבוהות שהיו לי, הפתיע

אותי מאד לטובה אבל ממש לא מהסיבות שהזכרת כאן (דווקא הן הצדדים ההרבה פחות טובים יחסית). היו כאן כמה דברים שלא נראה לי שרוב האנשים מבינים את חשיבותם ועד כמה השינוי שהם גורמים לו בפועל בישראל הוא עמוק. שישינסקי במיוחד, ועדת הריכוזיות, השמירה המסיבית על התקציב למרות הלחצים, התחלת הבניה המסיבית יחסית לכלל הממשלות בעשור האחרון - בינתיים הפתיע לטובה.

רגל שם

New member
דווקא שישינסקי

זו הייתה פשוט גנבה לאור יום- הלאימו נכסים בצורה חזירית שמתאימה למשטרים קומוניסטיים

uri80

New member
ענין של השקפת עולם.כאשר מדובר במשאבי טבע, אני

מאמין שאזרחי המדינה הם אלו שבראש ובראשונה צריכים להנות מנתח ניכר מאותם משאבים. לא מדובר על אנשים שיצרו יש מאין כמו ישקר של סטף וורטהיימר לדוגמא אלא באנשים שגילו משהו שכבר היה טמון בארץ. חוקי התגמולים של מדינת ישראל הם גם כך חביבים מעל ומעבר לבעלי ההון.

רגל שם

New member
זכותה של המדינה לקחת גם 100%

הבעיה היא, שהיה סיכום, ואחרי שהשקיעו מיליארדים בסיכון גבוה, על בסיס הסכם תמלוגים מסויים אם וכאשר, פתאום קמה המדינה ואומרת: "הי, עבדנו עליכם, השקעתם את מיטב כספכם בגלל תחשיב סיכון מסויים, וסיכום אודות גובה התמלוגים, זה היה בצחוק, עכשיו תשלמו לנו 80%" אם זו לא גניבה, איני יודע מה כן.

uri80

New member
כאשר הנסיבות משתנות בצורה דרסטית מספיק, ישנה

הצדקה גם לתקן את חוקי המשחק בהתאם לנסיבות. כן, בהחלט. בדיוק כשם שתוחלת החיים הגדלה גרמה לקופות הפנסיה להיכנס לגרעונות והופה, אז ידעו להגיד לעובדים יפה מאד שאמנם הבטיחו להם שיצטרכו לעבוד X שנים, אבל בפועל יצטרכו לעבוד עוד כמה שנים לפני הזכאות לפנסיה. כך עובדת גם כל העלאת מיסים. מעניין שאת הטיעון שהעלית, לא שמעת מאף חברה כשבמשך שנים מס החברות כאן ירד ללא הפסקה. וזה לא "שינוי חוקי המשחק"? לא, זה לא פתאום. היו נסיונות במשך שנים להעלות את התמלוגים שנחסמו בעזרתם האדיבה של כל מיני לוביסטים מאותן חברות שהזכרת. חוקי המס בישראל היו נדיבים במיוחד כלפי חברות הנפט והתאימו לתקופה בה ישראל הייתה מדבר. ברגע שהתברר שלא מדובר במדבר אלא בהפך המוחלט, יש הצדקה מלאה להעלות את התמלוגים ולתת חלק הוגן לאזרחי ישראל (כפי שקיים גם במרבית המדינות האחרות). אחרי הכל, אני מניח שכשחיזבאלה יתקוף את המתקנים הללו, כל אותן חברות יצפו מאותם אזרחי ישראל במדים להגן עליהן. כדאי גם להבדיל בדבר מסוים. לא מדובר כאן בהמצאות שאותן חברות המציאו ופיתחו מאפס, אלא בגילוי משאבים שהיו שם ושייכים לכל עם ישראל. לחברות הללו ניתן רישיון ובתמורה לגילוי הן מקבלות תשלום מאד מאד נאות. לא צריך לרחם עליהם.

uri80

New member
נ.ב. שים לב לכך שאחד מהאנשים בעלי החברות

הללו שיצאו בזמנו בחורמה רבה נגד "שינוי חוקי המשחק" מבקש משום מה מאותם בעלי פנסיות לוותר על חלקים נכבדים מהסכומים אותם לווה מהם, ע"ע תספורת. אני מניח שבעיניו זה לא נחשב "שינוי חוקי המשחק". השני חמור בעיני פי כמה וכמה מהראשון.

רגל שם

New member
אני לא משמש כאן כמייצגם של בעלי ההון

על כל פשעיהם, ולכן זה לא רלוונטי. אבל אם העלית את הנושא, אזי, אכן, תספורת זה דבר גועלי, במיוחד שיש לבן אדם כסף שהוא יכול להכניס לחברה, אבל, זה לא הפרת הסכם!!!! חברה בע"מ, מי שמלווה לה כסף יודע שרק החברה משועבדת לחובות, ולא הבעלים. ולכן, מי שמלווה כסף לחברה בע"מ בלי בטחונות ראויים, זה בעייתו האישית, ואם לחברה נגמר הכסף בגלל השקעות מחורבנות, אין לו על מי להלין אלא על עצמו.

uri80

New member
תספורת זו בהחלט הפרת הסכם. כשאתה מנפיק

אג"ח, אתה לווה כסף ממישהו בתמורה להתחייבות לשלם לו את הקרן + אחוז מסוים כריבית. תספורת אומרת שאתה לא מחזיר את כל הכסף שלווית. מה זה בדיוק אם לא הפרת הסכם? לגבי דבריך על "חברה בע"מ, מי שמלווה לה כסף יודע שרק החברה משועבדת לחובות" ובכן כשזה מגיע למדינות, מי שעוסק עם מדינות גם יודע שמדי פעם הן משנות מיסים, תמלוגים וכו' וכו' בהתאם לנסיבות. מדינות לעיתים אף פושטות רגל. אותו כנ"ל. בנגוד להפרות הסכם שציינת, מהעלאת התמלוגים יהנו מרבית אזרחי שראל שהמשאבים האלה שייכים להם. אין הרבה דברים צודקים מכך.

רגל שם

New member
כפי שכתבתי

ה"מישהו" שאתה מלווה לו, לפי החוק אינו אדם, אלא חברה בע"מ, ואם לחברה אין כסף, אכלת אותה, וזה אתה יודע מראש בשעת ההסכם - על זה חתמת. להבדיל מתמלוגים שזה היה הסכם חתום בין המדינה לחברות שהופר לאחר שהחברות השקיעו סכום עצום במיזם. (דרך אגב, לדעתי לכן לא העלו את התמלוגים, אלא הטילו 'מס גז' (שזה קומבינה משפטית מכוערת), העלאת תמלוגים לא הייתה עוברת בבית משפט)

uri80

New member
וגם מדינה "אינה אדם", וגם מדינות פושטות רגל,

מנפיקות אג"ח ומעלות או מורידות מיסים בהתאם לחוק הנהוג בהן, ונהנות מדירוג מסוים המשפיע על הריבית לפיהן הן לוות כספים. לכן יש מדינות עם דירוג גבוה ומדינות עם דירוג נמוך, וכאשר אתה משקיע במדינה עם דירוג נמוך יותר עם מוסר תשלומים גרוע או מדינות שנוהגות תדיר להלאים נכסים כנראה שאתה מסתכן יותר. הדברים שאתה כותב אינם נכונים. כל המהלך אכן עבר בבית משפט. האינטרס של כל מדינה הוא להגן על האינטרסים של כלל אזרחיה בצורה הטובה ביותר. בעיני בכל הנוגע למשאבי טבע מתכלים (בניגוד למשל להמצאות ידי אדם) היינו צריכים עוד להרחיק לכת הרבה יותר וללמוד קצת מנורבגיה.

רגל שם

New member
אחזור על עצמי

היה סיכום ברור, אתם תשקיעו את הכסף, ואם תמצאו תשלמו לנו x אחוז, ואחרי שהם מצאו אמרו להם שבעצם ישלמו פי כמה וכמה. זו הפרת הסכם. - הסכמים צריך לכבד. אנשים לא מתלוננים כשמורידים להם מיסים, מכיוון שאף אחד לא מתלונן כשנותנים לו מתנות, ואף אחד לא הכריח את המדינה לחלק את המתנות. ולכן זו אפילו לא דמגוגיה (ששישינסקי וחביריו הרבו להשתמש בטיעון השקרי הזה)

uri80

New member
החוקים הישנים התאימו למציאות בה בישראל לא

התגלה גז בכלל, והיתה סיבה שחוקים אלה נשארו כל כך הרבה זמן (רמז, לא מדובר בטובת אזרחי ישראל אלא בעיקר הודות ללחץ של בעלי ההון). במציאות בה ישראל היא מעצמת גז קטנה, מן הראוי שאזרחי ישראל יהנו מאותם משאבים. לכן העלאת התמלוגים היא דבר מוצדק. תשובה לא המציא את הגז, הוא גילה את הגז ע"י רישיון שניתן לו ממדינת ישראל. על כך מגיע לו בהחלט תגמול עצום אבל באותה מידה ראוי שגם שאר האזרחים, הבעלים של אותם משאבים יהנו מהם בהתאם.

רגל שם

New member
לטעמי לא ענית לי

לטעמך מן הסתם כן, אי לכך אין לי מושג מה אני אמור לעשות במקרה כזה. ירא הקהל וישפוט...

השקפה פוליטית

אני חרדי אבל אני לא ימיני אני לא חושב שאסור להחזיר שטחים במקרה שתמורתו מקבלים שלום אך האמת הוא שלא נקבל שלום והסכסוך הוא לא פתיר ובמקרה כזה יש עיניין רק של משיכת זמן וזה נתניהו עושה בכישרון רב בכל מה שקשור לכלכלה ,ברור שנתניהו מבין ואין חשש שיפרוץ את מסגרת התקציב ,ואין חשש שיציף את השוק אם דירות , ו אין חשש שהוא יכנע לדרישות ההזויות של מנהלי המאבק החברתי בכל מה שקשור לחוקים הכנסת מתפקדת חוק לשון הרע החיובי שירסן קצת את התקשורת שהיא כמעט הגוף היחיד הלא מבוקר בנוגע לבית משפט העליון שיש בו אג'נדה ברורה (שלדעתי ישתנה בעשור הקרוב )נתניהו מטפל בכישרון רב ודואג שיהיה איזון סה"כ הוא מתפקד עומד בלחץ ואין מה להשוות לציפי ליבני שאין לה שום הישג אמיתי ביד

רגל שם

New member
במבחן התוצאה, שהוא הקובע

יש כאן כמה וכמה שנות שקט, אין מלחמה, לא מחזירים שטחים, הכלכלה מהטובות בעולם, האבטלה בשפל חסר תקדים. יותר מזה, אנחנו לא צריכים...

מבחן התוצאה???

אין כזה דבר במלחמות או כלכלה מבחן התוצאה בטווח הקצר! מבחן התוצאה של מדיניות הכלכלית של ביבי, נדע רק בעוד 4-5 שנים. מלחמות, גם כאשר ברק פרש מלבנון הכל היה נראה נוצץ. החורים שבגבינה מתגלים רק כמה שנים אח"כ. החסרון היחידי של ביבי וכל ממשלות ישראל לדורותיהם, אין תכנון לטווח ארוך. כולם עסוקים בכיבוי שרפות. אך אני לא בטוח שהממשלות אשמות בכך יותר מהבירוקטיה והמורכבות המשפטית בארץ הקוברים כל דבר טוב עמוק באדמה.

למעלה