בטריה לא תקינה?

דידיאן

New member
בטריה לא תקינה?

בוקר טוב, יש לי מחשב נייד בייתי IBM מסידרת R שקניתי לפני 3 שנים, במצב מצוין. הוא כל הזמן מחובר לחשמל (לא ניתקתי אותו אף פעם) ועם בטריה שנטענת כל הזמן (למרות שעד כה לא היה לי שימוש בה). לפני יומיים הסמן של הבטריה שינה צבע מירוק לכתום והחל להבהב. בדקתי במחשב באייקון של מצב סוללה - והיה כתוב שהיא במצב טוב. כאמור - לא הזזתי את המחשב מהמקום, כל הכבלים מחוברים למקומם. 1. מה יכולה להיות הבעייה? 2. האם חיי הבטריה כה קצרים? 3. אם זה יצריך הוצאת המחשב מהבית לבדיקה (במידה ולא אצליח לפתור את הבעייה), מכיוון שאין לי זמן לצאת לסידורים בשבוע הקרוב, האם אפשר ורצוי בינתיים לנתק את הבטריה ולהמשיך לעבוד על המחשב כרגיל כשהוא בחשמל? תודה רבה.

undi

New member
כן רצוי לנתק את הסוללה

אם היית קורא את הוראות היצרן היית יודע שלא טוב לבטריה להיות זמן ממושך טעונה במלואה רצוי לעבוד במצב של מחשב מחובר קבוע לחשמל בלי הסוללה.

דידיאן

New member
תודה ו...

מודה לא קראתי.. אנתק כשאחזור הביתה הערב. האם זה אומר שגם צריך לרכוש חדשה? האם יש הגבלת זמן לעבודה על מחשב ללא בטריה - אם אין צורך בהתניידות? תודה

kobi 23

New member
אני חושב שהיא מתקרב לסוף ימיה

או שהיא כבר שומעת את המלאכים מנגנים. במקרים מסויימים גם שנה יכולה לגמור את הסוללה. יש מס' מסויים של מחזורי טעינה לכל סוללה וכמו כן גם אם היא תקועה על 100% כל הזמן , גם לא בריא במיוחד נראה לי שכרגע זה כבר לא ישנה לך אם תשאיר או תנתק אותה מהחשמל. אם אתה חייב סוללה תברר לגבי חידושה (זול יחסית) או קניית חדשה-יקר.

למעלה