בטן

c a t y

New member
בטן

שלום. יש לי שאלה. למה אחרי תקופה מסויימת כשרוקדים ריקודי בטן הבטן מתנפחת? האם זה בגלל שהשרירים שם מתרפים מכל התנועות שאנו עושים שם ומשחררים את המתיחות של השרירים? או שאולי להפך . מרוב שאנחנו מניעות שם את האזור השרירים שם מיתנפחים ולכן הבטן תופחת. אז מה הסיבה? ומה התשובה המדוייקת?

ו ר ד 11

New member
נראה ששאלתך מגיעה מתוך תשובה

נראה ששאלתך מגיעה מתוך תשובה שכבר ענית עליה לעצמך ואת/ה מבקש/ת לה אישור. אף אחד בוודאות לא יכול להגיד שזו התוצאה. לעיתים דיאטה, נו מה לעשות, כפיפות בטן יהדקו את הבטן למקומה! ואם יש בטן, אז יראו את השימי יותר טוב, והבטן תזוז יפה מצד לצד! אהה..

באלאדיה

New member
הי CATY וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גם אני לא מכירה תופעה כזו - שבגלל ריקודי הבטן הבטן תופחת... אצלי היא תופחת מהסיבות הרגילות

Elina5

New member
אם הכוונה לבטן העליונה

בכוון הסרעפת, אז זוהי תופעה די ידועה, שיש לעיתים מעין "התנפחות" של השרירם באיזור הזה ואז זה נראה כאילו החלק הזה התנפח. זה תלוי במיקוד האימון הפיזי שלך, ייתכן שאת שייכת לסוג האנשים שבנויים אנטומית כך , שזה מה שקורה להם. אני אישית מכירה את התופעה ממספר מקרים של תלמידות ורקדניות בטן שזה קרה בגופן לאחר פרק זמן של עבודה תנועתית. אם את מדברת על התנפחות של הבטן התחתונה, זה סיפור אחר לגמרי, וכאן יכולות להיות המון סיבות שלא קשורות לריקוד עצמו, אולי בעקיפין... בכל מקרה, תתפנני על הבטן שלך, בתרבות המזרחית , בטן מלאה יותר מסמלת בריאות וחוכמה (לדוגמא - פסל בודהא). ואם היא מלאה וגם משוחררת ברקמה השרירית החיצונית...אזי כמו שנאמר כאן, השימי שלך יכול רק להשתבח ברמת הרטט שלו.... שבוע טוב אלינה

סביוני

New member
גם ביהדות ובמצרים העתיקה

נאמר במקרא שאלוהים בוחן כליות ולב (הבטן כמקום משכן המוסר); במצרים העתיקה הבטן נחשבה למקור הרגש (ולא הלב), כמצוין ב"ספר המתים".

ayelet 24

New member
ואגב, הסמוראים עושים חרקירי בבטן

כי הם מאמינים שכשהם פותחים את הבטן הם מראים את הנשמה שלהם, את הטוב שלהם.

c a t y

New member
javascript:InsertIcon('|%D7%97%D7%A

תודה על התשובות וההענות. javascript:InsertIcon('|%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%99|')

הבטן תופחת בגלל

מספר סיבות לדעתי: * היא הייתה שם קודם, רק לא ראינו אותה כל כך טוב. כשרוקדים חושפים את הבטן (שבדרך כלל מוסתרת) ופתאום הנה מתגלה לעינינו בטן עגלגלה, שמנמנה ומתוקה כסופגניה. * בריקוד המזרחי יש נטיה לקבל את גוף האשה כפי שהוא, עגלגל, שמנמן, רזה, גבוה, נמוך ולכן אולי רקדניות נוטות לא לשמור על תזונה קפדנית. * אני אישית אוהבת מאוד לאכול, אני ממש גרגרנית וקשה לי לשמור על משקל נמוך ויש לי אי אילו קילוגרמים עודפים שיושבים היכן? כמובן בבטן. ודווקא אני מקבלת תגובות מאנשים בזמן שאני מופיעה שהם אוהבים לראות את הבטן רוטטת עם המוסיקה והם לא אוהבים לראות בטן שרירית שמזכירה להם מתעמלת. בתקופות שאני קצת מרזה (רק קצת) אנשים שרואים אותי תוהים בקול רם - מה זאת הרקדנית, ממש רזה, אין עליה כלום! הנורמה היא שאנשים אוהבים לראות רקדניות קצת עגלגלות ולכן אנחנו מרשות לעצמנו לאכול עוד קצת.. אביגייל קליין במופע שלה אומרת: הפחזניות במקרר קורצות לי - בואי תאכלי אותי, תאכלי אותי. ויש לה דילמה מכיוון שבעלה (לשעבר הקודם) לא אהב את זה שהיא מעלה במשקל. אבל בסוף היא מחליטה - היא אוכלת את הפחזניות המתוקות שמלאות בקצפת וזורקת את הבעל...

למעלה