בטן נפוחה

rozi3

New member
בטן נפוחה ../images/Emo41.gif

היי לכן הבטן שלי נפוחה מאוד (כמו בלון) ואני שבוע אחרי החזרת העוברים. כששאלתי את הרופא הוא אמר שהשחלות מתרחבות. האם זה נשמע לכן נורמלי? מה דעתכן?

rozi3

New member
האם זה מסוכן?

שלום לכן רציתי לדעת אם השחלות מתרחבות והבטן מאוד נפוחה האם זה מסוכן? איך אני יכולה לגרום לנפיחות לרדת ולמה זה קורה ?

נועם@בת

New member
בטן נפוחה נגרמת מגירוי יתר של

השחלות. הגירוי ההורמונלי גורם לספיחת נוזלים לשחלות ולחלל הבטן. למרות השאיבה יתכן שיש זקיקים שהיו קטנים ולא נשאבו ועכשים הם מתנפחים. הכי חשוב זה להקפיד לשתות מים בכמויות מסחריות כדי של איגרם נזק מהניחות הזאת. אם הבטן ממשיכה להתנפח, אם מופיעים כאבים או קשיי נשימה- יש ליידע מיד את הרופא או אפילו להגיע לחדר מיון לעשות US. מחכים לבשורות טובות נועם

נועם@בת

New member
של איגרם נזק מהניחות= שלא יגרם

נזק מהנפיחות. נועם ~שעייפה מכדי לראות את השגיאות שלה היום~

rozi3

New member
חלוקה לתאים והקפאת עוברים

שלום לכן כמו כולנו אני מתיעצת ושואלת הרבה אנשים כל מיני שאלות...לי החזירו 2 עוברים אחרי יומיים .האחד התחלק ל 2 תאים והשני ל- 4 תאים (IVF רגיל) חברה שלי אמרה לי שזה מעט תאים ושזה יכול להגיד שהחלוקה שלהם היא איטית ולא טובה.היא אמרה לי שלה החזירו עובר שהתחלק ל 6 תאים ועובר שהתחלק ל 8 תאים (אחרי שלושה ימים). זה קצת הפחיד אותי , האם זה נכוןש 2 תאים ו 4 תאים זה לא מספיק טוב?? כמו כן היו לי עוד 4 עוברים שהשאירו במעבדה 6 ימים והם אמרו לי שהם לא מתאימים לתנאי הקפאה ולכן נזרקו.צוות המאבדה לא רצה לפרט למה הם לא מתאימים הם רק אמרו שזה יכול לנבוע מהרבה סיבות כגון חלוקה לא טובה של התאים , גודל העוברים וכדומה. האם העובדה שארבעת העוברים לא הוקפאו אומר משהו לגבי העוברים שהוחזרו? יש לי עוד 5 ימים של מתח ואז אני אדע אם אני כן..או אם אני לא

שווערצה

New member
את בהריון עד שלא יוכח אחרת ../images/Emo13.gif

מס' התאים של העובר מכפיל את עצמו מידי יום קצב סביר אחרי 24 שעות: 2-4 תאים אחרי 48 שעות: 4-6 תאים ואחרי 72 שעות: 6-8 תאים אין הבדל בין סיכויי ההריון בין עוברים שהוחזרו אחרי 72 שעות לבין כאלו שהוחזרו אחרי 48 שעות. אצלך החזירו אחרי 48 שעות, כך שעובר בן 4 תאים זה קצב סביר בהחלט למועד זה. העוברים נבחנים הן על פי קצב החלוקה של התאים והן על פי אחידות החלוקה ומס' השברים בתאים שהתחלקו. יש מקומות בהם מדרגים את העובר (דרגות 1-4, כאשר 1 היא הטובה ביותר. עובר 8 תאים בדרגה 1 אחרי 72 שעות נחשב עובר מצויין). אבל חשוב להדגיש - הרבה ילדים חמודים נולדו גם מעוברים שהתחלקו לאט יותר, ולא היו בדרגה מאוד גבוהה. לפעמים יש עובר אחד מצויין, והרבה שנזרקים, אך זה לא פוגע בסיכויים המצויינים של העובר המצויין להקלט להריון תקין. כך שהעובדה שהיו לך עוד עוברים, פחות טובים, לא אומרת כשלעצמה כלום. את בהריון עד שלא יוכח אחרת...

rozi3

New member
שאלה קטנה

תודה על תשובתך. זאת אומרת שהעובר שהתחלק ל-2 תאים הסיכוי שלו להשתרש הוא נמוך? (בגלל שהוא לא בתווך הקצב הסביר )

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שהדפים לא יגמרו לנו מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. ישנם מספר גורמים שקובעים את איכות העובר. נכון שעובר בן יומים עם 4 תאים יפים גדולים ומושלמים יהיה בעל סיכוי טוב יותר מעובר של 2 תאים שבורים ומצ'קומקים. אבל עובר של שני תאים יפים הוא בהחלט בעל סיכוי טוב. תעשי טובה לעצמך, כשהילד שיוולד מהעוברים האלה יתחיל לגדול- אל תשווי אותו כל הזמן לילד של החברה
. את יתר העוברים השאירו במעבדה כנראה מתוך כוונה לגדל אותם לבלסטוציסטים- עוברים גדולים בני מאה תאים בערך. מצד אחד לעוברים כאלה יש סיכוי טוב יותר להקלט, ומצד שני האפשרות לגדל עובר כזה בתנאי מעבדה היא מצומצמת ביותר- ברחם יש להם סיכוי הרבה יותר טוב. כך שאם לא גדלו בצלחת זה לא מלמד כלום על אלה שכבר הוחזרו. שיהיה בהצלחה מחזיקה לך אצבעות
נועם

rozi3

New member
אני בלחץ ../images/Emo5.gif

אני בעבודה יושבת לי ופתאום אני חושבת..אמאלה ביום ראשון אני אדע אם אני בהריון..ומה יהיה אם לא??אין לי כוח לעבור את זה שוב אפילו שזאת הפעם הראשונה שאני עושה IVF אבל אני כבר 18 חודשים מקבלת תשובה שלילית ומקווה כל פעם ומתאכזבת מחדש. בעלי טס לחו"ל ואני מקווה כשיחזור שיהיו לי בשורות טובות בשבילו. תחזיקו לי אצבעות

../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

ומוסיפה אמן אמן אמן אמן ואמן... מחזיקה לך אצבעות,ונו כבר שיגיע יום ראשון אני במתח...

גולה1

New member
אני מחזיקה לך אצבעות

ומתפללת שתהיה לך תשובה חיובית. בהצלחה

rozi3

New member
תודה נשמתי ../images/Emo140.gif

ושיהיה לך גם המון המון המון בהצלחה!!! דרך אגב דיברתי היום עם הרופא בקשר לבטן והוא אמר שאני אבוא אליו מחר הוא לא נראה מודאג ואף אמר לי שזה סימן חיובי אך לא בוודאות.

d2b2

New member
גם אני ביום ראשון אמורה לקבל תשובה

ואני גם קצת מתחרפנת...בכל מקרה מלא מלא בהצלחה לשתינו ומי ייתן וזה יהפוך להיות השבוע הנפלא ביותר שהיה לנו עד כה עם בשורות משמחות על מלא תנוקות בריאים !!!

למעלה