בטן מיתנפחת...

בטן מיתנפחת...

יש לי בעיהההה שמעצבנת אותי מאודדד כעיקרון יש לי בטן שטוחה אבל כל דבר שאני אוכלת או שותה היא ישר מיתנפחת... ועד שהיא חוזרת לעצמה לוקח שעותתתתת ולשאר האנשים שאוכלים ושותים אני תמיד רואה כימעט את אותה בטן אצלי זה משהו חריג היא ממש מיתנפחת מימה זה יכול להיגרם?

מוטימוט

New member
בטן נפוחה לאחר האוכל

שלום רב בראייה הסינית יש כאן חולשת טחול (אין זה אומר שהטחול לא בסדר אלה מושג באבחנה הסינית). סימפטומים נלווים: חוסר תיאבון, שלשול, גזים, חיפוי לשון לבן ועוד. מה עושים? דיקור או צמחי מרפא סיניים בברכה מוטי

Orrza

New member
היי מוטי, למה לא טווי-נה ??

בתכלס זה ממש אותו טיפול כמו דיקור, רק מניע הרבה יותר צ'י! למרות הדיוק בנקודות שיש למחטים, אי אפשר להשוות בין צ'י שמעבירה מחט אל צ'י של יד של מטפל... אני ממליץ טווי-נה.

YinYang

New member
זאת קצת הגזמה...

לומר שטווינה זה ממש אותו טיפול כמו דיקור. אני לא מכיר הרבה מטפלי טווינה שמסוגלים להפעיל לחץ על חמש נקודות בבת אחת במשך 20 דקות...או שמסוגלים להגיע ל-QI באותה מיומנות שרק חדירה לעומק מאפשרת. אל תשכח שגם מטפל בדיקור מעביר המון כוונה(QI) דרך המחט, וזה ממש עניין של שניות. מצד שני לטווינה יש את היתרונות שלה-היא מצויינת לפתיחת סטגנציות, היא עובדת על איזורם גדולים, היא מצויינת לבעיות שרירים ובעיות אורטופדיות וכו'. מזכירה דיקור? כן... אותו טיפול? לא הייתי אומר. אייל

Orrza

New member
לא זו לא, והנה ההסבר...

אני לא משווה את המחט לאצבע, מפני ש(וכבר אמרתי את זה בהודעה הראשונה): למחטים יש את היתרונות שלהן, אבל אם מחט תישאר 20 דקות אז אצבע תספיק את אותה העבודה בשתי דקות. לגוף שלנו יש הרבה יותר צ'י מאשר למחט. מטפל טווי-נה מיומן יודע להעבר צ'י, ויש שקוראים לטווי-נה "אמנות הטיפול בצ'י", ולכן מטפל במגע יוכל להעביר יותר צ'י מאשר מחט. כשאמרתי שזה "אותו טיפול", התכוונתי לאופן האבחנה ולעיקרון הטיפולי. אין וויכוח, שתי הדרכים נכונות ולכל אחת את היתרונות הקטנים שלה, העניין הוא מה מתאים יותר למטופל, ולכן הצעתי את הטווי-נה. שלום ואהבה לכולם!

מוטימוט

New member
טווינא זה נהדר, אבל...

אני הייתי מטפל בבעיה זו לא במגע ובטח שלא בבטן עצמה. למרות שטווינא זו שיטת טיפול מנואלית המטפלת גם במחלות פנימיות (יל"ד, כאבי ראש, בעיות עיכול ועוד) הייתי מעדיף צמחים שיפתרו את הבעיה מהר יותר, זול יותר למטופל ופחות כאב ראש לי... :) וכן, מטפל טוב יטפל בבעיה זו בטווינא בברכה מוטי

התנפחות

שלום הסיבה הראשונית שעולה לי זה גזים. כדי לדעת למה יש גזים צריך לשאול עוד כמה שאלות. (ממתי? איזה אוכל? מה מקל ומה מחמיר? אופי כללי ועוד) בברכה עירית פרידמן

YinYang

New member
גם אנשים שאוכלים ירקות...

יכולים להיעזר ברפואה הסינית
הירקות שאת אוכלת עשירים בנוזלים, וכשהטחול חלש(סינית) לא מתקיימת אחת מפעולותיו העיקריות- הנעת נוזלים. המורה שלי מספרת על נשים שאוכלות עלה חסה(עשירה בנוזלים) ומתנפחות כמו בלון בגלל החולשה הזו בדיוק. דיקור יכול לטפל בבעיה, לחזק את הטחול וליצור תנועה סדירה של נוזלים. אני בטוח שגם לשיטות אחרות יש הרבה להציע בנושא.האם את סובלת מכאבי בטן? עייפות? צואה רכה או שילשול? חולשה/קור בגפיים? אייל

YinYang

New member
כמו שאמרתי....

זו בעיה מאוד נפוצה, וניתן לטפל בה בהצלחה בדיקור וצמחים. תתחילי לחפש המלצות למטפלים באיזור שלך. את יכולה להיעזר ברשימת המטפלים בפורום. אייל

SideKick

New member
וגם הנעה בתנועה...

בראייה תנועתית, כאשר לומדים לשחרר את אזור הבטן והאגן (שלושת הצ'אקרות התחתונות) ולזוז באופן הולם, גם אז הנטייה של הבטן להתנפח בקלות אחרי ארוחות קלות (אפילו אחרי עלה חסה מסכן) הולכת ונעלמת. דיקור הוא בהחלט אפשרות, אבל ייתכן שיש כאלה שיעדיפו לרקוד ולזוז כדי להניע את הצ'י ולפתוח חסימות. אני רק ממליצה לא לפצוח מחר בצעדי מחול בלי לדעת מה עושים, כי סוגים רבים של ריקוד או התעמלות יכולים דווקא לגרום להחמרת ההחזקה באזור. האם מישהו חשב פעם על הקרבה בין דיקור-ריקוד?

למעלה