בטן גדולה בערב

נעמה י

New member
בטן גדולה בערב

שלום,
גובה 1.70 משקל 63.
אני אוכלת ארוחות קטנות מפוזרות לאורך היום, לא מפריזה עם פחמימות.א.בוקר סלט עם חצי אבוקדו או גבינה לבנה לפעמים פרוסת לחם. ארוחת צהריים שלי לא גדולה מכילה תמיד ירקות מבושלים וטריים 3 פירות ביום, 3 כוסות נס קפה ללא סוכר. 2 תמרים שיש חשק למתוק.
בבוקר אני קמה עם בטן קטנטונת ובערב היא כבר גדולה מאוד וזה מפריע לי.
עושה פעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע.
מה אני עושה לא נכון?
תודה מראש

אבי519

New member
חיזוק שרירי בטן יפתור לך את הבעיה

יש שני תרגילים פשוטים שאפשר לבצע על השטיח בבית ב5-10 דקות ביום .
תרגיל 1- כפיפות בטן כמו בטירונות, משכיבה לישיבה.
תרגיל 2 - בשכיה על הגב הרמת רגליים החזקה כמה שניות והורדה.

בטן נפוחה בערב יכולה להיות כתוצאה מאכילת יתר של ירקות

הי נעמה
קודם כל זה לגמרי טבעי שהבטן בבוקר יחסית שטוחה ובערב היא יותר נפוחה, והסיבה לכך היא שפשוט אוכלים, ויש את הנפח של המזון עצמו. גם לא לשכוח שבמעיים יש חיידקים טבעיים והם תוססים על חומרי המזון שאנחנו אוכלים ויוצרים גזים. רק זה לא אמור להיות הבדל כל כך גדול כמו שאת מתארת בין הבוקר לערב. והסיבה שזה כן הבדל גדול יכולה לנבוע מייצור עודף של גזים מתהליכי התסיסה של החיידקים ונפח עודף של הקיבה בעקבות אכילת יתר של ירקות. כמובן ירקות זה בריא והכרחי לשלב אותם ברמה היומיומית רק יותר מדי זה יכול להיות בעייתי. ולפי מה שאת מתארת- גם סלט בבוקר וגם ירקות מבושלים וחיים בצהריים ואולי גם בערב, זה יכול להיות יותר מדי. אני מציעה לך לשים את הירקות תחת מודעות לכמויות, ולוודא שהכמויות הן סביב 6 ירקות ליום. שאגב יחידה של ירק היא בסביבות 150 גרם, כלומר מדובר על כמות של כ 900 גרם ליום.
אין ספק שהתופעה לא נעימה אם היא קיצונית ואני מציעה לך לנסות לווסת את כמות הירקות ולבדוק אם יש הבדל

נעמה י

New member
אוריד בכמות...

כשאני אוכלת סלט הוא בדרכ סלט קטנטן...אולי אני מפריזה בירקות המבושלים כמו כרובית/ברוקולי.
&nbsp
אורד בכמות ואראה אם עוזר.
ברור לי שהבטן גדלה שאוכלים אבל אצלי זה קצת מופרז...
&nbsp
תודה

אבי519

New member
בנוסף - אם זה גאזים אז פרוביוטיקה יכולה לעזור

החיידקים שיש לנו במעי מפרקים את האוכל.
חלקם מיצרים גאזים וחלקם מפרקים את האוכל בלי ליצר גאזים.
לפעמים נוצר מצב שיש יותר חיידקים שמיצרים גאזים מאשר כאלה שלא מיצרים גאזים .
הפרוביוטיקה משנה את האיזון של סוגי החיידקים ליותר כאלה שמפרקים נכון יותר את האוכל ולא מיצרים גאזים.
פרוביוטיקה כדאי לקחת בצורת קפסולות לבליעה, מעדני חלב שמכילים פרוביוטקיה פחות יעילים אם בכלל.

למעלה