בטן בצע מוזר

OREAL1111

New member
בטן בצע מוזר

היום הוצאתי את הפיתון מיתכדר וראיתי שיש צבע מוזר בבטן (גחון?) הצבע הוא וורוד די חלש.. וכימעט לכל אורכו! למה יש את הצבע הזה? האם זה מסמל על בעיה ומהווה סיכון לנחש? ניסיתי לצלם אך ללא הצלחה רבה.. בקושי וראים את הגוון של הוורוד בתמונה תודה מראש אוראל

באיזה גודל המתכדר שלך ומה הוא אוכל?

יכול להיות שזה לא קשור ויכול להיות שהנחש שלך הומד להתנשל.

OREAL1111

New member
עם אפשר בבקשה תשובות ענייניות

ובטוחות! הוא אוכל חולדות... ואל הוא אל עומד להשיל.. אולי הוא ליקרת תקופת הנשל אבל זה אל בטוח

Nailicq

New member
התשובה היתה מאד עיניינית

יש צורך בתמונה, בכל אופן מאד אופיני בתקופת תרום התנשלות.

Kavey

New member
גם אצל הפיתון המתכדר שלי

הופיע צבע ורדרד עדין מאוד בגחון...והוא לפני נשל עם אני לא טועה ככה שהטענה הזאת הגיונית ביותר.
אגב שלחת לי גם מסר מהפורום לפאנפיקים נכון?!

רן333

New member
גוון ורדרד של קשקשי הגחון הוא

אחד הסימנים הראשונים שמופיעים אצל פיתונים מתכדרים לקראת הנשל. בשלב שלאחר מכן מופיעה בד"כ התכהות כללית של העור, ואח"כ מגיע "השלב הכחול" שבו העור מאפיר ומשקפי העיניים נראים אפורים-תכלכלים. גוון ורדרד של הגחון מופיע גם במקרים של זיהומים חידקיים, אחרי שהיה ממושכת על מצע לח מדי, חם מדי או מלוכלך. אם הורדרדות אחידה לאורך כל הגחון, סביר להניח שהנחש נמצא לקראת נשל. כדאי לעקוב אחרי הנחש, ולראות מה קורה בימים הקרובים. אם מופיעים שאר הסימנים המעידים על נשל קרוב - אין סיבה לדאגה. כמו כן, בכל מקרה, כדאי לוודא שהמצע בכלוב נקי תמיד, לא לח, לא חם מדי ולא קר מדי. אשמח לשמוע עדכונים, ולדעת האם בסופו של דבר מדובר היה בנשל.

OREAL1111

New member
תודה רבה

לכולם! אני אשמח לעדכן ומקווה שיהייה בסדר! Nailicq לא אמרתי שהתשובה לא היייתה עיניינית..

OREAL1111

New member
ואגב

הטרריום לא מלוכלך... ולפי מה שבקתי ממש לא לח! שוב.. אני יעקוב ויעדכן

OREAL1111

New member
כניראה

שהייתי קצת לחוץ וברוך השם הנחש מראה סימנים ריאושנים לנשל! זה עדיין לא 100 אחוז... אני ימשיך לעדכן :)

למעלה