בטיחות במטבח

ליאת +

New member
בטיחות במטבח

אני אשמח לשמוע מה והאם הילדים שלכן עושים במטבח ומאיזה גיל. אילו כללי בטיחות הנחלתן להם? ואיך הם מסתדרים עם כל הסכנות שבמטבח? מאיזה גיל הפעילו טוסטר? קומקום חשמלי? ובכלל- איך מצד אחד נותנים עצמאות לילד שרוצה לבשל לבד ומצד שני שומרים על בטיחות.

ק א סי

New member
הגדול שלי בן 8 ואני עדין לא נותנת לו

לגעת בשום מכשיר חשמלי. מה שבטוח. אנחנו מבשלים יחד. הוא מערבב, לש וכו'. אני מול הכיריים או מכניסה לתנור.

הבת שלי בת 9, מכשירי חשמל לא נוגעת אבל

חותכת סלט, מכינה חביתה (כשאני ליד בגלל האש)מכינה סנדביץ, מארגנת קערת קורנפלקס עם חלב, עוזרת לי להכין עוגות (אם צריך מכשיר חשמלי - רק אני נוגעת) הבן שלי בן שלוש-עוזר ככל יכולתו לשטוף רעקות פלאסטיק וצלחות פלאסטיק, מחזיק לי את היד כשאני חותכת סלט, מניח דברים בצלחת. איך נותנים עצמאות? מראים לו כמה פעמים מה עושים ואיך ומתחילים מדברים שאינם מצריכים קומקומים ותנורים.

כרגע היא מפחדת מאוד (בת 6)

במיקרוגל היא נוגעת, בטוסטר רק בהשגחה אישית שלי. בכל פעם שאנחנו במטבח ואני מדליקה אש או את התנור - היא בורחת מחוץ למטבח "שאני לא אקבל כוויה". מה יהיה בעתיד? אני ממש לא יודעת והאמת שלא הקדשתי לזה כל כך מחשבה.

פלגיה

New member
לא קבעתי "נהלים"

והיו לנו גם תאונות. הם איתי במטבח מגיל שנתים ושומעים את האזהרות בגדול - מיקרוגל בגיל 6, טוסטר והכנת חביתה בערך מגיל 9 (תלוי בילד, והמחבת נמצאת בצד הפנימי של הכיריים) הכנסה והוצאה לתנור - בגיל מאוחר יותרץ כששואלים אם מותר אני לא שוקלת גיל אלא את היכולת הכללית של הילד מבחינת מוטוריקה ואחריות. התאונות שהיו לנו - אחותי נכוותה בגיל 7 מקומקום חשמלי כי היא עמדה על שרפרף לא יציב. הבת שלי נחתכה ממעבד מזון (ומאז הילדים לא נוגעים בו)

irisgh

New member
אז והיום. גיל ולא גיל.

כשאני חושבת כמה עצמאות הייתה לנו, לעומת לילדי, ההבדל ממש מדהים. אני בגיל 6 עשיתי חביתה לדעתי. לא הייתי חולמת לתת לבן שלי, בן ה 6.9, לעשות משהו כזה. מצד שני, אני בגיל 5 הלכתי לבד למכולת (אז כמעט לא היו כלי רכב ברחובות), חזרתי לבד הבייתה מהגן תוך חציית כעשר רחובות, הדלקתי מדורה עם חברים (ללא נוכחות הורים), ובגיל 12 נשארתי שבועיים עם אחי בבית (כשהורי נסעו לחו"ל). לא יודעת מה יהיה עם ילדי כשיהיו בני 12, אבל היום הם הרבה פחות עצמאיים מאיתנו, כשהיינו ילדים. מצד שני, הסכנות במטבח הן עניין הן של שיקול דעת (לעומת אימפולסיביות) ונסיון (צפיית סכנות), והן של שליטה מוטורית. הגדול שלי עדיין מתקשה בשימוש בסכין. המוטוריקה העדינה שלו על הפנים. הקטן כבר משתמש - השליטה שלו בתנועות יותר טובה, באופן יחסי. בגיל 6.9 - אף אחד מהם לא הפעיל קומקום חשמלי. הם לא מפעילים כלל מכשירים חשמליים במטבח. הם כן 'מארגנים' לעצמם ארוחות בוקר שלא דורשות חימום, ויכולים לקחת כל מה שעולה על דעתם במובן הזה. ילד שרוצה לבשל לבד? איזה כיף לך, ממש מקסים. אבל אני הייתי מבקשת שאת שפיכת המים הרותחים, והבישול על גז ואז, יעשה ביחד איתי.

ליאת +

New member
מעניין גם אני בזמן האחרון

נזכרת בעצמי בכיתה אלף ויש דברם שאני יודעת בוודאות שעשיתי- כמו למשל הליכה לבד לחוג במרחק חצי עיר. אומנם לא הייתה אז תנועה כמו היום אבל בוודאות חצינו כבישים (ואני גם זוכרת כמעט תאונה אחת). לא קשור ישירות לנושא הדיון הזה אבל אני בחהלט מוטרת ממיעוט החופש שיש לילדים שלנו. אני חושבת שללכת לבד ברחוב, או להגיע לבד הביתה זו חוויה חשובה ומעצבת. אם לא בגיל שש אז בגיל שבע, אבל מתישהו חיביים להיות לבד ולהסתדר.

פלגיה

New member
אני נסעתי לגן באוטובוס

מרחק של שלוש תחנות, עם חברים, בלי אף הורה. היום כשהילדה שלי צריכה ללכת לגן או לחברה - אני מלווה אותה, למרות שהמקום קטן, ואין כבישים מסוכנים בדרך.

דבורי

New member
בן ה-8.5

בינתיים יודע להכין פופקורן במיקרוגל וגם מכין כדורי שוקולד לבד (אל תשאלו איך המטבח נראה אחר-כך). אני שוקלת אם ללמד אותו להשתמש בגז להכנת פסטה. בני ה-5 "עוזרים" לי להכין עוגות ולקשט אותן.

למעלה