בטח שואלים את זה כל הזמן אבל...

בטח שואלים את זה כל הזמן אבל...

אני אנסה בכל זאת (זאת אכן הפעם הראשונה שלי בפורום הזה). אתמול נדלקה במוחי נורה, וחשבתי על רעיון מסוג "איך לא חשבו על זה קודם!". הבעיה היא שאין לי שום זיקה לעיצוב המוצר, אני חייל סדיר שסיים רק 12 שנות לימוד... יש לי ניסיון חובבני בעיצוב תלת-מימדי, וידע בתקשורת המונים וקולנוע - אך זה הכל פחות או יותר. לטובת הרעיון אני צריך ליצור קשר עם צוות מעצבי המוצר של אחת מיצרניות הפלאפונים הסלולארים, ולראות איך דואגים לאינטרסים של כולם ויוצאים בסוף עם המוצר המהפכני הזה. (כן זה פלאפון) למישהו מכם יש מושג מאיפה מתחילים? מישהו מכם מעוניין להצתרף ולפעול למען קידום הרעיון? (אין לי הרבה זמן פנוי היות ואני חייל..) אני מצטער אבל מסיבות ברורות אין ביכולתי לשתף את כולם ברעיון (אני יושב על ביצי זהב אתם מבינים?...) כל עזרה תתקבל בברכה.

לכולנו רעיונות מעולים...

אם יש לך משהו ממש טוב,תבדוק קודם שאף אחד לא כתב על זה פטנט או מידגם.אם חא כתבו תכתוב אתה ,תיקח חוזה סודיות מעו"ד ותקבע לך פגישה עם מנכ"ל של אחת החברות הסלולריות,תצתייד בעו"ד או איש עסקים אם יש לך,זה יכול לעזור. מקווה שתהפוך את החלום למציאות, בהצלחה, יפעת שגב

תודה רבה! מה זה מידגם?

הבעיה היא שאין לי שום דבר קונקרטי לחתום עליו פטנט - זה רק רעיון שיוכל להתממש בעזרת אנשים אחרים - שיגנבו אותו אם הוא לא יהיה רשום. זה מילכוד. אפשר לחתום פטנט על רעיון?!

הסכם סודיות

צרפתי לך קובץ,תשנה אותו מעט כך שיתאים לך.אבל בגדול הפורמט שלו טוב. כל מעצב/מתכנן/יזם ו/או גוף כלשהו שאתה מראה לו את הרעיון תדאג שיחתום על הטופס.הרמאים לא מוכנים לחתום.לאנשים ישרים אין בעיה עם זה. בהצלחה, יפעת

המממםםם... סוגיות סוגיות סוגיות...

הבנתי את הרעיון הכללי. נניח שאני מגיע אל נציג "פלא-פון", הוא נענה לחתום על הסכם הסודיות, וצופה במצגת כולה, ואז פונה אלי ואומר: "מה שאתה מציג לי זה רעיון שניתן למימוש, ואנחנו כבר חשבנו עליו, ולקחנו אותו בחשבון, אך החלטנו ללכת בכיוון שיווקי שונה" האם במקרה כזה מותר לו להשתמש ברעיון שלי, "שהוא כבר חשב עליו", ולהפר את כתב הסודיות? חשוב לי להבין את התהליך עד סופו לפני שאני מתחיל להפיח רוח בפרוייקט.

LeonardoDV

New member
למכור רעיון זה בעייתי

אתה צריך מוצר או אב-טיפוס עובד של מוצר ללא העיצוב. ניתן במקרים מסויימים ליצור דמו ממוחשב שכולל שימוש באנימציה והדמיות 3D ולמכור מוצר על הנייר. כמו כן אתה צריך לבוא מוכן לשאלה, כמה זה יעלה לי עם אזמין x יחידות. אם אתה באמת רציני תפנה לייעוץ למשרד מבוסס שעוסק בעיצוב מוצר, רובם לא יגבו ממך כסף על פגישת ייעוץ ראשונה אבל רובם גם יזרקו אותך מכל המדרגות אם תבלבל להם את המוח יותר מידי בעיניין הסודיות, תבין שיש הרבה פונים כמוך למשרדי עיצוב ואתה צריך לגלות סובלנות ולתת בהם אמון כפי, שהם סובלנים כלפיך. בהצלחה

אוקי, מצגת תלת-מימדית זה אפשרי...

לגבי מחיר אני ממש לא יודע מה העלות, להיפך, אני מצפה מהלקוח להגיד לי מה העלות בהסתמך בעובדה שהוא בעל הכלים הדרושים ליצור המוצר... אני חושב שבקשר לעיצוב המוצר אני יכול להסתדר עם זה בעצמי (אני סומך רק על עצמי בכל מה שקשור לעיצוב), אבל אולי אתם מכירים חברות שתומכות ב"רעיונות" תמורת אחוזים מחוזים במידה והם נחתמים? שמעתי שיש כאלה, וזה בהחלט יכול לעזור לי בהתארגנות ובבניית הפרוייקט. תודה על זמנכם! נ.ב. אני מת על הכינוי שלך. ---

LeonardoDV

New member
מה זה עיצוב מוצר?

תראה יכול להיות שאתה מעצב מחונן, אבל עיצוב מוצר זה לא רק Styling מעצב מוצר צריך להכיר תהליכי יצור, מחירים, פילוח קהל יעד מעט עד הרבה הנדסה ועוד הרבה ניסיון, שלך אין, ולכן אני בהחלט ממליץ לך לפנות למשרד שעוסק שנים רבות בעיצוב מוצר, כדי, שתוכל להיעזר בניסיונם, תבין מדובר באנשים שפיתחו כבר מאות מוצרים, ומאוד יכול להיות, שמוצר או שניים מהם דומים לשלך. בקיצור אמר מי שאמר "אין חכם כבעל ניסיון אך פיקח לומד מניסיונם של אחרים..."

../images/Emo45.gifמסכימה איתך לגמרי....

פושע סדרתי,אתה יכול לפנות אלי לטל' 5612029-03 ,לתאם פגישה,אני אנסה לעזור לך,לנתב אותך למקומות הנכונים,בהתאם לרוח המוצר. יפעת שגב

למעלה