בטח קרה לכולכם

funnydog

New member
בטח קרה לכולכם

אתם מחכים במקום שצריך לתת זכות קדימה (בדרך כלל לפני פניה שמאלה). תסריט א: מחכים, מחכים, והתנועה לא נגמרת. אחרי דקה או שתיים מאחורה מצפצפים לכם. בסוף אתם מנסים להשתחל והמורה צועק עליכם: השתגעת? אתה רוצה להרוג אותי? תסריט ב: מחכים, מחכים, והתנועה לא נגמרת. אחרי דקה או שתיים מאחורה מצפצפים לכם. אתם זוכרים שאתמול המורה צעק עליכם וממשיכים לחכות, והתנועה ממשיכה. ואז המורה עושה פוזה של ישן ושואל: אתה רוצה להעביר כאן את כל השיעור? בקיצור, מה עושים?

adi777

New member
אני אנסה עכשיו לעזור לך...

נראה לי תגלוש באיטיות תסתכל כל הזמן במראות ומבטים ותראה נוכחות שאתה בטוח בעצמך ושבסוף תשתלב ואז לאט לאט זה יקרה... צריך אסרטיביות בכביש אבל גם לא להשתלט... שילוב עדין כזה בין שניהם! ככה אני עושה.....

funnydog

New member
נכון אבל -

בנהיגה שאחרי הטסט זה מה שצריך לעשות. אני קצת מסתכל על נהגים אחרים ולומד. אבל בשיעור המורה לא ממש נותן לי להידחף, ובמצבים כאלה פשוט אין ברירה!

be_roo

New member
מה עושים? מפסיקים להתייחס לצופרים

ונוהגים אך ורק על פי שיקולי נהיגה ובטיחות. עצם העובדה שמישהו עומד מאחוריך וצופר (או מבלי לצפור) לא תקבע האם הכביש פנוי או לא. אבל, יש לעיתים מקומות בהם אין הפוגה בזרימת התנועה ובכל זאת, הרי לא תעביר שם יום שלם. מה עושים? זה מה שלומדים בשיעורי נהיגה, איך להתמודד עם מצבים כאלה.

miss_t

New member
עושים החלטה, וממשיכים בה

אם המצב בכביש לא מאפשר את המשך הפעולה שהחלטת לעשות- לעצור לפני שהתחלת או לעשות אותה בצ'יק בכדי לא להפריע לתנועה. גם לי זה קרה, בסוף קולטים מתי אפשרי לפנות ומתי יש צורך לחכות. לא לשים על אלה שמצפצפים לי הם אף פעם לא הפריעו.

funnydog

New member
הקטע זה לא המצפצפים

הקטע זה המורה. כאילו - מה שאני יחליט לא יהיה טוב. זה מצב שברור שאני לא יכול לעבור בלי להידחף, אבל הוא לא מרשה לי להידחף - ומצד שני צועק עלי שאני נרדם.

sattla

New member
אם אתה נרדם אז...

בעקרון אתה צריך להיות במצב היכון תמיד

למעלה