בטח זו הפעם האלף....

• פותח הנושא mf
  • פורסם בתאריך

mf

New member
בטח זו הפעם האלף....

שאתם עונים על שאלה כזו. אני חדש בתחום,ממש ירוק,שהשטח והשבילים(עפר) מסביב לבית מושכים אותו. שתי שאלות: מה ואיך אני צריך לבדוק כאשר אני קונה אופניים? אני מעוניין להשקיע בתור התחלה עד 2000 ש"ח ואשמח לקבל המלצות. תודה מראש על הסבלנות...

רובן Z

New member
אז בפעם האלף- תקרא

תכנס לקישורים בראש הדף תמצא את המאמרים ו... תקרא יש מאמרים לרוכבים מתחילים יש מאמרים על אופניים למתחילים (בדיוק בסכום שציינת) ויש עוד שפע שמאמרים שיתנו לך מושג על מונחים בתחום. אחרי שתקרא, תחקור ותחכים... תחזור לשאול מה שעוד לא ברור. בהצלחה רובן

ועוד קצת...

כיום, ב- 2000 שקל אפשר לקנות אופני הרים "אמיתיים". בסכום הזה שכח מאופני שיכוך מלא (= בולם זעזועים מלפנים ומאחור) ולך רק על אופני זנב קשיח (בולם זעזועים מלפנים). מציע לך לעשות סיבוב בחנויות השונות (יש במאמרים רשימת חנויות - יש שם את כל החנויות המקצועיות) בחר מספר חנויות אליהן יהיה לך הכי קל לחזור ולטפל באופניים מדיי פעם, ועשה סקר שוק. כאשר תתמקד בשניים שלושה אפשרויות נשמח אם תשתף אותנו בהתלבטות. בגדול, רוב האופניים הרמת המחיר הזו דומים, השלדה פחות או יותר באותה רמה, וכך גם החלקים. קח בחשבון שאתה צריך להוציא עוד קצת כסף על קסדה (150-350 שקל), מכנסי רכיבה (150-250 שקל) כפפות (75-100 שקל), ערכת תיקון ופנימית נוספת (50 שקל). מאוחר יותר בטח תצטייד בעוד אביזרים... אל תהסס לשאול שאלות כאן בפורום.. וההמלצה לעבור על המאמרים למתחילים עדיין עומדת... בהצלחה

schwinnie

New member
מה יכול להיות כל כך רע

ב-2200 ש"ח קונים Mesa DS של שווין (לפחות כך הן עלו בשנת 2002). מה כל כך רע באופניים האלה, שכל המבינים (עם או בלי מרכאות) לא מסוגלים להמליץ עליהן כאפשרות של ש"מ ברמת כניסה??????????????? באמת שאני לא מתכוון לעורר כאן שוב ויכוח של "איזה אינטרס יש למי", פשוט יש לי אופניים כאלה ועדיין לא גיליתי את ה-catch.

Rider 9

New member
אין בהם רע

אך קח בחשבון שזה אולי הזוג היחידי שנותן שיכוך מלא במחיר הזה, והם לא נמכרו כאן במשך הרבה זמן או בכמויות, כך שלא כולם מכירים אותם . באופן אישי גם לי היו כאלה בעבר , ומאוד נהניתי מהם. שדרוג הבולם הקדמי הוא הדבר היחידי שצריך לעשות מנת להפוך את האופניים האלה לאופני ש"מ ברמה טובה יותר , ועדיין לשמור על מחיר הגיוני.

eni9ma12

New member
תוספת....

אז כמו שנאמר את הולם הקידמי ב-DS צריך לשדרג כי הוא רך בצורה איומה! זאת פשוט חובה ! ואם את\ה מוכן להשקיע טיפה יותר את\ה יכול לקבל את ה-DSX שהם כבר רמה מעל ה-DS אם אני זוכר נכון אז המעבירים הם דאור ומעצורי דיסק אוויד3

Ricky SB

New member
מה עם Wheeler Freeride F04 ../images/Emo35.gif

ישנו מאמר מבחן לווילר פרירייד F04 במאמרים אשר מסכם ב: "טוב לרוכב: שרוצה אופני שבילים סולידיים במחיר התחלה ואופציה לשדרוג לפרירייד רגוע..." והמחיר סימפטי ביותר עבור ש"מ (2999). מה דעתכם? תודה, ריקי.

schwinnie

New member
הצעות לשידרוג בולם קדמי?

אודה לקבלת הצעות לשידרוג בולם קדמי. הוא באמת "מרגיש" רך מדי. לגבי ה-DSX - זו לא "חבילה" הגיונית עבור רמת כניסה וגם לא לרמה גבוהה יותר, כי מצד אחד יש אותה שילדה של DS שמתאימה לרמת כניסה ולא יותר מזה ומצד שני יש שני מעצורי דיסק שזה overkill לרמת הכניסה. המעבירים והבולמים (מניטו ? מקדימה ו-rst משפר מזה של ה-DS מאחור)המשופרים דווקא הגיוניים.

למעלה