בטח אתם לא זוכרים...

חברה25

New member
בטח אתם לא זוכרים...

לא הייתי פה הרבה זמן...רק רציתי לספר לכם בקצרה את הסיפור שלי: לפני שנתיים וחצי הכרתי בחור מדהים,יצאנו נפרדנו חזרנו ושוב נפרדנו ושוב חזרנו... תמיד היה "על השולחן" הטוראט... היינו יחד שנתיים וההתלבטויות היו קשות מאוד,כמובן שגם מצד המשפחה היו לחצים מאוד גדולים לסיים את הקשר , אבל הסוף שמח!! :) היום אנחנו נשואים 3 חודשים באושר!!והמשפחה למדה לקבל זאת . ולמה אני מספרת לכם את זה?? דבר ראשון כדי להגיד לכם תודה, שכשרציתי לדעת יותר על הטוראט ,וכשהכל היה נראה לי מפחיד,אתם אפילו לא יודעים, אבל עזרתם לי!! ודבר שני כדי לומר שאם יש פה אנשים שנמצאים במצב שבו אני הייתי,שכביכול בחורה בלי בעיה בוחרת בחור עם טוראט (כמובן שאני מתכוונת מבחינת איך שאחרים ראו זאת) אני מאוד אשמח לעזור ולייעץ!!! אז תודה ואני אשמח לדבר עם מי שנמצא במצב כזה גם

שביק

New member
חברה, ברוכה השבה, ואני זוכרת גם

זוכרת. מאושרת אני שהסוף טוב ויהיה גם עוד יותר טוב. שמחה אני שלא שכחת לספר לנו, ולשמח אותנו בבשורות טובות. אלו הדברים שעושים לנו טוב. מאחלת לכם המשך חיים מאושרים. משביק

../images/Emo49.gifסיבה למסיבה../images/Emo149.gif../images/Emo65.gif

קודם כל - בית חדש בישראל, זו סיבה מספיק טובה לשמחה ולששון...
הרבה תודות על נכונותך לעזור, לתמוך ולסייע
מברכת אותך על בחירתך ומאחלת לכם זוגיות נפלאה - שיתוף, כבוד, אמון, שמחה ואהבה

../images/Emo41.gifבטח זוכרים... ../images/Emo79.gif

קודם כל ברוכה השבה... חוצמזה המון מזל טוב ! מאחלת לכם שיהיו לכם ילדים חמודים,
ושתזכו להזדקן יחד וליהנות מהנינים שלכם !
חוצמזה, את מוזמנת לפורום החברתי שלנו (קישור בצד שמאל של הדף).

חוה12

New member
גם אני התחתנתי עם בחור עם טוראט

לא ידעתי על זה כלום אז, לא הייתי מוטרדת ולא חקרתי על זה. גם הוא לא ממש היה עסוק בטוראט שלו ולא למד את הנושא מכיוונים רבים מידי. אולי הוא קצת הדחיק. היו לו אז טיקים ווקאלים ומוטורים אבל עדינים יחסית והוא התמקד בלהסתדר בחיים. אני חושבת שהוא לא רצה לדעת שיש בזה משהו תורשתי. מכל מקום אנחנו נשואים 10 שנים, הטיקים שלו פחתו מאוד ועכשיו יש מוטורים בלבד. לפני כמה חודשים הבת שלנו אובחנה כסובולת מ ocd. אני לא אומרת את זה כדי לדכא או להדאיג אלה רק לספר עובדות. אני לא "מאשימה" אותו ב ocd של הבת. ברור לי שמליון סיבות פסיכולוגיות גם תרמו את תרומתן להתפרצות ה ocd. אנחנו מתמודדים ביחד עם הקשיים של הבת ומטפלים בה (ובשאר ילדינו) כמיטב יכולתינו. אני לא מצטערת לשבריר שניה על הבחירה להתחתן איתו. אם היו מחזירים אותי 10 שנים אחורה עם הידיעה שמישהו מילדנו יסבול מתופעת לוואי של טוראט או מטוראט עדיין הייתי מתחתנת איתו. הוא האיש הנכון בשבילי. כאילו משמים הוא יועד לי. מזל טוב לך ויום מצויין לכולם. חוה.

חבר עם טוראט

חבר שלי (בן 27) סובל מטיקים בראש. בעבר הטיקים היום באזורים אחרים בגוף ולכן הוא חושד שמדובר בטוראט למרות שמעולם לא עבר איבחון לכך וגם מעולם לא סבל מטיקים ווקאלים. האם נשמע לכם כמו טוראט? התופעה אצלו כמעט לא מורגשת ולא מטרידה אותי אבל אני מאד מוטרדת מהתורשתיות של התופעה. מה הסיכוי שילדנו גם יסבלו מטיקים ומה הסיכוי שהתופעה אפילו תופיע בצורה חמורה יותר אצל ילדנו? חשוב לציין שבמשפחתו אין מקרה נוסף של טיקים רק מקרים קלים של OCD. תודה רבה לכם. המוטרדת...

חוה12

New member
בריאות והצלחה.

אני חושבת שיתכן ואדם יסבול מטוראט קל ולא יאבחן זאת מעולם. כשזה קל אז זה לא מטריד. אני לא מוסמכת לעיניין אבל נראה לי שאם הטיקים מלווים אותו תקופות ארוכות מחייו אז אולי זה באמת טוראט למרות שאין טיקים קוליים. ולפעמים יש טיקים קוליים שאנחנו לא מזהים אותם כטיקים אמו למשל שיעול כרוני. זה יכול להיות טיקים של מיתרי הקול. אפשר שאם יש לו טוראט אז מישהו מילדכם יירש את זה. אפשר שזה יהיה קל ואפשר שזה יהיה מורכב יותר ואפשר גם לרשת משהו מתופעות הלוואי של הטוראט (כמו ocd אגב) אבל בחיים יכולים לקרות כל כך הרבה דברים שונים ומשונים עם או בלי קשר לתורשה שזה ממש מיותר להתעמק בנושא. ואולי מישהו יירש משהו שאת לא מודעת אליו בכלל מאיפשהו מהצד שלך... אני רואה מסביבי משפחות שמתמודדות עם מגוון של קשיים אצל ילדים, חלק תורשה, חלק נובע מבעיות בהריון, חלק יעבור, חלק ילווה את האדם (הילד) במשך כל חייו, ולפעמים נופלים עלינו דברים שאנחנו ממש לא מתכננים ואין לנו שום דרך להתגונן מפניהם או להתכונן אליהם. אני אומרת שחבל על האנרגיה לשקוע בדאגות. אם זה האיש שלך, אם אותו את אוהבת, תקימי איתו משפחה ויחד תתמודדו עם כל מה שהחיים יזמנו לכם. בריאות והצלחה. חוה.

הלנה

New member
בודאי שזוכרים

אני שמחה לשמוע... ומאחלת לכם הרבה שנים מאושרות ביחד.

למעלה