בטחון עצמי

• פותח הנושא sha1
  • פורסם בתאריך
המצאת עכשיו משהו

יש שיטה טיפולית (אני לא אוהב את ההגדרה הזו, אבל ניחא), שנקראת ייעוץ הדדי. אני חושב שכרגע המצאת מהבטן את השיטה הזו מחדש. העקרון של לשבת עם מישהו, אחד על אחד, ובצורה שמערבת את המושכל (זיהוי רגשות אצל בן הזוג לשיחה, ופיתוח הנושא עד פורקן רגשות) עם הרגשי (לדעת לתת את מלוא האמפטיה, תשומת הלב והאהבה), להגיע לפתיחות וחוויה מדהימה ליועץ ולנועץ (התפקידים מתחלפים כל פעם) - העקרון והשיטה יתאימו לך מאד. ו... את מספיק חכמה ורגישה כדי לפתח את מה שטוב לך. אשמח לספר עוד, אם תרצי. באהבה, איש. אחד.

דרייה

New member
לך,איש מידות ברכה..

איזו התרגשות בתוכי על הגילוי של זה הפורום...יופאל המלאך,ועכשיו אתה...כמה מדהים ונפלא לראות את אלו המילים החמות,העוטפות ברכות את אלו הקוראים ומקבלי התשובות. איש מידות חיוך העלת על ליבי... אור לך .

עטיפה של חום

דרייה יקירה... מיליונים תודות. מה אגיד... עטפת אותי בצמר גפן של חום. כיף. ענק. חיבור של נתינה דרייה. איש. אחד.

sha1

New member
ישנם הורים, ישנם הורים..

שלא מסוגלים לחזור לעבר ולנסות לישב את הטעויות שלהם, נמאס! מהבכור עד הקטן ביותר?!, לא, תעזבי, עכשיו את, נו באמת. (לפחות בקטע הזה היא לא בסדר).

עוגה עוגה עוגה

היו לך פעם הורים שאמרו לך... חמודה... את צודקת... טעה טעות טעינו? אם כן.... תגידי איפה משיגים הורים כאלו. הכרתי מישהי, שבגיל 21 ההורים לקחו אותה ואמרו לה - ילדה... היינו הורים רעים. (האבא קצת שתה והיה עסוק עם חברים, האמא הסתובבה לה... בקיצ - הורים לתפארת) - קחי כסף, לכי לטיפול. בקשר להודעה הקודמת שלך----- כמה דברים... אנחנו נוטים, כשמתבגרים, להקל ראש בתופעה של ילדים שהם לא מקובלים. ואני רואה - בהרבה קבוצות של אנשים שאני במגע איתם - שזו מכה רצינית. עצב שלוקחים אותו הרבה שנים. וצריך לדעת למה הוא התחיל ואיך סוגרים אותו. וזה מעגל אחד בחיים, שאם לא סוגרים אותו (עם כל הכאב), הוא מתחיל להוות רעש לנפש. רעש לבן כזה, שאנחנו לא יודעים בדיוק להתמקד עליו. הוא יפריע לנו לפעמים בצורה של חוסר ריכוז (קשה לעשות מדיטציה... לימודים... מוכר?) ובצורות נוספות.... צריך להתחבר לכאב הזה. עצה אחת שאוכל לתת לך בקטע של מדיטציה וקושי להכנס למצב מדיטטיבי. תנסי ללכת לטיפול שיאצו. או טווינה. או מסג` תאילנדי. כל סוג של ``טיפול`` במגע (תסתכלי על זה כטיפול חווייתי). אחרי טיפול כזה, כשהרעש בראש קצת יפחת... זה מצב קרוב מאד למדיטציה. והבן דוד הרחוק שלו, הדמיון המודרך... אשמח לספר גם על זה. דיברת על גיל 3 והמעון. אולי... אולי שמה המקום להתחיל. עם הכעס (?) על ההורים ש``זנחו`` אותך? עם הפחד של הסביבה החדשה... ואת כל כך קטנה ולא מוגנת... מפחדת... אולי. עצה קטנה אם תרשי לי? תכנסי לזה עם הרגש. לא רק עם ההבנה השכלתנית. ואם קשה לך לבד, תמצאי חבר או חברה שיתנו את האמפטיה. גם אנחנו פה. את יודעת למה אני חושב שאת מקסימה וחכמה? - כי את מוכנה להכנס לגוב האריות הזה שקוראים לו הנפש בלי פחד. נלך. יד ביד. עם הרבה אהבה. איש אחד.

sha1

New member
לגעת במהויות....

אולי טצ` של אישה יעזור גם כן. תוכלי לנסות?

פנייתך החמיאה לי מאוד...

שירה יקרה, אני עוקבת אחר הדיאלוג המרגש שלך עם איש מידות וחושבת לי: הלוואי שהייתי מתחברת ככה לעצמי בגילך... יכולה להתוודות בפנייך.. שגם קציר הצלחות כפי שהן נחשבות בתרבות שלנו... יוקרה מקצועית, הערכת עמיתים... לא הצליחו לחדור את מעטה חוסר הבטחון וחוסר ההערכה העצמית שדבק בי... חוסר הביטחון הבסיסי שבי... דרש שוב ושוב את הצורך שלי להוכיח לעצמי שאני שווה, להצטיין... וכל ההצלחות שקצרתי נזרקו לאחור... כל המחמאות, כל מכתבי ההערכה שקבלתי - היו לי תמיד כשוקולד לרעב: מזון שנספג מהר ולא משביע... מהר מאוד את מוצאת את עצמך רעבה לזה שוב... עד שיום אחד.. כשסיבה מסויימת הובילה לעקור מקום מגורים - וחיפשתי עבודה ב``דחילו ורחימו``... - שלחתי קורות חיים ו... פתאום... הוצעו לי משרות אטרקטיביות שלא היו מביישות אף אחד בתחום שממני אני באה, פתאום ``נלחמו עלי``... רק אז ``נפל לי האסימון`` שאני בכל זאת שווה משהו... טוב, אז לפחות את הגשר הזה עברתי... ואז פתאום הגבתי באופן דיי חמור לכשעצמו: הפסקתי להיות טובה כל כך... זה שעדיין מגיעות המחמאות - רק אלוהים יודע למה.. אני כבר בהחלט לא משקיעה בעבודה את כולי מקודם.. יתרה מכך.. המחמאות לה כבר לא מעניינות אותי.. אבל.. בתחום הנפשי... שם אני עדיין חלשה... שם הבטחון העצמי שלי ``על הקרשים``... הגם שכנערה הייתי תמיד ``מחוזרת``... (וכנראה שגם זה לא חדר כלל...) הגם שנראית לא רע... דבר לא עזר... וזה ממש מתעתע בי. חוסר הבטחון הזה... הוא כנראה טמון אי שם עמוק מאוד. אז איך, איך תגידי לי, אוכל להוסיף את הטאצ` הנשי??? אני עוברת מסע בעצמי... לנסות לגעת במהויות של עצמי... וכל מה שכותבת - לא פחות משכותבת לפורום - אם לא יותר... כותבת בעיקר בשביל עצמי... להוציא את עצמי לאור... ללמוד להכיר בערך של עצמי ולהגיע אל האיזון המבורך, שכל כך חסר לי.... אז אני צופה מהצד בתהליכים שעוברים כאן - וכשמבליח בי הדחף.. גם מגיבה... ו.. שולחת לך אהבה רבה! נ.ב. מוכרחה לציין שהפורום הזה לאחרונה הפך למקום שנעים נעים לבקר בו...

sha1

New member
לגעת במהויות... :cool:

פשוט פתחתי לי שוב את המחשב וחיפשתי עוד קצת תגובות, עוד משהו שימשוך אותי להוציא את מה שיש בתוכי, למצוא עוד משהו. ופתאום ראיתי, פשוט ראיתי אותך שם מבצבצת לי מבין התגובות ואני מוכרחה להגיד לך, צבטת את ליבי, לטובה, תודה. העלית בי מן חיוך שאני לא יודעת מה המשמעויות שבו. אך נפלא לי, לשמוע עוד תגובה, וכן נתת לי רעיון בקשר להצעות עבודה, יכול להיות שגם זה יוביל למשהו, בהערכתי העצמית וכל אחד הוא טיפוס אחר, אני מאוד מקווה שאתייחס בהתאם למרבית ההצעות שאקבל. תראי אולי גם בתחום הרומנטי אבורך אם יהיו יותר מחזרים, מה שלא נראה מכל המסע שלי שכל כך ``הולך`` לי, כי אני לא כל כך חשופה לחברה, או יותר נכון בולטת בשטח. אני רוצה לשמוע ממך, תגיבי כשתראי צורך, או סתם אם מתחשק לך. ותודה על האהבה הגדולה שאני באמת זקוקה להרגיש אותה.

גם את צבטת את לבי...

ואת רואה... מתבוננת במה שהולך כאן וחושבת לי - אני כבר ניתחתי את ילדותי אבל לי הידע לא עזר... לעומת זאת - ההתעסקות הזו עם נגיעה במהויות אולי קצת משחרר אותי מזה.. וכל הזמן מתקרבת ליעד - לבנות הערכה עצמית.. אבל זה מרגיש לי כמו אותו קו מעוקל - ששואף לגעת בקו מקביל לו ולא נוגע לעולם.. כל הזמן מתקרב - ולא נוגע... ושואבת מתגובות נהדרות כאן קצת בטחון, קצת הערכה עצמית.. הבעייה היא שהואקום כל כך גדול... החסר כל כך עמוק...

spidush

New member
לגעת במהויות שלום

אני בערך יום בפורום ואני נפעמת מהפתיחות והעומק שמתגלים פה. קל לי להתחבר לתשובתך לשירה כי בסופו של דבר רוב רובינו מרגישים שהם בעצם לא מספיק שווים וכי לא מגיע להם. עצה לי אליך נסי מנטרה שעובדת עלי מאד ועל עוד רבים שאני מכירה - במהלך היום מתי שנוח לך ואת לבד פשוט תחזרי על המנטרה ``אני שווה ומגיע לי...`` תחזרי על זה עם הדגשה ותתפלאי זה עובד התחושה הפנימית שלך משתפרת, כי כפי שהבנת ממה שסיפרת (ואני מקווה שאכן הבנת) חיפשת כמו כולנו את החיזוקים בחוץ, וכשהם הגיעו זה לא הספיק כי - הכי חשוב הוא לקבל את החיזוקים מפנים. להבין כי אנו שווים ולא לתת לשכל ולאגו לתעתע בנו. הרבה חום ואהבה ממי שמבינה לליבך ונמצאת כבר בדרך אחרת :)

על כל אלו

אחת לשירה - מה שקורן אצלך כאן בפורום- יקרין החוצה עוד מעט. מבטיח. תאמיני לסאחבק! אחת ללגעת במהויות - כולנו שמה איתך. תמיד. בעליות ובמורדות. גם אם נכחיש, כולנו מרגישים כמוך. ואותך. וכל כך טוב ומזין לנפש לקרוא את ההודעות שלך !

איש יקר, תודה... :cool:

איש יקר, תרשה לי... זה נכון מה שאמרת לשירה כאן... זה כבר קורה אצלי... ההתחברות הזו להעזה... ההעזה בוירטואלי - אכן משליכה על החיים... ו.. תודה על הכל... :)

sha1

New member
שאלה לי.....

האם החזרה על אותו המשפט זהו כאילו כעין שטיפת מח? גם אני ניסיתי את זה על דברים שטותיים או על דברים עקרוניים וחשובים לפעמים זה עזר ולפעמים זה אפילו לא חדר את הנפש, המח לא קלט שום מסר.

מדהים

לגעת.... זה היה שוס. להרגיש את עצמי בתוך מה שכתבת. איך הם שרו בשיר ההוא משנות השבעים? ``זה לא עובר, זה לא עובר`` (חדווה ושלומיק אולי?) כשאת - שירה - שמן הסתם קוראת את ההודעה הזו - כתבת על אחייך - זה המנהל וזה מהנדס המחשבים לעתיד כמודל - חייכתי לעצמי. זה לא זה. הייתי שמח לכתוב שהייתי שמה. אבל אני עדיין כאן. וכמו שאת - לגעת במהויות כתבת - לא יעזור בית דין. את האהבה, ההערכה והחיבוק - אם לא נחפור בעצמנו ונתחבר להההההההכל, נחפש לעד. אם בעבודה, ואם בבית, ואם בחברה. נדונונו לחיפוש אהבה. למה? לא... לא שחס וחלילה אנחנו באים מבתים שלא אהבו אותנו. אולי ביקורת שספגנו? אולי הרגשנו שמכוונים לנו את החיים יותר מדי, ואנחנו רק צריכים לשבת במושב ליד הנהג יפה, ואז ינהגו בשבילנו וגם נקבל צ`אפחות על הכתף? הרבה אוליים. כל אחד עם האולי שלו, שמוביל להרגשה האחת. שאנחנו מוצאים לה שותפים פה. באהבה. איש. אחד. כמו שניים סינים עם כינור גדול.

כן כן.. זה לא עובר.. אבל משתפר..

עוררת אצלי מחשבות... אכן, באתי מבית שנתן אהבה ובשפע... אז זה לא זה?!... וגם - ניסו לכוון לי את החיים... אבל... האין כל הורה ``נורמאלי``... עושה זאת?!... :) אז מה? כל הילדים הופכים, בגלל זה לחסרי בטחון?! יותר מכל - עורר אותי המשפט אודות הבקורת: וברשותכם, אגולל את המחשבות שחלפו בראשי אודות הבית שלי... אמנם לא ספגתי בקורת... להיפך: הורי התפעלו מיצירותיי.. התפעלו מהישגיי... התפעלו מיופיי... אבל... אתה יודע מה?! לא צריך לספוג ביקורת כדי שיתקבל אפקט כזה... מספיק שההורים מביעים עמדה נחרצת ביקורתית על מעלליו של מישהו אחר - וזה חודר... מספיק שהם נוקטים עמדה... ואז כילדים, אנחנו שומעים את מילותיהם של ההורים כאילו דיברה איזושהי סמכות אלוהית כל יכולה... וזה נספג... במיוחד אם ההורים שלנו הם כאלו ש``יודעים`` בדיוק... מה נכון ומה לא... ``יודעים`` לא רק בשבילנו... אלא בשביל כל מי שזז בסביבה...... במיוחד כשהם, בתנועת יד מבטלת דוחים בשאט נפש כל מיני רעיונות - שאתה, יום אחד, מוצא את עצמך דוקא בצד ההוא הבזוי.... או שהם דוחים את דיעותיהם של אנשים אחרים שבהם מצאת משהו... או את חבריך.. או את אהוביך... והאפקט עשוי להתקבל.. גם אם אינם מבטלים דווקא את דעותיך שלך - אם כי אז זה יוצר חוסר בטחון באופן חזק יותר... בכל אופן, כשההורים ``דעתניים`` כאלו.. קשה לילד להתפתח כחושב עצמאי - עם לגיטימציה לחשיבה שונה משל ההורים... ואז.. צריך ללכת בתלם שהם התוו... לא לסטות.. ילד כזה כבר יודע מה תהייה מנת חלקו אם רק יחשוב אחרת מהם.. ילד כזה כבר יודע מה הם חושבים על זה... ואיזה בוז הם חשים כלפי מי שעושה/ חושב אחרת... ועוד חושבת על זה .. ומגלגלת בתוכי את המחשבות... זכור לי, למשל, שהורי התייחסו בבוז לאנשים, שפרגנו לעצמם חיי חברה ובילויים כאשר הם היו הורים והקימו משפחה... אלו הורים לא טובים... אז איזה מן בן אדם אני... אם אני מעיזה לרצות לבלות כשהילדים בבית... (...מה גם שבעלי גם חושב ככה...:), כמו אמי...) זכור לי עוד שאמי, ז``ל, חינכה אותי לא להאמין לאף אחד.. לשמור סודות מזרים - לא לספר מה שקורה בבית... כי אין אדם שאפשר לבטוח בו... ואיך יכולתי לטפח חברויות... תמיד חששתי... אז אף פעם לא למדתי את המידה הנכונה.. הקשר שלי היו תמיד מוגזמים בחשיפה: או יותר מידי או פחות מידיי.... תמיד הקונפליקט הזה... ``לאן שלא אוהבים אותך - אל תלכי אף פעם; לאן שאוהבים אותך, תלכי מעט..`` וגם דאגנות היתר המגוננת שלה לא הטיבה עימי... חשוב לאכול בבקר לפני הגן... אז תמיד אחרתי... וכבר הייתי בעמדת נחיתות... זוכרת במיוחד את הנעליים האורטופדיות... שלא יהיה לילדה פלטפוס... וכל ילדי הגן שמו לצחוק וללעג את יוצאת הדופן... במיוחד לאור העובדה שציוריה היפים של אותה ילדה (שהייתה אני) זכו לשבחים רבים מהצוות - ``ידי זהב`` הן קראו לי... מה שעורר כנראה, את קנאתם, ויצר בהם את תגובת ההתגוננות של ``להקטין אותה`` כדי להרגיש שהם ה``שווים``.... וגם... מורה בכיתה א` שתגובתה הרעה לפרפקציוניסטיות שלי עשתה את שלה... ``בלבוסטה`` היא כינתה אותי - ספק בלעג ספק בחיוך, וזה בהחלט הספיק לילדים לרוץ אחרי בהפסקה, לצחוק ולהפנות אצבע לועגת: ``ב - ל - בו - ס - טה`` והקריאה מהדהדת באוזני עד היום... ועוד כהנה וכהנה... פתאום, בזכות הודעתך, אני מגיעה לכל מיני תובנות, מניין זה צמח... ובודאי יש עוד... ואוו.. כמה כתבתי... ואיזה תהליך העברת אותי, איש מידות...

sha1

New member
כל הכבוד!!

לא תאמיני כמה דברים כתבת כאילו לרגע חשבתי שיש לי אחות שהיתה וחיה בבית שלי עם אותם ההורים (ההורים שלך ושלי), הרבה הרבה ממה שכתבת אני פשוט מזדהה איתו, לא להאמין לאיש, לא להיות פתי מאמין לכל אחד, איפה שאוהבים אותך לכי לאט וכך אני עושה עד היום ואיפה שלא אוהבים לא להיות. פשוט נכון. לרגע חשבתי שיש לי אחות. יישרי כח. אחותי.

תודה, חמודה..

ואת יודעת מה?!... ``משבר`` גיל הארבעים ;-) מטיב עם העניין הזה... עכשיו אני מעיזה יותר... פורצת החוצה מתוך עצמי... :) אם כי עדיין... עדיין לא כמו שהייתי רוצה... אבל הרבה יותר ממה שחלמתי אי פעם...

למעלה