בטחון עצמי

בטחון עצמי

הי לכם.
אני בת 38. לכאורה מוצלחת בכל תחום. מהצד נראית שופעת בטחון עצמי. מבפנים- רגישה מאוווד וחסרת בטחון עצמי. אני חושבת שחוסר הביטחון הזה מקשה עלי את החיים וגורם לי לחוות סיטואציות שונות באופן לא נכון. אני מאמינה ששינוי בתפיסה שלי את עצמי יעשה לי טוב.עצה??

קרןשמש10

New member
ביטחון

היי מאיה,
קודם כל זה יפה שאת נמצאת במקום שמרגיש שרוצה שינוי. זו נקודת פתיחה מצויינת שיכולה להוביל אותך להתפתחות אישית, וגם לשינוי תפיסות ואמונות לגבי עצמך. בטחון עצמי נובע מהרבה מרכיבים, והמשמעות היא שדרך היכרות מעמיקה יותר עם עצמך ועם מה שמנהל אותך, זיהוי דפוסים וחסמים, פחדים וכו', הביטחון והערך העצמי שלך יעלו. את במקום שמזהה ששינוי יעשו לו טוב, וזה מקום מעולה שמשמעותו שמשהו בך כנראה מסכים לכך שהצורה שבה את מתנהלת היום מקשה עליך. אפשר בתהליך אימון ממקום של מודעות עצמית להגיע לנקודות שבהן מזהים את ה"למה", ואז ה"איך" משתנה.
ואגב, כתבת שהמקום הזה "גורם לך לחוות סיטואציות שונות באופן לא נכון", ואני רוצה רק להגיד שאין נכון או לא נכון. את פועלת כרגע בצורה הכי טובה שאת יכולה ויודעת, ממליצה להביא פחות שיפוטיות כלפי עצמך ולשמוח על המקום הנפלא שאת נמצאת בו עכשיו, לבחור בלהיות במקום שהוא נכון יותר עבורך, ולפעול בכיוון.
במידה ותרצי להתעמק בזה יותר, מזמינה אותך לפנות אליי במידה ויתאים לך.

בהצלחה!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי

מאיה יקרה,
קשה מאוד לתת עצה לנושא עדין כמו בטחון עצמי - שכולל תחתיו נושאים כמו ערך עצמי וחרדות באופנים שונים אצל אנשים שונים.
באימון אנחנו פורמים את הדברים - מה גורם לך לתפוס את עצמך באופן זה? מה יאפשר את שינוי התפיסה? מה מונע ממך את השינוי?
אני פחות מאמינה בתרגילים וטיפים ויותר בעבודה אישית לעומק הענין. אם הנושא מספיק שווה לך להתאמץ עבורו, הייתי מציעה לבדוק את האפשרויות בתחום האימון או הטיפול.

ladybug4NLP

Active member
אז זהו - שבטחון עצמי וערך עצמי זה לא אותו דבר

וכדאי לרדת לשורש העניין.
יש אנשים שיש להם בטחון עצמי בדבר מסויים אבל הם חברי בטחון בדברים אחרים.
יש הרבה אנשים שכביכול יש להם (כלפי חוץ) בטחון עצמי לעשות ולומר דברים מסויימים אבל בפנים יש חרדות וסערה גדולה וחוסר אמונה גדולה ביכולות העצמיות, למרות הצלחות בחיים
ויש כאלה שהינם בעלי יכולת רבה ומאמינים בעצמם אבל בגלל חוויות לא נכונות שעברו נוצרו פחדים שאינם מאפשרים להוציא לפעל את היכולות האלו.

בהחלט ניתן לבדוק מה גורם למה , לגלות את המשאבים שיש בכל אדם, לחזק אותם ולהביא את האדם למצב המיטבי
שבת שלום

צמצום הפער

מאיה שלום,

עקרון הסבל הפנימי שעליו את מדברת נחקר ונבדק כבר במשך מאות שנים וזכה להתייחסות בלא מעט זרמים בעיקר בבודהיזם. ככל שיש פער בין מה שאנחנו מרגישים לבין איך שאנחנו מתנהגים כלפי חוץ הסבל גדול יותר. זאת אומרת שכלפי חוץ אנחנו נראים בעלי ביטחון גבוה ומבפנים אנחנו מרגישים חסרי ביטחון וזה אומר שיש פער בין הפנים לחוץ וזה מוביל לסבל.
הפתרון לכל הוא קודם כל מודעות. עצם זה שאת מודעת לפערים בין הפנים לחוץ את כבר מתחילה לגשר פערים וככל שהפער מצטמצם כך גם הסבל מצטמצם ולבסוף נעלם. המטרה היא להגיע למצב שבו איך שאת תופסת את עצמך ומרגישה כלפי פנים כך גם זה יראה כלפי חוץ. ולכן, ברגע שיש מודעות למצב הזה מגיעים גם הפתרונות לאיך לצמצם את הפער (עפ"י הקואצ'ינג התשובות נמצאות בתוכנו). אם זה דרך שיחות עם פסיכולוגים, דרך אימון אישי או דבר עבודה עצמית עם עצמנו הפער מתחיל להצטמצם מהרגע שאנו מודעים אליו ולבסוף אף נעלם.
שיהיה בהצלחה!

בטחון עצמי - אמצעי ומטרה

הי מאיה,
השאלה מהי הצלחה כמוה כשאלה מהו אושר- התשובה היא אישית ודווקא סטיה מתשובות העדר המקובלות הרבה פעמים מאפשרת לנו חיבור פנימי אמיתי אל עצמנו.
מעניין שאת מציגה את עצמך כלכאורה מוצלחת... האם את מוצלחת בעיני אחרים ? (מי?) האם בעינייך? מהי הצלחה עבורך?
הייתי מתחילה במענה על שאלות הבסיס הללו...

ודרך אגב לגבי המענה לשאלת האושר, אני אוהבת את התשובה של גרטשן רובין, מחברת הספר "פרוייקט האושר" -
"האושר הוא ברובו שאלה של תפיסה, של היכולת להיות אסירת תודה על מה שיש לי, להעריך אנשים סביבי, להכיר ביכולות שלי, לוותר לעצמי על מה שאני לא מסוגלת לעשות"
תחשבי איך את מקבילה את זה להצלחה - כי גם היא שאלה של תפיסה...
פאולה

למעלה