בטחון עצמי וקנאה

fox28

New member
בטחון עצמי וקנאה

אחת מהבעיות שלי היא שאני נמצאת במקום עבודה שלא טוב לי בו, גם המשכורת, גם צוות העובדים, גם הקהל- הכל חרה וכתוצאה ממצבי העגום אני לעתים קרובות (יותר מדי) מכנה את עמי ...... (כאן בה המקצוע שלי) עלובה מאוד קשה לי להסתכל על אנשים שמצבם הכלכלי הרבה יותר טוב משלי. לאח שלי יש הנחה כי הוא אחי (למרות שגם בו קינאתי בילדותו) אבל לחברתו (בקרוב מאוד אשתו) אין את ההנחה הזו- ואחת הסיבות ליחס הקריר מאוד שלי כלפיה נבע ממצבה הכלכלי המצויין ומכך שהיא מצליחה בכל תחומי החיים- ואני ממש לא.אני מנסה לפתוח דף חדש ביחסי איתה-( לשמור על קורקטיות בלבד- אבל גם זה דורש ממני שינוי עצום בהתנהגותי, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת)אבל מרגישה שהעין הכלכלי מפריע לי לתקשר איתה מה לעשות כדי להתגבר על תחושת הקנאה הזו? שבת שלום מיכל

קינגית7

New member
אין לי תשובה ברורה

אני חושבת שזה תהליך. ראשית, את לוקחת את עצמך בידיים וזה ראוי להערכה ומתחילה בדרך חיים אחרת, לפחות, מול גיסתך לעתיד. שנית, יש הרבה שטוענים שאנשים שאינם מרוצים מחייהם שלהם - מתקשים גם בדברים אחרים. אולי אולי אולי, את רוצה לעשות שינוי בחייך? אולי אם תהיי שמחה בחלקך, לא ימנעו ממך התחושות שלך, קשר טוב עם אנשים שגם שמחים בחלקם? אני לא יודעת בת כמה את ובמה את עוסקת, אבל האם את זוכרת תקופה בקריירה שלך או בחיים שלך שבה לא הרגשת כך? אם כן, מה היה המרכיב שהתקיים אצלך אז והיום חסר? ודבר אחרון, אם את מחפשת מוצא, כמו שאני קוראת את ההודעה שלך, אולי את צריכה להעלות את הנושא בטיפול פסיכולוגי. ניכר ממה שאת כותבת שאת רוצה להיות מאושרת, להסיר מעליך את כובדן של רגשות הקנאה והכעס, תחשבי את, מה ינטרל רגשות שליליים כאלה ויהפוך א ו ת ך לשמחה יותר. אני חושבת שכיון שאת רוצה, אין זו אגדה.

אשבל1

New member
היי פוקסית

ייתכן ואת יוצרת מצב של ריחוק ממנה בגלל כל מה שתארת ודווקא היא עלולה לתפוס זאת כהתנשאות, הרי היא איננה מודעת לכל המתחולל בראשך, אני תמיד טוענת שלאדם אסור להיות במקום שבו רע לו, זאת לא פעם ראשונה שאת מתלוננת על מקום העבודה שלך, על השכר... לדעתי את חייבת לעשות מעשה, תתחילי לשלוח קורות חיים, תצאי לראיונות עבודה, תגיעי חייכנית עם ביטחון עצמי ותנסי לשפר את חייך, אף אחד לא יעשה זאת עבורך, אלא אם כן יש לך אפשרות במסגרת מקום העבודה הנוכחי להתקדם.. ואת יכולה לעשות זאת גם בזמן שאת עובדת, אני חושבת שאם תשקיעי מעט בעצמך, ותאמיני בעצמך שגם את יכולה, ויש לך עתיד זה בטוח! יהיה קל יותר להתמודד עם עניין הקינאה. מאחלת לך, הרבה אומץ והרבה אמונה בעצמך...!!!

fox28

New member
תודה על תגובותיכן

אני מאוד מקווה למצוא עבודה חדשה בקרוב- אני יודעת שאני צריכה להאמין בעצמי ואני עובדת על זה עם עצמי בדיאולוגים פנימיים. אם מצבי הכלכלי ישתפר אני פחות ארחם על עצמי ויהיה לי יותר קל לא לעשות השוואות לאנשים שמצבם טוב משלי. כ"כ קל להגיד וכ"כ קשה לבצע הלוואי שאצליח בכך מיכל

אשבל1

New member
את צודקת שקל להגיד וקשה לבצע

אבל מה שחשוב זה שזה אפשרי!!

למעלה