בטחון עצמי וכלכלי

missozzy

New member
בטחון עצמי וכלכלי

שלום לכולם , אני אוטוטו בת 23 והדבר שאני הכי רוצה בעולם כרגע (בלי להגזים) זה לצאת מהבית.
אני רוצה להשכיר דירה לבד (!), ומתישהוא בהמשך הדרך גם להתחיל ללמוד. אני מאוד אחראית עם הכסף שלי; ההכנסות,ההוצאות וכו', ולמרות זאת אני לא בטוחה שאצליח לעמוד בתשלומים לדירה ,לאונ' ,ובכלל לכלכל את עצמי. רק המחשבה שאהיה בלי כסף ואולי אכנס לחובות מלחיצה אותי כל כך שאני חושבת בכלל לוותר.
הייתי רוצה אם זה אפשרי לפרוש פה נתונים פרקטיים ולקבל קצת הכוונה ממכם ;
אם ההכנסה החודשית שלי כרגע (עבודה יציבה שאני אוהבת) עומדת על 5,700 בחודש, ועד עכשיו חסכתי בסביבות 40,000 ש"ח - האם זה בסיס בטוח כדי לצאת מהבית (בהנחה שאני לא מתכוונת ללמוד השנה או לקנות רכב וכו')? בנוסף, לא התעמקתי יותר מידי עדיין במציאת דירה, אבל ממה שראיתי עוד לא מצאתי דירה שהשכ"ד עומד על 25% מהמשכורת החודשית, כמעט כולם נושקים ל50% - האם זו תהיה בעיה גדולה להשכיר דירה כזו?
כל מידע כללי ואישי בנושא יעזור..תודה!

naty3

New member
מה לגבי מגורים במעונות של האוניברסיטה- אם יש כאלו?

כדי להגיע ליעד של 25% שכ"ד מהמשכורת, צריך לחיות עם שותפים. האם זה משהו שתהיי מוכנה לשקול?
לא כתבת איפה את הולכת ללמוד ובאיזה איזור תגורי.
אם האוני' קרובה לבית ההורים, כדאי לשקול להמשיך לגור עם ההורים לפחות עוד שנה-שנתיים ולחסוך סכום משמעותי יותר, כי אם יגמרו לך ה-40K תצטרכי כנראה לחזור להורים......
&nbsp
כן זה בעיה עם המחירים של היום להשכיר דירה עם שכ"ד של 50% מהמשכורת, כי יש הוצאות כמו אוכל, בילויים וכו'.
האם ההורים יכולים לעזור מבחינה כספית?

missozzy

New member
שותפים זה רעיון שלא בא בחשבון

אני עוד לא חושבת לעומק על לימודים או איפה אני אלמד וכו', אבל גם אם אתחיל ללמוד, זה יהיה רק בעוד כשנה -אפילו שנתיים ,אז אני מניחה שהחיסכון שלי יגדל קצת כל פעם עם הכנסה קבועה והוצאות מצומצמות..לא?
אני גרה בירושלים, ורצה להישאר כאן, אבל נורא קשה למצוא דירה שהיא לא יותר מ2,500 בחודש..אם אני יכולה לעמוד בתשלום כזה כל חודש ואשים לב להוצאות וכו', זה עדיין לא יהיה חכם?

naty3

New member
הבעיה בפעם הראשונה שיוצאים מהדירה, היא שלא תמיד

יודעים להעריך כמה יהיו ההוצאות השוטפות-תלוי בהרגלים שלך וברמת ההכנסה שלך.
צריך לזכור שלפעמים יש בלת"מים ורצוי שיהיה כסף בצד בשבילם.
&nbsp
האם את מחפשת דירה שמתאימה לך מבחינת הגודל או שישר הלכת על דירה גדולה?
למשל אפשר להתחיל עם חדר וחצי (אין לי מושג מה המחירים בירושלים).
כדאי כמובן לחפש דירה מרוהטת.
ריהוט נוסף שתרצי אפשר למצוא ביד2 או אתר אגורה וכו'.
&nbsp
כדאי לעשות את כל החישובים הכספיים לפני היציאה, כדי שלא תחזרי במקרה הגרוע "עם הזנב בין הרגליים" להורים.
אני לא מנסה להפחיד אותך, אבל ידוע שהמחיה היום יקרה.

avvv

New member
נשמע כמו צעד מסוכן

50% מההכנסות ישאיר לך כ-2,800 ש"ח לכל שאר ההוצאות.
תיאורטית אפשר לחיות מזה, אבל עדיין, אני בתור קמצן מוצהר הוצאתי בשנה שעברה כ-3,500 ש"ח בחודש מעבר לשכירות. הייתי יכול לחסוך כ-500 ללא בילויים וטיולים, וכנראה לגרד עוד כמה מאות עם הקפדה הדוקה יותר על חסכון (ועוד כ-250 אם את לא תצטרכי לא רכב ולא תחבורה ציבורית ביומיום), אבל אלה באמת החיים שאת מאחלת לעצמך?
בנוסף, זה ישאיר לך כרית בטחון מאד קטנה, כך שכל דבר קטן שמשתבש - ירידת שכר, הפסקת עבודה, הוצאה בלתי צפויה - ואת תתחילי לאכול את החסכונות.
לדעתי עדיף הורים/שותפים/אזור זול עד אשר ההכנסה שלך תגדל או שהמצב המשפחתי ישתנה.
אל תשכחי שכשתתחילי ללמוד, ההוצאות יעלו וההכנסה אולי תקטן. עדיף שתגיעי לשם עם חסכון גדול ככל האפשר, מה שלא יקרה במידה והתסריט האופטימי ביותר שלך הוא להצליח לחסוך כ-200-300 ש"ח בחודש.

נתחיל עם דבר חשוב:

בשביל לשכור דירה (ולא להשכיר - מי שמשכיר את הדירה הוא מי שהיא שייכת לו), את צריכה להיות מאוזנת מבחינת הכנסה, כך שההוצאות שלך באופן קבוע יהיו קטנות מההכנסות באופן שמשאיר לך סכום של כמה מאות ש"ח לפחות כרזרבה, כך שלא תמצאי את עצמך במצב שימי מחלה/טיפול שיניים/חתונה של חברה או כל אירוע לא צפוי אחר, יכניס אותך למינוס.
&nbsp
אני ממליצה בחום לא לכלול את החסכונות שלך בשיקולים - רבים וטובים עשו את זה ומצאו את עצמם אחרי תקופה בחזרה אצל ההורים וללא חסכונות. חסכונות לא אמורים להילקח בחשבון במסגרת מחיה שוטפת.
&nbsp
נתי כתבה לך דברים נכונים וחכמים - אין לי יותר מדי מה להוסיף.

B L I M P

New member
אני מניחה ש 5700 זה ברוטו

מה שאומר שנטו את מרוויחה לא יותר מ- 5000. כשאני גרתי בירושלים לפני חמש שנים למצוא דירה קטנה ליחיד שהיא גם לא חור מתפורר היה מאוד קשה בפחות מ-2500. מניחה שעכשיו המצב לא יותר טוב (ואולי אפילו יותר גרוע). 2500 שח שישארו לך זה מספיק בשביל לחיות בצורה מאוד מצומצמת. גם אם תוכלי לחסוך זה יהיה ממש גרושים. קחי בחשבון שהמעבר עצמו ידרוש הוצאה חד פעמית די גדולה. אם תרצי בעתיד גם להוסיף לימודי באותה משכורת (או משכורת יותר נמוכה כי תצטרכי לרדת באחוזי משרה) אז את בכלל בבעיה. את תוכלי לשרוד - אבל האם בגיל 23 בא לך לחיות מהיד לפה, לא לצאת, לא לנסוע לטייל בעולם ולחשוב פעמיים לפני שאת קונה חולצה חדשה.
&nbsp
בעיני השאלה היא מה את מנסה להשיג באמצעות המעבר. אם ממש ממש רע לך בבית של ההורים שאת לא מסוגלת יותר אז לכי. אבל אם יש לך שאיפות כלשהן בעתיד שהן לא לחיות ממשכורת מינימום הייתי ממליצה להשאר בבית של ההורים עד שתצליחי לסיים תואר ולמצוא עבודה שתכניס לך שכר נורמלי ותתן לך אפשרויות קידום ורק אז לעזוב. או לפחות למצוא קודם עבודה בשכר גבוה יותר שתאפשר לך מרווח נשימה. החשש שלי הוא שתצאי מהבית וככ תצטרכי כסף כדי לממן את הדירה שתהיי עסוקה בהשרדות ולא בקידום עצמי.
&nbsp
&nbsp

missozzy

New member
בכוונה ציינתי את השכר הכי מינימלי שבד"כ יוצא לי

אני מרוויחה בין 5,700 ל6,000 נטו. אם יש לי הכנסה חודשית כזו ביחד עם חיסכון די סביר ,למה שאני אהיה עסוקה רק בהישרדות? אין לי אוטו, אני מתכננת ללמוד רק בעוד כשנה-שנתיים..
אולי אני עושה חשבון לא נכון, אבל אם נשאר לי 2,500 אחרי השכ"ד , 1,000 על מזון , ונגיד עוד 700 על הוצאות לא צפויות, אני נשארת עם חסכון של כמה מאות שקלים ..

אכן החשבון שלך לא נכון

במגורים בדירה שכורה, יש עוד הוצאות רבות מלבד שכ"ד ומזון - יש חשבונות, יש ועד בית, יש הוצאות על חומרי ניקיון והגיינה, יש נסיעות, יש הוצאות בריאות, סלולארי, אינטרנט, הוט/יס אם תתחברי... זה אולי נראה לך כמו כסף קטן, אבל כשהכל מצטבר ביחד זה סכום לא קטן בכלל. בנוסף, יש את ההוצאות הקטנות שלא שמים לב אליהם כשגרים אצל ההורים, אבל כשמנהלים משק בית עצמאי פתאום קולטים כמה זה משמעותי.

B L I M P

New member
החישוב שלך שגוי

אבל גם אם הוא לא היה שגוי - זה תכלס אומר שאין לך שום חיי חברה, את לא טסה, לא מטיילת, לא יוצאת לברים או מסעדות, לא הולכת לסרטים או הצגות, לא עושה שופינג מדי פעם. כלום. זה השרדות.
&nbsp
תזכרי להוסיף ל-1000 למזון גם תחבורה ציבורית, טלפון נייד, אינטרנט, חשבונות (לפעמים מים וארנונה כלול, אבל חשמל זה כמה מאות שקלים בחודש), תרופות וטיפולי שיניים מדי פעם. גם אם את לא מתפנקת את חייבת לקנות לפחות מדי פעם בגדים/נעליים/תיקים/איפור. אם נהרס לך הנייד או המחשב - זה כבר כמה אלפי שקלים.
&nbsp
קחי בחשבון שלימודים זה לפחות 10K בשנה. כשאת לומדת לא תוכלי לעבוד באותה אחוז משרה. אז לקראת הלימודים את צריכה שיהיה לך מספיק בשביל לשלם 10K בשנה ולהמשיך לממן אותה הוצאה על דיור ועל החיים עצמן - ולעבוד הרבה פחות.
&nbsp
שוב - זה אפשרי. זה רק יקשה עליך מאוד להתקדם בחיים.

את רוצה עכשיו לצאת מהבית.

אבל את לא רוצה בגיל 29 לחזור לבית? הכל בחיים זה עניין של בחירה בין אלטרנטיבות, מה את מעדיפה? אמרו פה שלימודים זה 10,000 ש"ח בשנה.
בעיקרון, זה נכון אך בלי אובדן הכנסה אלטרנטיבי ואם נניח שעובדים 50% משרה (וחודשיים בשנה של תקופות מבחנים, גם זה לא לפעמים) זה יוצא כמעט 100,000 ש"ח נוספים כך שכל עלות התואר היא 130,000 ש"ח וכל זה כמובן שכשלומדים באוניברסיטה. אם רוצים ללכת למכללה, העלויות גדלות (אך מצד שני, יכול להיות שאפשר לעבוד יותר) בתקופה הזו, אם לא חיים אצל ההורים מוציאים גם את כל המשכורת על מימון מעונות ואוכל בקמפוס כך שאין שום אפשרות לחיסכון.
המלצה שלי, תשארי בבית. תחסכי לפחות 200,000 ש"ח והכנסה של לפחות 7000 ש"ח ואז תצאי החוצה בידיעה שרכשת לעצמך עצמאות כלכלית סבירה ביותר.
&nbsp

למעלה