בטון מסביב לבית

ליגה2

New member
בטון מסביב לבית

אנחנו בהתלבטות: האם לבקש מהקבלן בעת היציקה לשים גם חצי מטר נוסף של קו בטון מסביב לבית? האם זה דורש שינוי בתוכניות שאישרו? למה בעצם עושים את זה חוץ מסיבה אסטתית {?} שימנע ליכלוך של הקיר בבטון ויקל בגישה בעת גשם ובוץ? אני ובעלי חלוקי דעות בנושא, אני חושבת שאם המטרה למנוע לכלוך קיר עדיף למצוא משהוא אסטטתי יותר כגון אבנים ואריחים משתלבים. אשמח לשמוע תשובותיכם, המלצותכם, לראות תמונות של איך זה אצלכם? האם זה אלמנט המוסיף יציבות לבית? תודה

לא חצי מטר אלא 1 - 1.2 מטר

ולא יחד עם השלד של הבית אלא לאחר גמר השלד ובלי קוצים לשלד היציקה עם תשתית של 2 שכבות מצע מהודקות של 20 ס"מ

לטעמי מיותר לחלוטין!

למניעת ליכלוך, עדיף לשתול מסביב צמחים שיעטפו את הקיר באהבה. ואם רוצים שביל מקיף-בית, הרי ששביל כזה בצמוד לקיר הבית אינו נעים להליכה, עדיף להרחיקו מעט מהקירות. לטעמי חגורת בטון כזו רק מכערת את הכל.

לנו אין

לא נרשמו בעיות מיוחדות, יש צמחייה (גפנים, ורדים, מטפסים וכו') במרחק כ60 ס"מ מן הקיר. אני שונאת בטון ולא הייתי מוסיפה בטון מיתר, בטח שלא מטר ועשרים כמו שממליצה פה איזו נמלה (בלי להסביר למה זה טוב). אגב, סביב הבית באזורים מסוימים עוברים צינורות הביוב, מה עושים אם צריך לתקן אותם? שוברים את השביל?

פיטנגו4

New member
בשביל מה צריך חצאית לבית?

אם אין הוראה מפורשת של המהנדס לעשות את זה, אז זה לא רק מיותר, אלא גם בזבוז של שטח גינון גדול. אם יהיה שביל - יותר נעים ללכת לא צמודים לקירות . אם יש בעית איטום - החצאית לא ימנע את זה והמים יעלו קפילארית. אם אין בעית איטום - החצאית מיותרת. כדי למנוע התת בוץ יש פטנטים אחרים. כמובן צמחיה, ואם לא רוצים לשתול אז פשוט מאד חצץ/טוף. זול, יפה יותר, לא מבזבז שטח. אצל לקוחות שלי אני לא מתכננת שבילים צמודים למבנה. אצלי בבית 12 שנים יש קירות בלי "חצאיות" ואים שום בעיות איטום או בוץ. לאחרונה בנינו 2 קירות חדשים (תוספת בניה) ומכיוון שאני לא סומכת על רמת האיטום של הקבלן הרמאי, שמנו 30 ס"מ של חצץ לעומק של 30 ס"מ. עברנו חורף ויש השקיה כל הזמן ואין שום בעיה.

shaielian

New member
ריצוף

גם אצלי מתכונן "מעטפת" מרוצפת סביב הקירות החיצוניים של הבית. היה נראה לי הגיוני בתחילה. לאור התגובות פה, אני באמת אשקול לשים אבנים או טוף.

פיטנגו4

New member
מה עוד אני צריכה

לכתוב כאן, כדי לשכנע אנשים להשקיע בגינה קצת יותר מעצות בפורום? למה לוקחים מעצב פנים בשביל עיצוב שירותי האורחים, אבל מוותרים על יעוץ מקצועי בתכנון עיצוב החדר הכי גדול בבית??? אני לא מדברת על יעוץ רק בנושא צמחיה, אלא בנושא פיתוח חוץ. יעוץ באמת לא עולה הרבה כסף. לעשות טעויות עולה הרבה יותר. גם כסף וגם כאב לב. (מצטערת, אין לי המלצה על מישהו מהדרום)

shaielian

New member
את לא בדיוק מדייקת

אותו שביל מרוצף ממש לא קשור לעיצוב קינה או פיתוח חוץ. את מערבבת בין 2 נושאים, שלעיתים מתנגשים. לאותו שביל יש ערך מוסף ולא ניתן לפסול על הסף. זה שאצלך אין והכל בסדר זה ממש לא מייצג. אני עצמי אמרתי שאני אשקול בשנית. כמו לכל דבר בחיים יש פה יתרונות וחסרונות ויש צורך בהחלטה. מול הדיעה שלך ניתן להעמיד בעלי מקצוע אחרים בתחום הבניה וההנדסה שיפסלו את התשובה שלך על הסף. הגינה חשובה מאוד, לא יותר מהפנים. הגינה היא רק ערך מוסף. ולגבי השאלה שלך מדוע אנשים אינם לוקחים ייעוץ מקצועי לפיתוח חוץ...התשובה ברורה...את לוקחת ייעוץ בתשלום לכל דבר בחיים? אני מאמין שלא, גם אם את בטוחה שייעוץ יעזור לך. הכל חשוב שבונים בית - אדריכל, חשמל, אינסטלציה וכו'. כל אחד שם לעצמו עדיפויות בחיים. האמיני כי אם היתה לי גינה עם עצים של שטרות של כסף, הייתי שוכר יועץ לכל דבר בחיים, כולל גינה. עד שאני אמצע את העץ הזה אני אאלץ ללמוד חלק מהדברים בעצמי, גם אם זה לא יהיה מושלם. חייבים גם להסתפק בלא מושלם בחיים. בלי שום קשר...הדיון לגיטימי לחלוטין.

פיטנגו4

New member
לא התיחסתי אליך ספציפית בכלל

כתבתי בכלליות. לא אליך אישית. גם לא כתבתי ולא חשבתי שגינה חשובה יותר מהפנים, אבל בטח היא לא מה שצריך להשאיר כמו סרח עודף , זה שטח גדול ושימושי, שבהרבה מקרים הוא הסיבה לבנית בית על קרקע, לכן הוא חשוב לא פחות מהפס האדום של הדקור בשירותי אורחים...
שביל בגינה הוא חלק בלתי נפרד מתכנון פיתוח חוץ. חשבתי שזה ברור כשמש. למה החלטת שלא?
כל מה שנמצא בין הקירות לחומות זה פיתוח חוץ, הכל, כולל החצץ/הבטון שישפכו שם. כולל מיקום המדרגות, גובה הגדר, מיקום הפילר והשביל. הכל הכל. לגבי השאלה ששאלת אותי - בהיבט האישי הפרטי שלי: כן, אני אקח יעוץ לכל דבר. למדתי את הלקח בצורה הכי קשה. את ביתי הבא אני אבנה עם אדריכל, יועצים מכל הסוגים, מפקח בניה, ועוד. תכנון מוקדם לכל דבר, ובאיכות גבוהה. לא אחסוך בתכנון ופיקוח, אחסוך בדברים אחרים. אם לא ישאא לי כסף בסוף לא אקים גינה, ולא אקנה פלזמה חדשה, אבל יהיה תכנון לכל דבר.

gamari

New member
הסיבה לשביל

מישהו אחד ראה שכן שלו יוצק בטון סביב הבית, שאל אותו "מדוע אתה עושה זאת ?," הלה ענה לו כדי למנע חדירת מים, תעשה גם אתה, זה טוב לבית. ופה מתחילה הבעיה, שניהם לא מבינים באמת מדוע עושים זאת ומהיכן זה נבע, בגלל שהאדריכל או אחד היועצים המליץ לראשון, אז מבחינת שניהם זה חובה ובריא במקרה הזה, כמו בהרבה מקרים , הסיבה העיקרית ליציקה מסתכמת בהרחקת חדירת מי גשמים אל מתחת למבנה ומניעה של חלחול מים בקרבת היסודות, לאור שנים זה יכול לגרום לשקיעת קרקע וערעור יסודות. כמובן שישנן המון סיבות אסתטיות ומקצועיות יותר , כדי למנע את זה, מדובר בפתרון פשוט שלעתים אין לו שום ערך מוסף. בבתים פרטיים מומלץ באמצעות אדריכל נוף לתכנן זאת, אם כי גם אדריכלים ומהנדסי אינסטלציה יודעים לעשות זאת. הדרך הנכונה מתחילה בקרקע , הסבר בקצרה, עוד לפני שמוסיפים אדמת גן. ממלאים מצע של חצץ עם צנור שרשורי בקוטר "6 בגובה היסוד סביב מעטפת הבית שתפקידו לנקז מי גשם המחלחלים על מנת שלא יחדרו ליסודות, עם יריעה גאוטכנית ומילוי אגרגט דק מתחת לפני הקרקע וזאת כדי ליצור גלישה של מים מחלחלים וניקוזם לצנור המחורר. ישנה דרך מקובלת לעשות זאת והמון קבלנים מדלגים על זה ומעדיפים את הדרך שצוינה כאן, יציקת חגורת בטון סביב הבית. שווה להבין באמצעות מתכננים מה התפקיד של כל חלק בשלד ובבית אם לא מבינים, זה יכול לחסוך המון ומצד שני לפתוח המון דרכים לחשיבה.. לכן מומלץ לשלם ליעוץ ותכנון..

גלמיש1

New member
הרעיון של החצאית הוא להרחיק מים מהקיר

בעיקר כדי למנוע בעיות של חדירת לחות ומים ליסודות ולבית דרך האדמה ותחתית הקיר. זה גם מונע לכלוך של הקירות מבוץ. במקומות מסויימים זה גם יכול לשמש כשביל הליכה. צריך לשאול את האדריכל שלכם מה היתה המטרה שלו. עקרונית - לא חייבים את זה כי צריך להיות איטום של היסודות וקורות הקשר, וכל המסד. מעשית - הרבה פעמים הפתרון הזה מציל כי כשלים בביצוע האיטום הם הכשלים הכי נפוצים בביצוע. כאמור למעלה, יש פתרונות נוספים שיכולים לבוא במקום החצאית, או בנוסף לה. מדובר במקדם היסטריה. בבית שלי (לעומת פיטנגו) במקומות שאין יציקה סמוכה לקיר, ולמרות שניסיתי להקפיד מאד בפרטי האיטום (הקבלן טען שאני היסטרית), יש רטיבות בתחתית הקירות.

niv gelb

New member
חצי מטר נוסף,לא צריך

תבצעו את הבניה לפי התכניות ללא שינויים במילא יצוצו בעיות אחר כך... תפתרו את אותם לגופה של בעיה. ואל תבזבזו כסף על בעיות שעוד לא צצו.

ליגה2

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות,

לי נראה שאכן נוותר ונעשה את האבנים עם צמחיה נעימה, אך כידוע יש לי פרטנר, אביא את המידע לידיעתו ונחליט אבל, באמת אם יורשה לי תודה על התגובות והתשובות המלאות והרציניות, די חששתי לשאול כי לעיתים בפורומים עונים תשובות קצרות רק מיתוך אינטרסים וכאן - בפואום זה נראה כי הדבר שונה. מניחה שנתראה שוב בקרוב עם שאלות נוספות

ליגה2

New member
תודה רבה לכולכם

לי נראה שאכן נוותר ונעשה את האבנים עם צמחיה נעימה, אך כידוע יש לי פרטנר, אביא את המידע לידיעתו ונחליט אבל, באמת אם יורשה לי תודה על התגובות והתשובות המלאות והרציניות, די חששתי לשאול כי לעיתים בפורומים עונים תשובות קצרות רק מיתוך אינטרסים וכאן - בפואום זה נראה כי הדבר שונה. מניחה שנתראה שוב בקרוב עם שאלות נוספות

למעלה