בטא שנעצרה

שלגיה58

New member
בטא שנעצרה

שלום,
אני לא יודעת אם השאלות שלי שייכות לפורום הזה , אבל בכל זאת אני רוצה לדעת .., הבטא התחילה ב 84 אחרי יומיים 154 אחרי עוד יומיים 242 ואז התחלתי לעשות בדיקת דם יומיומית ואחרי יום אחד 284 וביום אחריו ירדה ל 245 וביום אחריו (יום שישי 14.12 היתה: 294
--
הרופא שלי אומר שזה לא ניראה טוב.
אני כבר הספדתי , והיום יום ראשון 16.12 עשיתי עוד בדיקת דם (אין לי עוד תשובות.
--
אני כבר מבינה שאני במסלול ההפוך להריון תקין , אבל אני פוחדת מכך שאם הבטא לא תרד ...אז זה אולי סימן להריון חוץ רחמי והבנתי מאחד הרופאים שאז לוקחים איזו זריקה שמבוססת על כימוטרפיה??? , איך מורידים בטא שלא יורדת? מתי אני אמורה לקבל מחזור???
אשמח לעזרתכן.
תודה.

מקוםבלב

New member
בוקר טוב שלגיה,

לצערי אכן הבטא לא מבשרת טוב.
בואי נחכה לבדיקה של היום בכדי לראות מה המגמה.
בהחלט צריך להיות במעקב ולראות שזה לא הריון מחוץ לרחם.
במידה וזה יהיה חוץ רחמי אז ישקלו לתת לך את הזריקה.
ברגע שמקבלים זריקה צריך לחכות 3 חודשים לפחות ,תלוי בגישה של הרופא לפני שמתחילים לנסות שוב להיכנס להריון.
במידה וזה לא הריון מחוץ לרחם,אז אין הרבה מה לעשות בערכים כאלו מלבד לעקוב אחר הבטא,אולטראסאונד ואז להחליט.
תעדכני מה קורה.
חיבוק

שלגיה58

New member
האם הזריקה היא הדרך היחידה להפסקת הריון

חוץ רחמי?
או שלפעמים הריון כזה נפסק מעצמו?

טשומפי

New member
בד"כ מפסיק בעצמו

רוב ההריונות מחוץ לרחם מפסיקים להתפתח ונופלים בעצמם, במיעוטם צריך להתערב.

הבטא שלך נמוכה יחסית, אי אפשר ראות כלום בא"ס, צריך לעקוב אחרי הבטא ולראות מה קורה, אבל העובדה שזו לא בטא גבוהה היא דווקא לטובתך (אם ההריון לא תקין).

אני יודעת שזה מאוד קשה, אבל א לתתחילי לדמיין סרטים, אני מקווה שתוך כמה ימים התמונה תתבהר.

בכל מקרה אם הבטא ממשיכה במגמת ירידה, תמשיכי לבדוק עד שתקבלי תשובה שלילית מוחלטת.

שלגיה58

New member
תאריך המחזור האחרון שלי 12.11

כך שלפי חישובים היום יום ראשון 16.12 אני כביכול בשבוע 5 ל"הריון"

maytalb

New member
תראי המגמה באמת לא חיובית

אבל צריך להמשיך לעקוב ולראות.
מותר לשאול למה עשית מעקב בטא יום יומי (אני לא מכירה שמפנים בכזו תדירות, מקסימום פעם ביומיים)

אם תהיה ירידה יש סיכוי טוב שיתאפס לבד, אם לא באמת יש את הזריקה.
בכל מקרה זו בטא כה נמוכה שזה עדיין נופל לדעתי להגדרה של "הריון כימי" ולא של הפלה (המשמעות היא בעיקר מבחינת זמן שיש לחכות עד לחזרה לניסיונות להרות)

מאחלת לך הצלחה!

ספרקית

New member
מה היתה תוצאת הבטא היום?

אומנם העלייה רחוקה מלהיות אידיאלית אבל לא הייתי מתייאשת כל כך מהר (ובטח לא מתחילה לחשוב על הריון חוץ רחמי). אחרי הכל, בטא עולה בצורה שונה בכל הריון ולא חסרים סיפורים על טעויות מעבדה.
במידה ואכן מדובר בהריון כימי, ברמות הבטא העכשוויות יש סיכוי טוב שהבטא תתאפס לבד ללא צורך בהתערבות. במידה ולא, הטיפול הניתן בשלב זה הוא בדרך כלל באמצעות כדורי צייטוטק.

ספרי לנו מה שלומך ומה היתה התוצאה היום.

שלגיה58

New member
הבטא היום:

שישי7.12 בטא: 84
ראשון 9.12 בטא:154
שני 10.12 בטא:216
שלישי 11.12 בטא:242
רביעי 12.12 בטא:284
חמישי 13.12 בטא:245
שישי 14.12 בטא:294
והיום - יום ראשון 16.12 בטא:261

---
(יש ימים שעשיתי בדיקות יום אחרי יום )

אני מקווה שיירד מחר
כי לא ניראה לי שזה הריון תקין....

ספרקית

New member
את צודקת. זה לא נראה תקין.

הייתי עושה עוד בטא בחמישי ובמידה ואין ירידה משמעותית, קובעת תור לרופא בהקדם.

שיהיה בהצלחה.

שלגיה58

New member
הבטא היום יום שני : 255

והפרוגסטרון:28
---
ביום ראשון היתה כאמור 261
והפרוגסטרון היה 53
---
זאת אומרת שיש מגמת ירידה כלשהי - ולפי ההגיון שלי - ככל שהפרוגסטרון יירד כך רירית הרחם תקטן עד למחזור המיוחל ...וכך עם ירידת הפרוגסטרון מתחת ל 15 - אני מקווה שהבטא תראה סימני צניחה משמעותיים יותר (מאוד מקווה שזה השתרשות ברחם ולא מחוץלרחם - אף על פי שכבר כתבתם לי פה שבבטא נמוכה כזו - אז גם אם יש השתרשות חוץ רחמית - יש סיכויים גדולים לכך שזה בסופו של דבר ייספג וייעלם לא?)
--
אני מאמינה בגוף שלי שכמו שבחר לעצור את הבטא , כך גם יידע "לנקות" את עצמו באופן טיבעי.....

אשמח לדעתכן.
תודה

שלגיה58

New member
יש פה אולי ניסיון למישהי עם בטא ש"דישדשה"...

פחות או יותר באותם ערכים במשך כמה ימים ואז ירדה מעצמה???

צפרדעית

New member
את חייבת לערב את הרופא שלך

כל עוד יש מגמת ירידה אני מאמינה שהרופא יאמר לך להמשיך במעקב.
אבל את חייבת להיות במעקב צפוף !

מקווה שירד לבד ולא יהיה צורך בהתערבות.

אגב, היה לי הריון כימי אחד שנמשך המון זמן (איזה חודש) ורק בגלל התעקשות שלי משכנו את הזמן עד לאיפוס מלא.
לא התחשק לי לקבל מטרוטרוקסט

שיהיה בהצלחה ויעבור מהר
צפרדעית

שלגיה58

New member
הבטא יום רביעי 19.12 --- 308

אוףףףף
ביום שני היא היתה כאמור 255 ואחרי יומיים 308
איזה עונשששש!!
--
מחר אעשה גם בדיקה אבל יש לי שאלה לצפרדעית:
את אומרת שגם לך היתה בטא שסירבה לרדת במשך חודש , האם הבטא שלך היתה כל הזמן במגמת ירידה איטית? או שהיו ימים כמו אצלי של עולה יורד כזה..
--
אני בשום אופן לא רצה לקחת את הכדור הזה שהבנתי שהוא סוג של כימוטרפיה ... וכן שהוא משבית טיפולים למשך חצי שנה!!!
האם יש פה מישהי שהתעקשה להוריד את הבטא העקשנית בצורות אחרות חוץ מהכדור הזה...?

אשמח לכל עיצה
תודה

בטא מדשדשת יכולה להעיד

על הריון חוץ רחמי. יש לך גם דימומים? או כאבים כלשהם?
ברגע שמופיעים כאבים/דימומים צריך לטוס לבי"ח ולא לשחק עם זה!

את אומרת שאת לא מוכנה לקחת מטוטרקסט אבל אם יתגלה שזה חוץ רחמי זה יהיה או הזריקה הזו (זה לא כדור) או כריתת חצוצרה שזה גרוע יותר בעיניי. וזה משבית את הנסיונות לשלושה חודשים לא לחצי שנה.
בכל מקרה כרגע באולטר' אי אפשר לראות היכן ההריון מתפתח כי הבטא נמוכה מדי לכן צריך להמשיך לעקוב אחריה.

מה שחשוב מכל זה הבריאות שלך ולא שום דבר אחר
זה שההריון הזה לא תקין כבר די ברור
מקוה בשבילך שיסיתיים בקרוב ובמינימום כאבים והתערבויות.

ספרקית

New member
בוקר טוב

האם פנית כבר לרופא שלך?
אם לא, אז הגיע הזמן. תשתדלי לעשות זאת בהקדם האפשרי. את חייבת להיבדק בכדי לשלול הריון חוץ רחמי.
אם מדובר בהריון חוץ רחמי, יכול להיות שלא תהיה ברירה מלבד ליטול את הכדור. אל תידחי את הבדיקה בכדי לנסות "להתגבר" על זה לבד. הריון חוץ רחמי הוא מסוכן.

עדכני אותנו מה קורה איתך.

כאמור, את צריכה לפנות לרופא ולהיות מאוד

עירנית.

זה יכול להיות הריון מחוץ לרחם.

אפשרות נוספת זה הריון שהחל כתאומים, אחד נפל (בטא יורדת) והשני ממשיך להתפתח (ולכן אז היא עולה). מאחלת לך שזה התסריט.

צפרדעית

New member
הבטא שלי היתה עקשנית

היא התלחילה בערך קצת יותר גבוה משלך ודישדשה.
אבל יקירתי, זה לא משנה מה קרה אצל אחרות, את חייבת לראות רופא.
אני הייתי במעקב יומיומי כמעט אצל הרופא שלי ויחד עקבנו אחרי תזוזות הבטא.
היה שלב שהוא התעקש על זריקה אבל שכנעתי אותו שאנחנו במגמת ירידה ולא צריך.
יכולה להגיד בלב שלם שאם הוא היה מכריח אותי לקחת מטרוטרוקסט היתי עושה את זה כי הוא הרופא והוא זה שיודע.

הלואי ויתאפס לך , אבל למרות שאני נשמעת כמו תקליט שרוט, תלכי לרופא!

צפרדעית

למעלה