בטא נמוכה מדי?

Babybini

New member
בטא נמוכה מדי?

שבוע 5 וארבעה ימים.
בטא 712, לפי הכללית אמורה להיות מעל 800..
קצת הכתמות חומות בימים האחרונים.

נמוכה מדי? לדאוג?

לדעתי לא לדאוג

הפער בין ה"אמור" למה שיש קטן, ובשבועות האלה יום לפה או לפה משנה את התמונה. הפרשות חומות היו לי בהריון עד סוף השליש הראשון.

hadarh111

New member
לא הייתי דואגת -למרות שזו בקשה קשה נכון?

אני מבינה שאת דואגת, וזה בסדר!
אבל לדעתי הבטא יפה:)
יש את ה-"אמור" ויש בפועל.. 800 לא כזה רחוק מ712
מה גם שאלא אם כן עברת החזרת עוברים את לא וידעת בדיוק בדיוק באיזה יום את
אולי את בכלל 5+3?
את תראי שיש סיכוי שבהמשך אפילו הרופא פתאום יכול להסתכל ולשנות את ההערכה של תאריך ההתעברות על פי סטייה בגודל העובר.

בקיצור, שייגמר ביידים מלאות ויעבור בקלות!

Atlantis K

New member
אני גם באמצע שבוע 5 ובכלל לא עשיתי בטא

אני לא גרה בישראל אלא באחת ממדינות סקנדינביה ובכלל לא עושים כאן בדיקת דם לזיהוי הריון אלא אם יש בעיה או שזה הריון מטיפולים. אני כרגע יודעת שאני בהריון בזכות הערכות הביתיות, הסימפטומים ואי הגעתו של המחזור. אני מאד מאד מקווה שהכל בסדר אבל גם ככה בשלב הזה אין יותר מדי מה לעשות, אז מחכה בסבלנות לבדיקת דופק כדי לראות שהכל בסדר.
אני מתארת לעצמי שאם הייתי בישראל אז הייתי גם במרדף אחרי הבטא, אבל כשחושבים על זה אין באמת צורך לבדוק בטא כל הזמן, אין שליטה על ההכפלות ואין משהו שתוכלי לעשות במקרה שיש בעיה.

Babybini

New member
הריון קודם התחלתי באירופה (שניים למעשה)

שם הרופא בהחלט שלח לבדיקת דם בשבוע 5 וסביבות שבוע 6-7 דופק וכו.
זה לא רק בארץ

Atlantis K

New member
מעניין, תודה שהבהרת. בכל 4 המדינות שאני

גרתי בהן , זה היה נראה שגם שכבר מתחילים לעשות בדיקות, בקושי עושים בדיקות בהשוואה לישראל.

Babybini

New member
זה שבישראל יש בדיקת יתר זה נכון..

ברוב מדינות אירופה יש סקירה אחת ולא שתיים בשבוע 22 לדעתי ובדיקות נוספות גם ממעטים.
אבל, ראיתי שכתבת שאין מה לעשות גם ככה בשבועות האלה.. זה לא מדויק.
בהריון השני שלי קיבלתי תמיכת פרוגסטרון ונשים רבות מקבלות.. זה לא היה הריון טיפולים, אבל כן היה הריון אחרי הפלה ספונטנית. התמיכה הזו הביאה לי את הבת שלי..

Atlantis K

New member
איך ידעו שהיית צריכה תמיכה של פרוגסטרון?

אני בשבוע 6 אחרי שתי הפלות טבעיות שהיו בשלב מוקדם יותר. את חושבת שאני עושה טעות שאני מקשיבה לגניקולוג שלי שהוא מהאסכולה הנורבגית והבדיקת דופק תהיה רק בשבוע 9?
&nbsp

Babybini

New member
לא יודעת אם הרופא ביקש או שזה סטנדרט שם

אבל בשני ההריונות בדיקת הבטא הגיעה יחד עם תוצאות של רמת פרוגסטרון.
הם מגדילים לעשות ונותנים סטטיסטיקה לפי רמת פרוגסטרון והשבוע לסיכוי ההשרדות של ההריון.
&nbsp
כך או אחרת זו לא היתה הצעה שלו, אלא אני ביקשתי את התמיכה כי לפני הכניסה להריון לקחתי תוספי תזונה שכחלק מההשפעה שלהם הם מגבירים יצור פרוגסטרון אז לפני שמפסיקים כדאי להתייעץ עם רופא. הרופא זרם איתי..

Babybini

New member
הכל יכול להיות...

הייתי בטוחה שאני שבוע וחצי אחרי ביוץ וזרמנו... והנה הריון

נחכה לרופא.. בינתיים ההכתמות נרגעו.
תודה על העידוד

הבטא ממש לא נמוכה

אך אם את לא רגועה את בהחלט יכולה לעשות שוב בטא ולראות שעולה. דימומים קלים שכיחים בתחילת היריון.
ותמיד לזכור... להפסיק לחשוב ולהאמין לכל הטבלאות שקיימות... גם במחזור החודשי, גם בבטא גם בכל המעקבים שיש וכמובן אחרי הלידה...כל גוף הוא קצת שונה וסטיות תמיד קיימות ולא בהכרח מראות שמהו איננו כשורה.
בהצלחה והמשך היריון קליל ומשעמם!

Babybini

New member
למרות שזה לא סיבוב ראשון שלי

מדהים כמה מהר שוכחים וכמה מהר נלחצים. תכלס אם ההרין הקודם לא היה מלווה בתמיכת פרוגסטרון כנראה שלא הייתי מתרגשת, אבל מאחר וזה המצב.. קצת חוששת.

למעלה