בטא לאחר הזרעה

• פותח הנושא noa9
  • פורסם בתאריך

noa9

New member
בטא לאחר הזרעה

לפני שבועיים עברתי הזרעה. ביום שני האחרון התחילה הוסת. בבדיקת הריון שעשיתי ביום שלישי קבלתי ערך בטא של 60 בערך. היום בבדקה חוזרת הבטא הגיעה ל- 70. הרופאה אמרה לי להפסיק להזריק את זריקת התמיכה. מה זה אומר? האם המשמעןת היא שהייתה לי הפלה טבעית?
אשמח לקבל את עזרתכן. ביום שלישי ני ציכה לחזור על הבדיקה

אפרסקה

New member
מצטערת נעה אני לא יודעת אבל מקפיצה

מקווה שאחרת תדע לענות לך. מקווה לטוב!

בבוצי

New member
לא יודעת

אבל בינתיים קבלי חיבוק גדול עד לתוצאות הבדיקה ביום שלישי.

נועה צר לי אבל לא היתה הכפלה...

וגם אני חושבת שזה נחשב להריון כימי... מאחלת לך לנס ביום שלישי...(שהוא פעמיים כי טוב!)
גדול

nao9

New member
הריון כימי?

סליחה על הבורות, אבל מהו הריון כימי? למה הוא נוצר? ומה יש לעשות בעניין?

הריון כימי

אם אינני טועה, זה הריון שהבטא לא עולה כמו שצריך. אולי זה אומר עובר לא תקין, או עובר שלא השתרש. זה קורה לא מעט, ובנות שלא בטיפולים, בכלל לא יודעות שכך קרה להן. פשוט המחזור מאחר להן... צריך לעקוב ולראות שהבא יורדת. אבל נטע, אני מקווה שיתברר שלא כך הוא, ושבמקרה שלך זה הריון שימשיך ויהיה מושלם.

נועם@בת

New member
../images/Emo24.gif נועה ../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע שלא הצליח
. אני לא יודעת אם זה מנחם כרגע, אבל הריון כימי הוא לפחות הריון. את יודעת שנוצר מפגש בין הזרע והביצית והיא הופרתה. עכשיו זה עוד נורא עצוב וכואב, אבל אחרי שהסערה תחלוף, זה יוכל לעודד אותך {חיבוק|. כנראה שמה שקרה לך זה הריון כימי. כלומר הריון לא תקין שההתפתחות שלו נעצרה מיד בהתחלה, הריון כזה לא מגיע לשלב שבו רואים שק עובר והוא מזוהה רק באופן כימי בבדיקת הבטא בהתחלה. במצב כזה אין כמעט סיכוי שההריון תקין, אבל יתכן וההריון הלא תקין ממשיך להתפתח בכל זאת ואז חייבים לעקוב בעוד שבוע שוב.
נועם

nao9

New member
בסוף התהליך אני אהיה רופאת פוריות

טוב, אז אתמול בערב קראתי בארבעה בפרים שונים על הריון חוץ רחמי, או כפי שחלק מבספרים מכנים זאת: הירון חצוצרתי. אני כמעט בטוחה שזה מה שקרה לי. כל התסמינים מראים על כך: 1. כאבים חזקים (כמו דקירות) בצד אחד של הבטן. 2. דימום של וסת רגילה. 3. עלייה לא תקינה של הבטא. האמת, שבאמת התעודדתי מן הידיעה שהגוף שלי יכול להיכנס להריון, אבל אני חוששת מכך שיהיה צריך לעשות ניתוח. מקווה שלא... אעדכן ביום שלישי

Yosepha

New member
מה פתאום ניתוח

אם תופסים בזמן הריון מחוץ לרחם, פשוט נותנים זריקה וגומרים עניין. דווקא בזמן טיפולים קל יותר לבדוק הריון מחוץ לרחם, על דרך השלילה: אם יש לך בטא שעולה אבל לא טוב, או לא עולה אבל גם לא יורדת, ואם לא רואים בתחילת שבוע שישי שק הריון ברחם, זה אומר שההריון קיים אבל מחוץ לרחם. במקרה כזה, אם בתחילת הריון שישי הבטא עדיין עולה, או לפחות לא יורדת, נותנים זריקה. לגבי הכאבים החדים שאת מרגישה: הכאבים מתחילים להיות באמת מסוכנים בשבוע שישי, בדרך כלל עד כמה שידוע לי לא לפני כן. אז בכל מקרה - אל תחששי, ומאחלת לך המון בהצלחה! יוספה

לבנה123

New member
../images/Emo2.gif ניתוח? רגע רגע רגע ...

כמו שכתבו לך - גם אם זה חוצרחמי, מה שהסיכויים לו קטנים - ימיסו את זה עם זריקה, ולרוב לא יסירו בעזרת ניתוח כ"כ מהר. אבל עוד אף אחד לא אמר שזה חוצרחמי - רוב ההריונות האלה זה משהו שקורה כה"ז לנשים אחרות גם, רק שאנחנו, עם המעקבים המגוחכים והמעיקים האלה, רואות כל תזוזה. אצל מישהי שלא במעקב יכול להיות שזה היה פשוט נראה לה כמו מחזור "מוזר" והיא לא היתה יודעת יותר מזה. אצלי דווקא כשהיה חוצרחמי לא היו כאבי בטן (וכגם למה שיהיו לך בשבוע 4 או 5?) ודווקא בהריון התקין (טפו!) היו לי כאבי בטן ועוד איך. כרגע כל מה שיש לעשות זה לחכות. כי גם לא יראו שום דבר ברחם או מוחצה לו בשלב זה. אני יודעת שזה מחרפן, אבל כרגע רק לחכות ולעקוב אחרי הבטא. אני מאחלת לך הריון ממש ממש בקרוב. זה שהושג חוצרחמי, גם אם כרגע זה לא מרגיש כמו הישג, זה דווקא מנבא טובות להמשך מבחינת היכולת בכלל להרות. וגם מי שהיה לה חוצרחמי (כשכאמור - עוד לא יועים אם זה המקרה אצלך), סיכויה להריון תוך רחמי בהריון הבא גדולים (90%).

למעלה