בטא גבוהה מולה

פליסידד

New member
בטא גבוהה מולה

היה לי חשוב לחזור לעדכן, כתבתי כאן הודעה בתחילת נובמבר, שלצערי לא הצלחתי להגיב ישירות אליה, אם אפשר לשרשר את זה להודעה ההיא זה יהיה מצוין.
אני חיפשתי באינטרנט המון על מולה ועל בטא גבוהה וחשוב לי שכל מי שתחפש תמצא את זה.
אז זו ההודעה מנובמבר:

שבוע 3+3 בטא 33
שבוע 3+4 (שבוע לאחר מכן) בטא 3800- לראשונה שומעת את המושג מולארי ונחרדת
שבוע 5+0 בטא 11,500 -מצד אחד הכפלה תקינה מאז ה3,800 מצד שני ממש-ממש גבוה לשבוע 5.
הריון ללא הורמונים ולכן לא מרובה עוברים.
א"ס בשבוע 5+0 מראה שק הריון אחד קטן בגודל 6 מ"מ ,מתאים לשבוע ושק חלמון.
לא נצפה עובר והחשש שלי למולארי הולך וגדל.
שבוע 5+3 בטא 16,000.

הרופא נשים(לא הרופא פוריות הסופר מקסים והמקצועי שלי) מסביר שמצד אחד בשל ההכפלה התקינה אולי לא מולארי ומצד שני שבבטא של מעל 10,000 מצפים לדופק ואצלי אפילו עובר אין.נתן הפניה למיון לגרידה ואמר לא לצפות להרבה.

והנה כעת, טפו טפו אני באמצע שבוע 12, אחרי שקיפות תקינה לגמרי. (דבר שלא מעיד על המשך תקינות ההריון אך מעיד שמולרי זה לא).
כלומר מולארי או מולארי חלקי זה לא היה.
ולמה אני כותבת את זה?
כי חשוב ללמוד לקח לא כל בטא גבוהה היא ישר מולה, אני בכיתי בטירוף, ראיתי את עצמי לא יכולה להקלט במשך שנה שלמה אחרי מולה ועברתי תקופה נוראית וכל זה בזמן שאני בתחילת הריון.
הרופא פוריות שלי שפגשתי רק בשבוע 8 אמר לי שלדעתו זה ממש לא מולה חלקית כי במולה חלקית הבטא הרבה יותר גבוהה ובכל מקרה שלילה מוחלטת זה רק בשקיפות.
אז גם לשקיפות הגעתי ביידים ורגליים רועדות.
עוד דבר שלמדתי זה לא ללכת לשום א"ס לפני שבוע 6.5 שאז לרוב רואים כבר עובר.

בהצלחה לכולן, ומקווה שאף אחת אף פעם לא תחפש מה מהמשמעות של בטא גבוהה ואם תחפש שתתקל בזה.
בטא גבוהה זה לא חריגה מהטבלה, בטא גבוהה זה בעשרות ומאות אלפים.

acka

New member
תודה שבאת לספר

חשוב לשמוע גם על הדברים יוצאי הדופן.
מאחלת לך המשך עגול ומשעמם.

פזית66

New member
גם אצלי היה דומה, בטא גבוהה ושק ריק בשבוע 6+0

ובינתיים הכל תקין (עכשיו שבוע 15+4). ממה שקראתי מולרי מתבטא בבטאות הרבה הרבה יותר גבוהות מהעשרות אלפים ה"מסכנים" שלנו
וגם אני למדתי לא ללכת לאולטרסאונד לפני שבוע 7.

פליסידד

New member
תובנות חשובות

מצאתי המון נשים שהייתה להן בטא גבוהה אבל שלא חזרו לעדכן
אז שמחה שיכלתי לחזור לעדכן בחדשות טובות
ושיהיה לנו בהצלחה בהמשך:)

simba1231

New member
זוכרת את ההודעה שלך

בעיקר בגלל שכבר אז לא הבנתי למה את מספידה ומיואשת (הבטא לא נראית לי גבוהה במיוחד גם היום) אבל נורא פחדתי לדבר שטויות ולהגיד דברים לא נכונים. שמחה לשמוע שהכל הסתדר, שיהיה לך המשך הריון קל ומשעמם

טוליתי

New member
שמחה מאוד בשבילך. שימשיך תקין.

מה שכן, חולקת על מסקנתך לבדיקת US לא לפני שבוע 6. במקרה שיש חשש לחוץ רחמי ולו הקטן, עדיף לבצע את ה-US אפילו לפני שבוע 6, בבטא 1000 או אף לפני כן, אם חלילה מופיעים תסמינים.
בכל מקרה, טוב שחזרת לספר. מאחלת לך הריון תקין עם סוף מאושר

טוליתי

New member
לא בדיוק
... הריון חוץ רחמי יכול להתרחש

גם ללא תסימינים (כמו אצלי), ולכן למי שיש בעברה חוץ רחמי, גם אם אין שום תסמינים - כדאי לבדוק מוקדם.

Givonit

New member
בדיוק מה שאמרת!

ללכת ל US - בשביל לבדוק מיקום שק הריון.
פשוט לא לצפות לראות עובר או דופק בשבוע כ"כ מוקדם, אבל הגילוי המהיר של החוצני מ-א-ו-ד חשוב!

למעלה