בחן את עצמך (חשוב)!

בחן את עצמך (חשוב)!

אחת הדרכים לבחון את עצמך עד כמה אתה דתי גאה, היא הדרך הבאה. אתה באוטובוס. צפוף. שני מקומות ריקים. ליד חילוני אינליגנט השומע מוזיקה ים תיכונית מלבבת בווקמן שלו, או ליד חרדי לבוש שחורים שאין ספק שבשבת הוא אכל צ`ולנט, ומי יודע מה עוד. ליד מי תבחר לשבת? תחשבו על זה.

אתה טועה אחי

תראה אם במושב אחד יושב סטודנט ערבי למשפטים אינטלגנט אפטר שייב חבל על הזמן קורא גלובס ובמושב לידו יושב מתנחל אחרי שבוע בקרוואן מקלחת הוא לא ראה כבר ממזמן אני הייתי מתיישב ליד בערבי וזה לא קשור לגאווה או משהו כזה זה פשוט יותר נעים לי ואותה מידה מצידי גם עם נוצרי וצ`רקסי או חרדי ממאה שערים ובחורה מנחליאל הדוגמא שלך לא הוגנת השאלה היא במצב שיש שתי אנשים שווים ואז אני חושב הבחירה ברורה

אחי, אני אחותך- לד``ר קרוס

זה דבר ראשון. בנוסף, האם העובדה שהחרדי אכל צ`ולנט בשבת ולבש שחורים משווה אותו עם מתנחל לא מקולח? מה רע, או מסריח בעובדות בנ``ל? אני, גם במקרה של הערבי עם האפטרשייב, הייתי יושבת ליד החרדי. אהמ.. ליד החרדית, התכוונתי.

את טועה שוב

מבחינת הסרחון אין הבדל סין סוגי הריח אבל למען האמת זה בכלל לא חשוב זה זניח השאלה האמיתית היא מה פה הקשר בין העדפות אישיות לבין ``גאווה דתית`` מדוע את קוראת לזה גאווה שאני יושב לידו או לידו זה עניין של טעם )וריח) ותו לא

כרגיל, שוביניזם...

טוב, למען האמת הכותרת לא הכי קשורה לנושא, אבל ד``ר קרוס יקירי- זה לא עניין של גאוה או ריחות, והויכוח הזה ימשך עד שדעתי תיטרף עלי (מה שסביר להניח שיקרה בסוף), מה שהתכוננתי לומר, בלי מטאפורות ספרותיות ,תאורים וכל האלה- זה שגם כשיהיה מקום פנוי ליד חרדי (רגיל) או ליד חילוני (רגיל), נראה לי שרוב האנשים יעדיפו את החילוני. למה? ככה. לא יודעת. בירור זה נעשה כשהיית בי``א, ורוב הכיתה הודתה בכנות שהייתה מעדיפה את החילוני\ה. כי אתה מעדיף להתחבר בדעתך אליו, מאשר לחרדי- שאולי אתה מזלזל בו יען הוא משתמט או אלף סיבות אחרות.תחשוב על זה, קרוס יקירי, ואחרי שתיבחן בנושא בזמן אמת- הודע לי מה קרה.

המ....

ב``ה אם תשאלי אותי. אני מושיב את החרדי לבוש השחורים ליד האינטלגנט, ומתישב לי על המושב הריק, להנאתי. תחשבי על זה... מניה וביה

נצנוץ

New member
רק רכבת!!!!

משוגעים, מי נוסע באוטובוסים בימים טרופים אלה? סכנת נפשות (ולא רק בגלל הצ`ונט שאכל לובש השחורים....) ומי שנוסע קצת ברכבת יודע ששם אין את הדילמה כי לפחות בתחנות בין לוד לקניון עזריאלי, ממילא קהל הנוסעים הוא הומוגני להחריד (תרתי משמע)......

קישפרוץ

New member
אבל יש שביתה :(

החולירות!!!! אבל את צודקת, קהל הנוסעים בקו הזה באמת מחריד.... (כיף לכתוב פה שוב, למרות שזו הודעה קצרה... אלול!!! ) :)

בילוש

New member
מה פירוש?

מה ז``א? יש מצווה לשבת ליד חרדי? הוא יותר יהודי מהשני? באמת... אני מתפלאה עליך, בקיצור, לא זו הדרך. ביי

למעלה