בחירת שם

maytala

New member
בחירת שם

שלום, אנחנו כמה חודשים לפני לידת בן. בעלי אוהב את השם איתי ואני את השם בן. מה כדאי יותר?

doingood

New member
בן או איתי

את יכולה לתת יותר אינפורמציה לגבי הסיבות לשמות שבחרתם? האינטואיציה שלי אומרת ללכת על איתי, אבל יש עוד זמן והרבה זמן להתלבטויות. שיהיה בזמן הנכון, בשעה טובה, והרבה שמחה ומזל טוב.

ilanamysticana

New member
בחירת שם

ראשית שיהיה בשעה טובה שנית יש זמן לבחירת השם ומאחר והילוד "מוסר" את רצונו להורים יש סיכוי שתדעו באיזה שם לבחור. רצוי לבחור שם שהוא מכיל שלוש אותיות לפחות ועדיף שם שמכיל אותיות א,ה,ו,י ועיצורים בצורה מאוזנת. אך תלוי ב"תסריט" של התינוק ועם הגיע הזמן ידוע תדעו איזה שם כדאי לבחור יתכן מאד ותהיה בחירה בשם שלא חשבתם עליו.

תלוי בתאריך הלידה

לאחר הלידה אפשר להתאים שם על פי תאריך לידה, שם האם ושם משפחה או שהשם יגיע אליך מלמעלה בקלות יותר.. שני השמות מראים על רגישות וטוב לב עם מופנמות בצידה. השם איתי - היה אחד מגיבורי דוד המלך במקורות, בעל אומץ רב והתמודדות עם מחוייבות ומסגרת. השם בן - שאפתנות ורצון במסגרת וביתיות לאחר הלידה בע"ה תשבו עם השמות המדוברים ואם יתווספו עוד אז גם איתם וחישבו מה הייתם רוצים לקרוא לילדכם ואם תכונות האופי של השם, צליל השם וכו' הכי מתאימים וטובים לו כי אתם הרי רוצים בטובתו ושחייו יהיו טובים בעולמנו זה. דבר נוסף - חשוב לשמור אנרגיות ללידה ולאחריה ולא רצוי להתווכח על דבר כל כך חשוב כמו השם של ילדכם. השתדלו לעשות הכל בסבלנות רבה ובנועם והכי טוב לעסוק בכך כמו שנאמר כאן לאחר הלידה המבורכת. הזוגיות היא חשובה לאין תיאור, שמרו עליה. בהצלחה.

maytala

New member
איתי או בן

תודה למגיבים. אנחנו לא חלילה רבים...פשוט מעלים רעיונות. הסיבה לבחירת השמות: בעלי אוהב את השם איתי כי זה שם קליל והיינו בברית שם קראו לילד איתי והמוהל אמר שזה גם ראשי תיבות של "אם אשכחך, ירושלים, תשכח, ימיני" אני אוהבת את השם בן כי הוא בינלאומי וקליל

פירוש ממש יפה לשם איתי

אהבתי! בחירת שם לתינוק היא דבר מאוד משמעותי ולכן נאמר כי עדיף להחליט על כך לאחר הלידה. יש שמירה ואנרגיות שונות על הילד ועל היולדת לאחר הלידה לעומת כאשר האישה הרה ונושאת ברחמה את ילדה. הכיני לך רשימה של שמות והמשמעיות שאת יודעת עליהם והסיבה שבגינה הינכם רוצים את השם ולאחר הלידה התחבטו בהם וכמובן אם תצטרכו עדיין עזרה אנחנו כאן! השמות בן ואיתי שונים האחד מהשני וישפיעו באופן שונה על הילד ויש גם נקודות אופי משותפות. כעת משאת יודעת מעט על השמות, תוכלי להיעזר בזה כשתחזיקי את ילדך בע"ה. אשמח לענות על שאלות נוספות.

למעלה