בחירת שם לילד

מעניין מה אני חושבת על המין הנשי. מסתבר שאת יודעת טוב ממני:-

ואני לא יודעת מה איתך , אבל אחרי הלידות, אצלי ההורמונים באמת השתוללו. אפשר היה לדבר איתי אבל המחשבות לא היו רציונליות ובהחלט היו מושפעות מההורמונים.
&nbsp
אולי את יוצאת דופן, אבל בבתי היולדות, 48 שעות אחרי הלידה, כולן בוכיות.
&nbsp
&nbsp
לכן, את שמות הילדים בחרנו הרבה לפני הלידה.
&nbsp
&nbsp
לא כל מה שהאדון YE כותב הוא שגוי.
על הסגנון שלו, אני נוטה להסכים איתך, אם כי, נראה לי שאת דומה לו מאוד מבחינת סגנון.
רק שהוא ענייני, ואת נוטה להשתלח ללא הכרה ולהעביר ביקורות ללא סינון עצמי.

ye44

New member
אני בכלל לא

התערבתי, אמרתי לה תבחרי מה שאת רוצה רק
שבשם לא יהיה צליל שיזכיר את היבשת

&nbsp
את יודעת כשהם מתבגרים צריך לשלוח קורות חיים
ומה לעשות עדיין קיימת סלקציה גם במאה עשרים ואחת

&nbsp
&nbsp

הזכרת לי את הבדיחה על זכריה שרעבי

שהלך למשרד הפנים וביקש לשנות את שמו לאברהם ברקוביץ...
אחרי חודשיים הוא חוזה למשרד הפנים ומבקש מהפקידה לשנות לו את שם המשפחה להרשקוביץ...
שואלת הפקידה: "רק לפני חודשיים החלפת לברקוביץ, אז מה קרה עכשיו שאתה משנה להרשקוביץ ?"
"כן נכון" עונה שרעבי "אבל על כול הטפסים שנותנים לי למלא הם מבקשים גם שם משפחה קודם"...

דף חדש4

New member
שאלה מעניינת

אני לא יכולה לגלות שמות ילדיי כדי לא להסגיר זהות, אבל אני חושבת שכשהורה נותן לילד שלו שם- זה מראה
את התגלמות הצפיות שלו מהילד- ואז כמו נבואה שמגשימה את עצמה- סכוי טוב שהשם אכן "יהלום " את הילד
או נכון יותר- שהילד יהלום את השם... ואם הוא לא מצליח להלום את שמו- יפה שהיא מכוערת, צוף שמאכיל מרורים, צור שהוא פחדן, שמחה הדכאונית,
שלווה שלפעמים מרגיזה, זהבית פנינית ושאר מתנות מאלוהים (בת אל, שיר אל וכיוב' קרובות לאלוהים )- שלא שוות יותר מאחרים, נחמה שגורמת צער רב...
או אז לילד תהיה בעיה קשה מאד של דמוי עצמי ושל שביעות רצון עצמית.
לילדים שלי נתתי שמות מהתנ"ך. רציתי שם שיש לו שורשים.
לא אוהבת שמות מומצאים (מוריק) ולא שמות בינלאומיםי שמרמזים לילד שרוצים שהוא יגור במקום אחר (דין, דנה, מאיה, שון)
וממש שונאת שנותנים לבנות שמות של בנים (רוני, דורון, יובל) כי עוד לא ראיתי שנותנים לבנים שמות של בנות והמסר הוא- את שווה יותר כשאת בן.
האם השמות התנכיים שנתתי השפיעו על תפיסת הילדים כשייכים להסטוריה ולמסורת של העם היהודי- לדעתי כן
האם הם ממלאים את הצפיה המרומזת שלי מהם דרך המאפיינים של אותה דמות תנ"כית?
שניים מתוך הארבע- כן.

למעלה