בחירת שם לילד

בחירת שם לילד

אני ובעלי מתכננים להיכנס להריון בחודשים הקרובים אנחנו יודעים ששם זה דבר מאוד חשוב והיינו רוצים לדעת קצת על השמות שחשבנו עליהם (למקרה שזה חשוב, לבעלי קוראים אלכס ואני סאלי (את שמי החלפתי בגיל 18 לפני זה קראו לי יוליה. שם משפחה שלנו קוגן) משום מה השם מאיה מאוד מושך אותי, איך ששמעתי אותו ידעתי שזה זה, אבל בעלי מתנגד בתוקף שם נוסף שחשבנו עליו הוא ג'ין (על שם סבתא שלי ז''ל) , ואולי שילוב של שניהם, מאיה ג'ין קוגן בעלי אוהב את השם לילי, אני חשבתי על ליליאנה ובקיצור נקרא לה לילי לגבי בן שנינו מסכימים על שון או מייקל רציתי לדעת מה השמות הללו אומרים ואילו תכונות יכולות להיות לילדינו בעתיד (מאיה , ג'ין ,ליליאנה , שון , מייקל) תודה ענקית משנינו

doingood

New member
מזל טוב

לפי תפיסתי קצת מוקדם בשביל לדון על שמות, יש עוד כמה חודשים טובים עד אז. כל השמות שהזכרת נשמעים טובים מתאימים. שיהיה הריון מוצלח ובריא.

נר777

New member
שיהיה המון בהצלחה. מאוד מוקדם כרגע לדבר על

שמות ובפרט כשיש חוסר הסכמה בינכם. חבל על האנרגיות כרגע, השקיעו אותם בחיזוק הזוגיות והתא המשפחתי. בנוגע לשאלתך - אתייחס לשם לילי משום שהוא בעייתי ולא משנה מה שם ההורים או תאריך הלידה משום שזה שם שלילי על פי היהדות (אפרט אם יש צורך) באם אדם קרוי כבר בשם זה ראוי להחליפו - ביעוץ עם אדם המוסמך לכך. בהצלחה, מי יתן ותזכי לפרי בטן מבורך ובריא במהרה ולטובה!

נר777

New member
השם לילי

מאתר מוריה: בס"ד השם הזה הוא שם של מלכת כוחות הרע והרשע בעולם. משמעות השם הזה היא שהכל בשבילי. "לי" ועוד "לי". והכל בשבילי גם אתה נוצרת בשבילי. ולא רק אתה - אלא כל העולם נברא בשבילי, ולכן אקח ממנו את הכל. ואם לא יתנו לי את מה שמגיע לי - אקח בכל דרך אפשרית בהיתר או באיסור. והאמת היא שאין איסור כי אם הכל בשבילי - למה אסור לקחת את החפץ הנחנד הזה אלי? האם בגלל שזה נמצא אצל חברי שקנהו בכסף מלא. זה לא כל כך חשוב כי הכל בשבילי. גם עם רכוש וכך גם על אשתו של חברו. וכך על הכל. כי הכל בשבילי. ומכאן פירוש השם הזה - לי ועוד לי. זה לילית. למעשה. באופן כללי לא קוראים בשמות מלאכים ובודאי מלאכים שכאלה. ולא קוראים לאיש או אשה בשם זה ואם קראו -ישנו את השם!! הרב שמואל אליהו ברכה והצלחה

doingood

New member
השם לילי

דומה לשם לילך מבחינת האותיות, מזכיר את השם לילית המצוי במיתולוגיה היהודית. בעניין זה ממליץ לקרוא את הספר "מי מפחד מלילית" של הרב אוהד אזרחי והרב מרדכי גפני. בנושא נתינה וקבלה - על מנת שתהיה נתינה וקבלה יש צורך בשני צדדים: משפיע ומושפע. אם כל האנושות כולה היתה בנתינה בלי יכולת קבלה אחד של השני ואחד מהשני, לא היתה מתאפשרת נתינה. הרעיון של זכרי ונקבי, יין ויאנג, נותן ומקבל, משפיע ומושפע מצוי הרבה במסורת היהודית, ואמליץ גם ללמוד בנושא הזה. זה נכון שהשאיפה היא להיות משפיע, ובכך להידמות לבורא, אך יש צורך גם בהמשך קבלה מהבורא על מנת להמשיך את השפע מלמעלה. זה אומר להיות צינור נקי, להיות כלי מתוקן. גם אנשים עם השם לילי, שם מעניין מאוד, שהמשמעות שלו בתרגום מאנגלית הוא שושנה המוזכר גם בשיר השירים (פרח נאה), יכולים להגיע למדרגה של כלי מתוקן ולהמשיך שפע לעולם על פי מידתם והאיכויות הטבועות בשמם ובאישיותם. מסכים שהשם לילי קשור להרבה קבלה ונתינה, ובכלל אינטראקציה עם אנשים (בעיקר מבחינת פרנסה וקריירה). מצרף קישור לאתר משמעויות לשמות עבריים:

נר777

New member
השמות לילך ולילי

השם לילך מכיל את אותיות השם לילי אך שונה ממנו. באם יש משמעות לשם בשפה העברית אינני מתייחסת לפירושו בשפות נוספות מסיבות רבות אך בנוגע לשם לילי, חשוב מאוד לקרוא בשמות על שם דמויות חיוביות וחשוב מאוד לא לקרוא על שם דמויות שליליות. באם השם קיים וניתן, לא לעשות החלטות נמהרות אלא להיעזר באיש מקצוע. נתינה וקבלה, נתינה לשם קבלה, משפיע ומושפע, זכר ונקבה, אור וכלי וכו' אכן משפיעים על השפע ועל המשך קבלת השפע בחיים, האדם מתברך כאשר הוא "משתף" במה שהקב"ה נתן לו, אנו כלי ועלינו להשפיע בהעברת האור. כל נתינה, עם זאת, באם מעוניינים בברכה מנתינה זו, צריכה להיות בהיתר ולא באיסור. לא אוכל להרע לאיש אחד על מנת להיטיב לאחר. וכך מתחילים להדמות לבורא, משפיעים טוב וכך ממשיכים את השפע מלמעלה בע"ה. ושנזכה להיטיב בשמחה!!! חג שמח!

ilanamysticana

New member
מסכימה

השם הפרטי הוא אחד ממרכיבי מפת האנרגיה של האדם בגדול אין שם שהוא שלילי הכל תלוי בתמונה הכללית, תלוי איך וכיצד האדם משתמש באנרגיה שניתנה לו. כפי שאמרת בקבלה ובנתינה. וביכולות של כל אחד ואחד ל"תרגם" את האנרגיה בצורה שמתאימה לו לסביבה הקרובה והרחוקה.

למעלה